COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Indien - Rejseforsikring, visum og pas

Rejseforsikring Indien

* Udenlandske statsborgere skal ansøge om et visum til Indien for at komme ind i landet. Læs mere nedenfor. 

* De private sundhedsfaciliteter i Indien har generelt en godkendt standard, men behandlingen kan være meget dyr. Vi anbefaler derfor altid, at du tegner en rejseforsikring, så du er dækket i tilfælde af sygdom og tilskadekomst på din rejse til Indien.

* Mange turister rammes af maveinfluenza, når de rejser til Indien.   

Køb forsikring her

Oversigt

Indiens primære sikkerhedsmæssige bekymringer er knyttet til terrorisme og indenlandske oprørsgrupper. Terrorangrebet i Mumbai i 2008 og de fortsatte kampagner mod terrorisme, illustrerer den fortsatte trussel fra islamisk ekstremisme. Hinduistiske nationalister og organiserede kriminelle grupper har også været forbundet til terrorhandlinger.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Inden rejsen til Indien, bør man anskaffe sig en omfattende forsikring, herunder sygesikring. Derudover bør man kontrollere, om ens sygesikring betaler hospitalsudgifter med det samme, eller om man skal betale og derefter tilbagebetales på et senere tidspunkt. I tilfælde af, at man er kritisk syg eller kommer til skade, kan man være nødt til at blive evakueret til et andet land. Man skal sørge for, at man er dækket ind i sådanne tilfælde.

Rejsende er stærkt rådet til at besøge en rejseklinik eller læge ca. 4-8 uger før afrejse. Man bør sikre sig, at følgende vaccinationer er ajour: hepatitis A, polio, japansk hjernebetændelse (for rejsende der skal være i landet i længere perioder og som deltager i udendørsaktiviteter i landdistrikterne), stivkrampe, tyfus, hepatitis B (især anbefalet til sundhedspersonale og rejsende, der opholder sig i landet i mere end 6 måneder), gul feber (for rejsende, der ankommer fra eller har været i transit i et gul-feber-inficeret område i Afrika eller Amerika; ellers er det ikke påkrævet) samt MFR ((mæslinger, fåresyge, og rabies) for rejsende, der eventuelt skal have direkte kontakt med dyr).

Indien har en forhøjet risiko for malaria og for at mindske risikoen for infektion, rådes rejsende til at tage forebyggende medicin. De virksomme stoffer i denne form for medicin er: mefloquin, doxycyklin og atovaquon/proguanil. Områder i højder på 2000 m. i Himachal Pradesh, Jammu, Kashmir og Sikkim er undtaget. De fleste tilfælde af malaria er rapporteret i skovområder i staterne Madhya Pradesh, Maharashtra, Orissa, Gujarat, Rajasthan, Bihar, og Karnataka.

Malariaudbrud bliver regelmæssigt rapporteret fra den nordøstlige stat Assam. Dette sker normalt om foråret. Et udbrud, der begyndte i april 2006, havde dræbt omkring 500 mennesker allerede i juni måned. Et malariaudbrud blev også rapporteret i nabostaten Vestbengalen i juni 2006, der berørte mere end 18.000 mennesker og resulterede i 55 dødsfald.

Der har været udbrud af denguefeber i Indien, primært i Haryana, Maharashtra, Punjab, Tamil Nadu og Delhi. I højereliggende områder, bør rejsende medbringe specielt vejrtrækningsudstyr for at minimere risikoen for, at højdesyge når et kritisk niveau.

Rejsende rådes til at tegne en omfattende rejse- og sygeforsikring forud for rejsen. Privat lægebehandling i Indien er tilgængeligt, men kan være dyrt.

Rejsende bør være opmærksomme på, at hospitaler og klinikker kan finde på at udføre yderligere eller unødvendig behandling i et forsøg på at tjene flere penge, enten fra patienten eller forsikringsselskabet. Rejsende kan eventuelt få en anden læges mening, hvis man er mistænksom eller skeptisk over for den behandling, den oprindelige læge har forslået.

 

Pas

Rejsende til Indien skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato.

Visum

Indvandrerlove kræver, at alle udenlandske statsborgere skal ansøge om et visum for at komme ind i landet. Hvis man ankommer uden visum, vil man blive nægtet indrejse, da det ikke er muligt at få et visum ved ankomst.

Rejsende med visum, der er gyldigt i mere end 180 dage, skal registreres hos udlændingekontoret, FRRO, som findes i Chennai, Kolkata, Mumbai og New Delhi.

Forretningsvisum, der tillader én enkelt indrejse eller flere indrejser, er tilgængelige. Disse kan være gældende fra 3 måneder og op til 5 år. For at ansøge skal man bruge et bevis, i form af et brev fra en sponsorerende indenlandsk national virksomhed.

NB: Hvis man planlægger at rejse til et bestemt geopolitisk følsomt område såsom Arunachal Pradesh, Manipru, Nagaland, Mizoram, Sikkim, Uttar Pradesh, Himachal Pradesh, Rajasthan, Jammu, Kashmir, Andaman, Nicobarerne, Laccadiverne, eller Minicoy og Amindivi øerne, skal man anskaffe sig en rejsetilladelse. Ansøgningsperioden tager ca. fire uger.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Indien - Rejseforsikring, visum og pas
  • Hovedstad: New Delhi
  • Andre større byer: Ahmadabad, Bangalore, Chennai, Hyderbad, Jajipur, Kanpur, Kolkata, Mumbai, Nagpur, Poona
  • Religion: Hinduisme
  • Tidszone: GMT +5,5

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book

Se også:

Language