COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas

Vi følger udviklingen i forbindelse med situationen i Ukraine siden 24/2-22 og henviser til udenrigsministeriets rejseinformation angående rejseanbefalinger. Vores forsikringer gælder ikke ved rejser til områder, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til eller opholde sig i. Med undtagelse af områder, som frarådes på grund af COVID-19.

For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Oversigt

Siden annekteringen af Krim fra Ukraine i marts 2014 har der været voksende frygt for en tilbagevenden til den kolde krigs fjendtlighed mellem Rusland og USA og EU. Ruslands hemmelige militære rolle i konflikten i det østlige Ukraine førte til indførelse af sanktioner mod Ruslands energi-, finans- og forsvarssektorer. Ruslands engagement i Syrien-konflikten har yderligere kompliceret landets udenrigsforbindelser. På trods af Putin-regimets dominans og kraftig undertrykkelse af oppositionen er der anfald af store protester i Moskva og andre byer.

Efter Rusland lancerede en fuldskala invasion i februar 2022 er sanktionsregimer, herunder flyveforbud, blevet styrket yderligere, og de internationale forbindelser er blevet væsentligt forværret. Nogle regeringer har udstedt advarsler mod at rejse til Rusland som følge heraf.

Overordnede kriminalitetsniveauer er sammenlignelige med andre lande rundt om i verden, men især cyberkriminalitet er udbredt, med en konstant risiko for malware, spam-e-mail, sofistikeret spyd-phishing og social engineering-angreb. Der er en øget risiko for terrorisme i Nordkaukasus. Korruption i erhvervslivet betragtes som en væsentlig bekymring.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Rusland. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza.

Rusland har det største antal rapporterede tilfælde af flåtbåren hjernebetændelse. TBE er til stede i alle skovområder i landet, inklusive Sibirien. Rejsende bør undgå at indtage upasteuriserede mejeriprodukter og tage alle forholdsregler for at undgå flåtbid.

Sjældne menneskelige tilfælde af japansk hjernebetændelse er blevet rapporteret fra de maritime områder i Fjernøsten syd for Khabarovsk. De fleste tilfælde af mennesker rapporteret juli-september. Vaccine anbefales ikke rutinemæssigt.

Der er en udbredt og geografisk spredt HIV-epidemi i landet, hvor det østlige og vestlige Sibirien er hårdest ramt. Forholdsregler bør følges for at reducere risikoen for eksplosion.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Besøgende rådes til kun at drikke vand på flaske eller vand, der er blevet filtreret og kogt. På samme måde skal du undgå isterninger, da det kan være fremstillet af postevand, eller produkter vasket i lokalt vand, medmindre det er blevet skrællet eller kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Rusland. Det er et stort folkesundhedsproblem i dette land, og der er en stigende forekomst af multiresistent TB.

Medicinske faciliteter både statslige og private er af en sund standard i de fleste store byer, men kan være under vestlige standarder. Faciliteter i landdistrikterne vil være betydeligt lavere end de større byer. Behandlinger kræver kontant betaling ved indlæggelse. Nogle lægemidler, der er let tilgængelige i vestlige lande, er muligvis ikke tilgængelige i Rusland, idet specialisttjenester sandsynligvis ikke vil være udbredt. Personlig medicin bør hentes inden rejsen. Der bør også tages forsigtighed ved modtagelse af blodtransfusioner i Rusland, da blodprøvningsprotokoller ikke betragtes som så robuste som Vesteuropa.

For en ambulance i Rusland, ring til 103 eller 112. Vær forberedt på at oplyse din adresse på russisk. I storbyer på grund af trafikpropper reagerer ambulancer ikke hurtigt, du skal muligvis vente mere end en time for at få hjælp, men de er godt udstyret og personalet er professionelt. Nogle af dem taler eller forstår engelsk i større byer. Ambulancers læger træffer beslutninger vedrørende behandling, transport og det hospital, hvor patienten behandles.

Pas

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter datoen for din forventede afgang fra Rusland; ellers kan du blive nægtet adgang til landet.

Visum

De fleste statsborgere kræves visum for at rejse ind i Rusland. Et udreisevisum er også påkrævet. De fleste indreisevisum inkluderer et udreisevisum, der specificerer afrejsedato. Undladelse af at forlade Rusland, før dit visum udløber, kan resultere i store forsinkelser eller bøder og mulig udvisning. Bemærk, at et turistvisum ikke kan forlænges. Imidlertid inkluderer nogle indreisevisum ikke udrejsevisum. I dette tilfælde bliver din sponsor nødt til at få udrejsevisumet til dig, før du kan forlade landet.

Før du rejser til Rusland, skal du sørge for, at de oplysninger, der gives for at få visumet, er korrekte. At give falske dokumenter eller oplysninger til immigrationsofficerer kan resultere i forsinkelser og tilbageholdelse og mulig afvisning. Nogle statsborgere skal levere diplomatiske missioner, og visumansøgningscentre med scannede fingeraftryk fra visumansøgere over 12 år. Bemærk, at behandlingstiden for alle typer visa kan tage mindst 15 arbejdsdage. I travle perioder kan ansøgninger tage længere tid, før de bliver godkendt.

Russiske myndigheder skelner nøje mellem turist- og besøgsformer af visa: Et turistvisum er for dem, der opholder sig på hotelophold; der henviser til, at et besøgende visum er for dem, der bor privat.

Ved ankomsten skal alle udenlandske statsborgere udfylde to identiske kopier af et migrationskort. Den ene holdes af immigrationsofficeren. Den anden skal opbevares og præsenteres med dit pas for politiet under en identitetskontrol. Den anden kopi overgives ved indvandring ved din udgang. Du skal udfylde et nyt migrationskort hver gang du kommer ind i Rusland. Hvis du mister den anden kopi, kan der pålægges bøder. For meget ophold på dit visum uden tilladelse fra de føderale migrationsmyndigheder kan resultere i en forsinkelse af din afgang, bøder, retsmøder og mulig udvisning og et forbud mod genindrejse.

Dette migrationskort dækker ikke kun Rusland, men også Hviderusland. Hvis du rejser mellem Rusland og Hviderusland, skal migrationskortet modtaget ved indrejse til det første af de to lande opbevares, indtil du endelig forlader det sidste af de to lande.

Bemærk også, at hvis du planlægger at rejse til Rusland med tog, skal du få et transitvisum til Hviderusland. Hvis du ønsker transit gennem Rusland til et tredjeland, skal du kontrollere kravene til det russiske transitvisum.

Hvis du agter at blive i mere end syv dage, skal du registrere dit visum inden for tre arbejdsdage efter ankomst til Rusland hos de lokale myndigheder. De fleste større hoteller vil gøre dette automatisk for dig. Hvis du bor hos venner eller i privat bolig, skal de gøre dette for dig. Hvis du har et arbejdsvisum, udfylder din arbejdsgiver registreringen. Manglende registrering kan medføre betydelige forsinkelser eller bøder ved afrejse.

Udlændinge, der ønsker at rejse til Den Tjetjeniske Republik, skal få særlig tilladelse fra Ruslands indenrigsministerium.

Hvis du planlægger at besøge Vladivostok, Yakutsk eller andre isolerede byer, skal dette skrives specifikt i visumet.

Krydstogts- eller færgepassagerer kan kun blive i Rusland i 72 timer uden visa, hvis de har reserveret ture gennem de virksomheder, der officielt er licenseret af den russiske regering.

Hvis du agter at rejse eller opholde dig i Rusland i mere end tre måneder, skal du fremlægge en lægeerklæring for en negativ hiv-test. Certifikatet skal indeholde pasoplysninger og hiv-testoplysninger, angive opholdets varighed i Rusland og være gyldigt i tre måneder fra testdatoen.

For yderligere information besøg CIBT på https: // cibt visa.co.uk/visas

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas
 • Hovedstad: Moskva (indbyggere 12480000)
 • Religion: Kristendom (russisk-ortodokse)
 • Tidszone: UTC+02

Landets alarmnumre

 • Politi: 112
 • Brandvæsen: 112
 • Ambulance: 112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i, med undtagelse af rejsevejledninger, der drejer sig om COVID-19 - Læs mere her. 

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb