COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Polen

Oversigt

Polen er fortsat et stabilt demokratisk land, der har haft en succesfuld udvikling efter overgangen fra kommunisme til demokrati og kapitalisme i 1990'erne. Polen har vist gradvise økonomiske forbedringer siden landet blev medlem af EU i 2004, hvilket hovedsageligt kan tilskrives EU-støtte samt øgede europæiske investeringer i Polen.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere deres læge ca. 4-8 uger før afrejse for at identificere eventuelle behov for vaccinationer. Vaccinationer såsom hepatitis A og B, MFR og stivkrampe-difteri skal være ajour. Rejsende bør også overveje vaccinationer mod tyfus og rabies afhængigt af længden af opholdet.

Flere udbrud af fugleinfluenza er blevet rapporteret i det nordlige Polen i de seneste år. Selvom der ikke har været nogen menneskelige tilfælde, så bør rejsende undgå kontakt med levende fjerkræ, samt sikre sig, at alle retter er grundigt kogt/stegt.

Polske sundhedsfaciliteter er generelt af en god standard. Der tales noget engelsk på hospitalerne, men dette er ikke altid tilfældet.

EU-borgere bør få det blå EU-sygesikringskort før afrejse, hvilket giver dem ret til behandling på samme vilkår som polske statsborgere. Rejsende bør også have en relevant sygeforsikring (bemærk:dDet blå EU-sygesikringskort er ikke en forsikring).

De fleste almindelig medikamenter i vestlige lande kan også findes i Polen, selvom de kan være mærket under forskellige navne. Apotekerne har en god standard, herunder 24 timers service i de større byer.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter den forventede afrejsedato, undtagen for EU-statsborgere med gyldigt nationalt ID.

Visum

EU-borgere behøver ikke visum på grund af Polens medlemskab i EU, hvor et gyldigt pas eller nationalt ID-kort er tilstrækkeligt for indrejse.

Ophold på op til 90 dage i landet uden visum er tilladt for rejsende, som ikke er EU-statsborgere.

Rejsende bør have bevis på både sygesikring samt finansielle ressourcer til at dække deres ophold i landet, da der kan blive bedt om bevis på dette før indrejse.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Polen på European Commission Visa Policy website.

Polen
  • Hovedstad: Warszawa (1.706.724, 2009 est.)
  • Andre større byer: Krakow (760.000) Lodz (757.000), Wroclaw (632.000), Poznan (560.000) og Gdansk (510.000)
  • Religion: Katolicisme
  • Tidszone: Centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language