COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas

Rejseforsikring Rusland

* De fleste statsborgere skal have et visum for at rejse til Rusland, og det er også påkrævet at have udrejsevisum. Læs mere om visum til Rusland nedenfor.

* Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato fra Rusland, ellers kan du blive nægtet indrejse i Rusland.

Køb forsikring her

Oversigt

Siden annektering af Krim fra Ukraine i marts 2014 har der været en stigende frygt for en tilbagevenden til den kolde krig-æra fjendtlighed mellem Rusland og USA og EU. Ruslands hemmelige militære rolle i konflikten i det østlige Ukraine førte til indførelsen af sanktioner mod Ruslands energi-, finans- og forsvarssektorer. Det dominerende Putin regime er bygget på et ustabilt fundament, som det fremgår af det omstridte parlamentsvalg i 2011. Valget førte til mislykkede middelklasseprotester, der gjorde modstand mod korruption og det autoritære styre. Oppositionsbevægelsen er blevet undertrykt, dens ledere tilbageholdt og chikaneret. Regeringen griber til overbevisninger om nationalisme og traditionel ortodoks kristendom for at distrahere befolkningen fra et kleptokratisk politiske system og stagnerende økonomi. Kriminalitetsniveauer kan sammenlignes med andre byer rundt omkring i verden, men internetkriminalitet er særligt udbredt. En konstant risiko for malware, spam e-mail, avanceret phishing og social engineering er til stede. Der er en øget risiko for terrorisme i det nordlige Kaukasus.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-6 uger før afrejse til Rusland for at få de seneste oplysninger om, hvilke vaccinationer, der anbefales.

Det er yderst tilrådeligt for turister at have en sygesikring eller rejseforsikring. Alle udenlandske borgere, der bor og arbejder i Rusland, er forpligtede til at have en privat sygeforsikring, da dette er en forudsætning for at få udstedt et visum.

De vigtigste rapporterede sundhedsmæssige risici i Rusland er polio, dysenteri, hepatitis A, difteri, skovflåtbåren tyfus, hjernebetændelse og borreliose (i skovområderne), tuberkulose, leishmaniasis, meningitis og rabies. Det er usædvanligt for udlændinge at fange disse sygdomme, og de fleste rejsende oplever ingen væsentlige sundhedsproblemer i Rusland. Dog er det vigtigt at få de anbefalede vaccinationer og at følge lægens råd før rejsen.

Madforgiftning og andre lidelser associeret med dårligt tilberedt mad og drikkevarer kan påvirke udenlandske statsborgere i Moskva og Sankt Petersborg, samt andre større byer. Udenlandske statsborgere bør holde sig fra at købe mad fra boder og gadesælgere og bør også sikre sig, at alle fødevarer er grundigt kogt. Hvis man spiser og køber ind i forretninger af høj kvalitet, mindsker man risikoen for at blive udsat for sygdom og maveproblemer.


Selvom HIV/AIDS er til stede i Rusland, betragtes risikoen som lav. Andre kønssygdomme findes også og kan udgøre en sundhedsrisiko for udenlandske rejsende. Nødvendige foranstaltninger rådes for at reducere risikoen.

Tilfælde af rabies er blevet rapporteret i Moskva regionen, og dette
nødvendiggør behovet for en rabiesvaccination, hvis man opholder sig i dette område i længere tid. Kontakt med ukendte vilde dyr eller husdyr, især hunde, bør undgås til enhver tid.

Sundhedsfaciliteter, både statslige og private, er af god standard i de fleste større byer, men kan være af en lavere standard end vestlige sundhedsfaciliteter. Faciliteter i landdistrikter er af betydelig lavere standard end faciliteter i de større byer. Når man bliver indlagt, skal man betale kontant for behandlinger. Nogle medikamenter, der er let tilgængelige i de vestlige lande, er ikke altid tilgængelige i Rusland. Specialiseret behandling er sandsynligvis ikke udbredt. Personlig medicin bør købes forud for rejsen. Man skal være meget forsigtig, hvis man modtager blodtransfusioner i Rusland, da protokoller ikke er lige så strenge som i Vesteuropa.

For at få fat på en ambulance i Rusland, skal man ringe 03. Vær forberedt på, at man skal give ens adresse på russisk. I de større byer kan ambulancer ikke ankomme hurtigt på grund af trafikpropper, og man kan blive nødt til at vente mere end en time for at få hjælp. Dog er ambulancerne godt udstyret, og personalet er professionelle. Noget af personalet kan tale eller forstå engelsk i de større byer. Ambulancelæger træffer beslutninger vedrørende behandling, transport og det hospital, hvor patienten skal behandles.

Der er adskillige sundhedsfaciliteter i Moskva og Sankt Petersborg tilgængelige for udenlandske rejsende.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato fra Rusland, ellers kan man blive nægtet indrejse i landet.

Visum

De fleste statsborgere skal have visum for at rejse til Rusland. Udrejsevisum er også påkrævet. De fleste indrejsevisa omfatter udrejsevisum, der angiver afrejsedatoen. Hvis man ikke forlader Rusland, før ens visum udløber, kan det resultere i store forsinkelser eller bøder, samt eventuel udvisning. Bemærk, at et turistvisum ikke kan forlænges. Dog inkluderer nogle indrejsevisa ikke et udrejsevisum. I dette tilfælde skal ens sponsor skaffe et udrejsevisum, før man forlader landet.

Før man rejser til Rusland, skal man sørge for, at de oplysningerne, man har angivet for at få et visum, er korrekte. At give falske dokumenter eller oplysninger til udlændingemyndighederne kan resultere i forsinkelser og tilbageholdelse, og det er muligt, at man bliver nægtet indrejse. Nogle statsborgere, herunder borgere fra Storbritannien, er forpligtet til at give ambassade eller konsulat samt visumansøgningscentre scannede fingeraftryk fra visumansøgere, der er fyldt 12. Bemærk, at behandlingstiden for alle visum kan tage mindst 15 arbejdsdage. I travle perioder kan ansøgninger tage længere tid.

De russiske myndigheder skelner mellem turist- og privatvisum. Et turistvisum er for dem, der opholder sig på et hotel, mens et privatvisum er for dem, der opholder sig privat.

Ved ankomst skal alle udenlandske statsborgere udfylde to identiske kopier af en toldformular. En kopi beholdes af udlændingestyrelsen. Den anden skal beholdes og præsenteres sammen med ens pas til politiet ved identitetskontrol og bliver givet til udlændingestyrelsen ved afrejse. Man skal udfylde en ny toldformular hver gang, man rejser til Rusland. Hvis man mister den anden kopi, kan bøder forekomme. Hvis man bliver i landet længere end ens visum tillader uden en tilladelse fra udlændingemyndighederne, kan det resultere i forsinkelse på ens afgang, bøder, retsmøder, mulig udvisning, samt forbud mod at rejse tilbage til Rusland en anden gang.


Toldformularen dækker ikke kun Rusland, men også Hviderusland. Hvis man rejser mellem Rusland og Hviderusland, skal toldformularen, man modtog ved indrejse i det første land, beholdes, indtil man forlader det andet land.

Bemærk også, at hvis man planlægger at rejse til Rusland med tog, skal man have et transitvisum til Hviderusland. Hvis man ønsker at rejse gennem Rusland til et tredjeland, bør man tjekke reglerne for transitvisum.

Hvis man har tænkt sig at opholde sig i landet i mere end syv dage, skal man registrere ens visum hos de lokale myndigheder inden for tre arbejdsdage efter ankomst til Rusland. De fleste større hoteller kan gøre dette automatisk for en. Hvis man opholder sig hos venner eller i privat indkvartering, kan dem, man bor hos, gøre det for en. Hvis man har et forretningsvisum, vil ens arbejdsgiver færdiggøre registreringen. Manglende registrering kan resultere i betydelige forsinkelser eller bøder ved afrejse.

Udlændinge, der ønsker at rejse til Republikken Tjetjenien, skal have en speciel tilladelse fra det russiske indenrigsministerium.

Hvis man planlægger at besøge Vladivostok, Yakutsk eller andre isolerede byer, skal dette udtrykkeligt skrives i ens visum.

Cruise eller færge passagerer kan opholde sig i Rusland i op til 72 timer uden et visum, hvis man har reserveret rejser gennem selskaber, der er officielt licenseret af den russiske regering.

Hvis man ønsker at rejse rundt eller opholde sig i Rusland i mere end tre måneder, skal man medbringe en lægeerklæring, der angiver, at man har taget en HIV-test, der var negativ. Lægeerklæringen skal indeholde pas information, HIV-test oplysninger og angive længden af opholdet i Rusland. Den er gyldigt i tre måneder fra datoen for testning.

Russiske forældre, der har to pas, bør bemærke, at børn, der er født i udlandet og er føjet til forældrenes russiske pas af en russisk ambassade, skal have russisk statsborgerskab og have deres eget pas for at kunne rejse ud af Rusland.

Hvis rejsende tager til Rusland for at forny ens russiske pas, skal man være klar over, at det kan tage op til fire måneder før et nyt pas udstedes, og det er krævet, at man bliver i Rusland i denne periode.

Mandlige rejsende med dobbelt statsborgerskab i alderen 18 til 27 kan være værnepligtige.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas
 • Hovedstad: Moskva
 • Andre større byer: St Petersburg, Novosibirsk, Jekaterinburg
 • Religion: Ortodoks Kristendom
 • Tidszone: GMT +3/+12

Landets alarmnumre

 • Politi: 112
 • Brandvæsen: 112
 • Ambulance: 112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Hviderusland
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i, med undtagelse af rejsevejledninger, der drejer sig om COVID-19 - Læs mere her. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb
Language