Rusland - Rejseforsikring, visum og pas

Vi følger udviklingen i forbindelse med situationen i Ukraine siden 24/2-22 og henviser til udenrigsministeriets rejseinformation angående rejseanbefalinger. Vores forsikringer gælder ikke ved rejser til områder, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til eller opholde sig i. Med undtagelse af områder, som frarådes på grund af COVID-19.

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Oversigt

Siden annekteringen af Krim fra Ukraine i marts 2014 har der været voksende frygt for en tilbagevenden til den kolde krigs fjendtlighed mellem Rusland og USA og EU. Ruslands hemmelige militære rolle i konflikten i det østlige Ukraine førte til indførelse af sanktioner mod Ruslands energi-, finans- og forsvarssektorer. Ruslands engagement i Syrien-konflikten har yderligere kompliceret landets udenrigsforbindelser. På trods af Putin-regimets dominans og kraftig undertrykkelse af oppositionen er der anfald af store protester i Moskva og andre byer.

Efter Rusland lancerede en fuldskala invasion i februar 2022 er sanktionsregimer, herunder flyveforbud, blevet styrket yderligere, og de internationale forbindelser er blevet væsentligt forværret. Nogle regeringer har udstedt advarsler mod at rejse til Rusland som følge heraf.

Overordnede kriminalitetsniveauer er sammenlignelige med andre lande rundt om i verden, men især cyberkriminalitet er udbredt, med en konstant risiko for malware, spam-e-mail, sofistikeret spyd-phishing og social engineering-angreb. Der er en øget risiko for terrorisme i Nordkaukasus. Korruption i erhvervslivet betragtes som en væsentlig bekymring.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales omkring 4-8 uger før afrejse til Rusland. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza.

Rusland har det største antal rapporterede tilfælde af flåtbåren hjernebetændelse. TBE er til stede i alle skovområder i landet, inklusive Sibirien. Rejsende bør undgå at indtage upasteuriserede mejeriprodukter og tage alle forholdsregler for at undgå flåtbid.

Sjældne menneskelige tilfælde af japansk hjernebetændelse er blevet rapporteret fra de maritime områder i Fjernøsten syd for Khabarovsk. De fleste tilfælde af mennesker rapporteret juli-september. Vaccine anbefales ikke rutinemæssigt.

Der er en udbredt og geografisk spredt HIV-epidemi i landet, hvor det østlige og vestlige Sibirien er hårdest ramt. Forholdsregler bør følges for at reducere risikoen for eksplosion.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Besøgende rådes til kun at drikke vand på flaske eller vand, der er blevet filtreret og kogt. På samme måde skal du undgå isterninger, da det kan være fremstillet af postevand, eller produkter vasket i lokalt vand, medmindre det er blevet skrællet eller kogt.

Tuberkulose er meget endemisk i Rusland. Det er et stort folkesundhedsproblem i dette land, og der er en stigende forekomst af multiresistent TB.

Medicinske faciliteter både statslige og private er af en sund standard i de fleste store byer, men kan være under vestlige standarder. Faciliteter i landdistrikterne vil være betydeligt lavere end de større byer. Behandlinger kræver kontant betaling ved indlæggelse. Nogle lægemidler, der er let tilgængelige i vestlige lande, er muligvis ikke tilgængelige i Rusland, idet specialisttjenester sandsynligvis ikke vil være udbredt. Personlig medicin bør hentes inden rejsen. Der bør også tages forsigtighed ved modtagelse af blodtransfusioner i Rusland, da blodprøvningsprotokoller ikke betragtes som så robuste som Vesteuropa.

For en ambulance i Rusland, ring til 103 eller 112. Vær forberedt på at oplyse din adresse på russisk. I storbyer på grund af trafikpropper reagerer ambulancer ikke hurtigt, du skal muligvis vente mere end en time for at få hjælp, men de er godt udstyret og personalet er professionelt. Nogle af dem taler eller forstår engelsk i større byer. Ambulancers læger træffer beslutninger vedrørende behandling, transport og det hospital, hvor patienten behandles.

Pas

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter datoen for din forventede afgang fra Rusland; ellers kan du blive nægtet adgang til landet.

Visum

De fleste statsborgere skal have visum for at komme ind i Rusland. Et udrejsevisum er også påkrævet. De fleste indrejsevisa inkluderer et udrejsevisum, der angiver datoen for afrejsen. Hvis du ikke forlader Rusland, før dit visum udløber, kan det resultere i store forsinkelser eller bøder og mulig udvisning. Bemærk, at et turistvisum ikke kan forlænges. Nogle indrejsevisa inkluderer dog ikke et udrejsevisum. I dette tilfælde skal din sponsor anskaffe dig et udrejsevisum, før du kan forlade landet.

Inden du rejser til Rusland skal du sikre dig, at de oplysninger, der er givet for at få visummet, er korrekte. At give falske dokumenter eller oplysninger til immigrationsofficerer kan resultere i forsinkelser og tilbageholdelse og eventuelt afslag. Nogle statsborgere er forpligtet til at give diplomatiske repræsentationer og visumansøgningscentrene scannede fingeraftryk fra visumansøgere over 12 år. Bemærk, at behandlingstiden for alle typer visa kan tage mindst 15 arbejdsdage. I travle perioder kan ansøgninger tage længere tid, før de bevilges.

Russiske myndigheder skelner strengt mellem turist- og besøgendes former for visa: Et turistvisum er for dem, der bor i hotellignende indkvartering; hvorimod et besøgsvisum er for dem, der bor privat.

Ved ankomst skal alle udenlandske statsborgere udfylde to identiske kopier af et migrationskort. Den ene holdes af immigrationsofficeren. Den anden skal opbevares og fremvises med dit pas til politiet under en identitetskontrol. Den anden kopi afleveres ved immigration ved din udrejse. Du skal udfylde et nyt migrationskort, hver gang du rejser ind i Rusland. Hvis du mister det andet eksemplar, kan der pålægges bøder. Overophold af dit visum uden tilladelse fra de føderale migrationsmyndigheder kan resultere i en forsinkelse af din afrejse, bøder, retsmøder og eventuel udvisning og et forbud mod genindrejse.

Dette migrationskort dækker ikke kun Rusland, men også Hviderusland. Hvis du rejser mellem Rusland og Hviderusland, skal det migrationskort, du modtager ved indrejse til det første af de to lande, opbevares, indtil du endelig forlader det sidste af de to lande.

Bemærk også, at hvis du planlægger at rejse til Rusland med tog, skal du anskaffe et transitvisum til Hviderusland. Hvis du ønsker at rejse gennem Rusland til et tredjeland, skal du kontrollere de russiske transitvisumkrav.

Hvis du har til hensigt at blive i mere end syv dage, skal du registrere dit visum inden for tre arbejdsdage efter ankomsten til Rusland hos de lokale myndigheder. De fleste større hoteller vil gøre dette automatisk for dig. Hvis du bor hos venner eller i privat indkvartering, skal de gøre dette for dig. Hvis du har et arbejdsvisum, vil din arbejdsgiver fuldføre registreringen. Manglende tilmelding kan medføre betydelige forsinkelser eller bøder ved afrejse.

Udlændinge, der ønsker at rejse til Den Tjetjenske Republik, skal indhente særlig tilladelse fra Ruslands indenrigsministerium.

Hvis du planlægger at besøge Vladivostok, Yakutsk eller andre isolerede byer, skal dette skrives specifikt i visummet.

Krydstogt- eller færgepassagerer kan kun blive i Rusland i 72 timer uden visum, hvis de har bestilt ture gennem de selskaber, der er officielt licenseret af den russiske regering.

Hvis du har til hensigt at rejse eller opholde dig i Rusland i mere end tre måneder, skal du fremlægge en lægeerklæring på en negativ HIV-test. Certifikatet skal indeholde pasoplysninger og HIV-testoplysninger, angive varigheden af opholdet i Rusland og være gyldigt i tre måneder fra testdatoen.

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas
 • Hovedstad: Moskva (indbyggere 12480000)
 • Religion: Kristendom (russisk-ortodokse)
 • Tidszone: UTC+02

Landets alarmnumre

 • Politi: 112
 • Brandvæsen: 112
 • Ambulance: 112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb