COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas

Rejseforsikring Rusland

* De fleste statsborgere skal have et visum for at rejse til Rusland, og det er også påkrævet at have udrejsevisum. Læs mere om visum til Rusland nedenfor.

* Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato fra Rusland, ellers kan du blive nægtet indrejse i Rusland.

Køb forsikring her

Oversigt

Siden Ruslands annektering af Krim i Ukraine, som fandt sted i marts 2014, har der været en stigende frygt for den kolde krigs fjendtlighed mellem Rusland og USA og EU vender tilbage. Ruslands hemmelige militære rolle i konflikten i det østlige Ukraine førte til sanktioner imod Ruslands energi-, finans- og forsvarssektorer. Ruslands indblanding i konflikten i Syrien har yderligere kompliceret deres udenrigspolitiske relationer. Trods Putins dominerende regime og voldsom oppositionsundertrykkelse er der perioder med større protester i Moskva og andre byer.

Overordnet er kriminalitetsraten tilsvarende andre lande i verden, men særligt it-kriminalitet er udbredt, hvor der er en evig tilstedeværende risiko for malware, spam e-mail, sofistikeret spear phishing og socialtekniske angreb. Der er en forhøjet risiko for terrorisme i det nordlige Kaukasus. Korruption i forretningsmæssige sammenhæng er en stigende bekymring.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende er anbefalet at kontakte egen læge eller en almen praktiserende læge for at få de seneste informationer om, hvilke vacciner der er anbefalet omkring 4-8 uger inden afrejse til Rusland. Sørg også for at være ajour med rutine vaccinationer inden afrejse. Følgende vacciner er anbefalet: Mæslinger, fåresyge og røde hunde (MFR); Difteri-stivkrampe-kighoste-polio; Influenza.

Rusland har det største antal rapporterede tilfælde af skovflåtencefaliti (tick-borne encephalitis). Skovflåtencefaliti er tilstedeværende i alle skovområder i landet også i Sibirien. Rejsende skal undgå at indtage upasteuriseret mælkeprodukter og beskytte sig grundigt mod flåtbid.

Der er kun sjældent blevet rapporteret om tilfælde af japansk hjernebetændelse hos mennesker ved. Disse tilfælde har fundet sted ved kystområderne i Fjernøsten syd for Khabarovsk samt primært rapporteret mellem juni-september. En vaccine er ikke rutinemæssig anbefalet.

Der er en omfattende samt geografisk udbredt HIV-epidemi i landet, hvor den østlige og vestlige del af Sibirien er hårdest ramt. Man bør træffe de fornødne foranstaltninger for at mindske risikoen for at blive smittet.

Rejsende skal være opmærksom på de sygdomsrisici der er forbundet med at opholde sig i landet såsom diarré. Det er anbefalet at medbringe medicin mod diarré samt rehydreringstabletter til at forebygge dehydrering.

Rejsende er anbefalet kun at drikke vand fra tillukkede flasker fra velrenommeret kilder eller vand som var været filteret eller kogt. Ligeledes bør man undgå isterninger, da disse kan være lavet af vand fra hanen, og frugt og grønt, da dette kan være skyllet i lokalt vand, medmindre det er skrællet eller kogt.

Tuberkulose er meget endemisk og et stort folkesundhedsproblem i Rusland. Derudover er der en stigende forekomst af Multi Drug Resistens (MDR) overfor tuberkulosebehandlingen.

Grundet udbruddet af coronavirus i Wuhan, Kina, har myndighederne indført midlertidige undersøgelser i lufthavnene for at undersøge passageres temperatur inden de rejser fra byen.

Både de offentlige og private sundhedsfaciliteter har en god standard i de fleste større byer, dog lever de ikke op til den vestlige standard. Faciliteterne i landdistrikter er betydeligt dårligere end i de større byer. Ved behandling kræves der kontantbetaling på forhånd. Nogle medikamenter, som ellers er let tilgængelige i vestlige lande, er ikke altid tilgængelige i Rusland. Specialiseret behandling er heller ikke udbredt. Personlig medicin bør derfor indkøbes forud for rejsen. Man skal være meget forsigtig, hvis man modtager blodtransfusioner i Rusland, da undersøgelsesprocedurerne ikke er lige så omfattende som i Vesteuropa.

Ønsker man at tilkalde en ambulance, skal man ringe 03. Vær forberedt på, at man skal give ens adresse på russisk. I de større byer tager det lang tid for ambulancerne at komme frem på grund af trafikpropper, man kan risikere at vente i over en time, inden man modtager hjælp. Ambulancebehandlerne er professionelle og veludstyrede samt i de større byer kan nogle af dem muligvis tale eller forstå engelsk. Ambulancebehandlerne tager beslutningerne vedrørende bebehandling, transport og valg af hospital, hvor patienten skal modtage behandling.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato fra Rusland, ellers kan man blive nægtet indrejse i landet.

Visum

De fleste statsborgere er påkrævet et indrejsevisum for at kunne rejse til Rusland, hvor et udrejsevisum også er påkrævet. De fleste indrejsevisa omfatter også et udrejsevisum, som præciserer afrejsedatoen. Forlader man ikke Rusland før ens visum udløber, kan dette resultere i store forsinkelser eller bøder og en mulig udvisning. Vær opmærksom på, at et turistvisum ikke kan forlænges samt nogle indrejsevisa ikke inkluderer et udrejsevisum. I sidstnævnte tilfælde skal din sponsor anskaffe dig et udrejsevisum, før du kan forlade landet.

Før man rejser til Rusland, skal man sikre sig, at de oplysninger man har angivet for at få et visum er korrekte. At give falske dokumenter eller oplysninger til udlændingemyndighederne kan resultere i forsinkelser og tilbageholdelse samt nægtet indrejse. Nogle statsborgere, herunder britiske statsborgere, er påkrævet at afgive scannede fingeraftryk til de diplomatiske missioner og visumansøgningscentrene. Dette gælder alle ansøgere over 12 år. Vær opmærksom på, at behandlingstiden for alle visa tager mindst 15 arbejdsdage. I travle perioder kan ventetiden være længere.

De russiske myndigheder skelner strengt mellem turistvisum og visum til privatbesøg. Et turistvisum gælder for dem, der opholder sig på et hotel; mens et visum til private besøg gælder for dem, der er indlogeret privat.

Ved ankomsten skal alle udenlandske statsborgere udfylde to identiske kopier af et migrationskort. En kopi beholdes af udlændingestyrelsen og den anden kopi skal man selv beholde samt fremvise sammen med ens pas til politiet ved identitetskontrol. Denne kopi inddrages af udlændingestyrelsen ved afrejse. Man skal udfylde et nyt migrationskort, hver gang man rejser til Rusland. Hvis man mister sit migrationskort, den anden kopi, under sit ophold, kan man blive forlagt en bøde. Bliver man længere tid i landet end ens visum tillader uden en tilladelse fra udlændingemyndighederne, kan dette resultere i en forsinket afrejse, bøder, retsmøder, mulig udvisning samt et forbud mod at besøge Rusland igen.

Migrationskortet dækker udover Rusland også Hviderusland. Hvis man rejser mellem Rusland og Hviderusland, skal migrationskortet, som man modtog ved indrejsen i det første af de to lande beholdes, indtil man endeligt forlader det sidste af de to lande.

Vær opmærksom på, at hvis du planlægger at rejse til Rusland med tog, skal man have et transitvisum til Hviderusland. Ønsker man rejse at gennem Rusland til et tredjeland, bør man tjekke landets regler for transitvisum.

Har man intentioner om at opholde sig i landet i mere end syv dage, skal man registrere ens visum hos de lokale myndigheder indenfor tre arbejdsdage efter ankomsten til Rusland. De fleste større hoteller gør dette automatisk. Hvis man opholder sig hos venner eller er indlogeret privat, skal dem du bor hos registrere dig. Er man i besiddelse af et arbejdsvisum, skal ens arbejdsgiver gennemføre registreringen. Manglende registrering kan resultere i betydelige forsinkelser eller bøder ved afrejse.

Udlændinge der ønsker at rejse til Republikken Tjetjenien skal have en speciel tilladelse fra det russiske indenrigsministerium.

Hvis man planlægger at besøge Vladivostok, Yakutsk eller andre isolerede byer, skal dette udtrykkeligt indskrives i ens visum.

Krydstogt- og færgepassagerer kan opholde sig i Rusland i op til 72 timer uden et visum, hvis de har købt deres rejse igennem et firma, som er officielt godkendt af den russiske regering.

Hvis man ønsker at rejse rundt eller opholde sig i Rusland i mere end tre måneder, skal man medbringe en lægeerklæring, hvor det fremgår, at man har en negativ HIV-test. Lægeerklæringen skal indeholde: pasoplysninger, information om HIV-testen, opholdes længde i Rusland samt være gyldigt i tre måneder fra den dato, hvor testen er blevet foretaget.

For yderligere information besøg CIBTvisas på: https://cibtvisas.co.uk/visas

Rusland - Rejseforsikring, visum og pas
 • Hovedstad: Moskva (befolkningstal

Landets alarmnumre

 • Politi: 112
 • Brandvæsen: 112
 • Ambulance: 112

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Hviderusland
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i, med undtagelse af rejsevejledninger, der drejer sig om COVID-19 - Læs mere her. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb
Language