COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Portugal

Oversigt

Portugal har set en øget og gavnlig forbedring siden kuppet i 1974 og er støt blevet en vigtig bidragsyder til NATO, EU og FN. Som i andre vesteuropæiske lande er levestandarden høj, og landet er politisk og socialt stabilt. Økonomiske problemer dominerer det socio-politiske landskab med høj arbejdsløshed og øgede finanspolitiske bekymringer. Regeringens forsøg på at nedbringe den nationale gæld er skyld i højrøstede protester.

Den største risiko for udlændinge er kriminalitet, som er lav, men stigende. Turistregioner i Sydportugal og de større byer er knudepunkter for kriminalitet, og regeringens igangværende konflikt med den økonomiske strid og arbejdsløshed har ført til potentielt højere risiko for kriminalitet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Alle rejsende bør sikre, at rutinemæssige vaccinationer, der anbefales i ens eget land, er ajour. Dette omfatter MFR, stivkrampe-difteri og hepatitis B. Rejsende bør også overveje en vaccination mod hepatitis A. Rejsende, der rejser til Portugal mellem begyndelsen af november til slutningen af marts, kan overveje en influenzavaccine. Vacciner bør tages mindst to uger før afrejse.

Gul feber-vaccine er nødvendig for rejsende til Azorerne og Madeira, dog kun hvis rejsende ankommer fra lande med gul feber.

Det anbefales at beskytte sig mod insekter i de varmere måneder på året.

Flaskevand frem for postevand bør drikkes. Ofte er isterninger lavet af postevand og bør derfor undgås.

Sundhedsfaciliteter er udbredte i Portugal, og de møder som regel de vestlige standarder. Det europæiske sundhedskort (det blå EU-sygesikringskort) sikrer europæiske borgere samme beredskabstjenester som portugisiske statsborgere og bør derfor medbringes af europæiske borgere, der rejser til Portugal. Det blå EU-sygesikringskort erstatter ikke en rejseforsikring, som er anbefalet til alle, der rejser til Portugal.

Det meste medicin er tilgængeligt i Portugal. En recept er nødvendigt ved køb af visse typer medicin.

Pas

Statsborgere fra lande, der er fuldgyldige medlemmer af Schengen behøver ikke et pas for indrejse i Portugal. ID-kort er tilstrækkeligt som bevis for unionsborgerskabet. Danske statsborgere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under opholdets varighed. Borgere fra alle andre lande skal bruge et pas, som er gyldigt i mindst tre måneder ud over opholdets varighed, medmindre der er tale om en EU-statsborger, hvor passet som sagt blot skal være gyldigt i hele opholdsperioden.

Visum

Borgere fra Danmark, Australien, Canada, USA og andre lande, der har en visumaftale med Portugal, behøver ikke visum for ophold på op til tre måneder.

Henvendelse vedrørende visum skal rettes til den portugisiske ambassade eller konsulat i ens hjemland. Hvis der ikke er en ambassade eller konsulat, henvises der til ambassaden, som er ansvarlig for ens land.

Rejsende, der skal have et forretningsvisum, skal kontakte den nærmeste portugisiske ambassade på forhånd, da ansøgningsprocessen er lang.

For yderligere information, besøg TLCS på https://www.tlcsvisa.com/tlcs

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Portugal på European Commission Visa Policy website.

Portugal
  • Hovedstad: Lissabon (564.657) (2008 est.)
  • Religion: Romersk-katolicisme
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language