COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Puerto Rico

Oversigt

Puerto Rico anses som en relativt lav-risiko destination. Selvom organiserede kriminelle grupper opererer i landet, vil udenlandske statsborgere sandsynligvis ikke støde på en sådan aktivitet. Småkriminalitet, rettet mod både lokale og udlændinge, er en stigende bekymring. Der er en latent risiko for uroligheder, selvom protester generelt er fredelige. Der er risiko for miljøkatastrofer, herunder orkaner og jordskælv.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-8 uger før rejsen til Puerto Rico for at få de seneste oplysninger med hensyn til hvilke vacciner, der anbefales. Rejsende bør sikre sig, at rutinemæssige anbefalede vaccinationer, såsom polio, skoldkopper og mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) er ajour.

Hepatitis A anbefales også for alle rejsende, mens hepatitis B anbefales til dem, der eventuelt kommer til at have intim kontakt med de lokale beboere. Tyfus anbefales til dem, der planlægger længere ophold i landdistrikterne.

Rejsediarré er det mest almindelige sundhedsproblem og derfor bør alle rejsende medbringe antibiotika og anti-diarré-medicin.

Relativt hyppige tilfælde af denguefeber rapporteres, med et særlig stort udbrud i 2007, som resulterede i 11.000 tilfælde og otte dødsfald. September til november er den største risikoperiode. Sygdommen overføres via myg og der er ingen vaccine på nuværende tidspunkt. Derfor skal man tage forebyggende foranstaltninger, som f.eks. beskyttende tøj og myggespray.

Et udbrud af hjernehindebetændelse forekom i juni 2004, primært hos børn. Ingen forholdsregler anbefales udover opmærksomhed på personlig hygiejne.

Sneglefeber er endemisk og eksisterer i ferskvand. Svømning og at soppe bør derfor undgås.

Der er gode medicinske faciliteter til rådighed i Puerto Rico. Det er stærkt tilrådeligt at tegne en omfattende rejsesygesikring, før man rejser. De fleste apoteker i de større byer er velforsynede.

Pas

Rejsende til Puerto Rico skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen i landet. Amerikanske statsborgere behøver ikke et pas og kan bruge andre godkendte identifikationsmidler. 

Visum

Adgangskrav til Puerto Rico er de samme som dem, for USA. Statsborgere fra Danmark, Storbritannien, Australien, Canada, Brunei, Island, Japan, New Zealand, Singapore og andre EU-lande (bortset fra statsborgere fra Bulgarien, Cypern, Grækenland, Malta, Polen og Rumænien) har ikke brug for visum for ophold på op til 90 dage.

Man er normalt forpligtet til at deltage i en samtale på en amerikansk ambassade eller konsulat, når man søger om et amerikansk visum.

Forretningsvisum er påkrævet for borgere, der ikke er omfattet af det almindelige Visa Waiver Program (VWP).

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Puerto Rico
  • Hovedstad: San Juan
  • Andre større byer: Bayamon, Carolina
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -4

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language