Pitcairn

Oversigt

Pitcairn er et oversøisk britisk territorium beliggende i Stillehavet. Det består af fire vulkanske øer; Pitcairn, Henderson, Ducie og Oeno. Pitcairn er den eneste beboede ø, og er vært for områdets hovedstad, Adamstown, som er øens eneste by. Der er mindre end 50 indbyggere, som er efterkommere af Bounty Oprørerne og fra Tahiti.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ligesom andre øer i Stillehavet, er der ingen alvorlige risici for sundheden. Men besøgende anbefales at holde sig opdateret med rutinemæssige vaccinationer mod mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), difteri, stivkrampe, tyfus og polio.

Hvis man tager receptpligtig medicin, bør man medbringe nok til hele varigheden af opholdet. Man bør også forsøge at undgå insektbid ved hjælp afskrækningsmidler eller ved at iføre sig langærmet tøj, når man er i de tropiske skove.

Medicinske faciliteter er begrænsede, og der er intet udstyr til nødsituationer. Der er en sundhedsklinik, men medicinsk evakuering kan være nødvendig. Det vil tage mindst 4 timer at komme til New Zealand eller Fransk Polynesien med et hurtigt havfartøj.

Pas

Et gyldigt pas er påkrævet.

Visum

Pitcairn er et britisk oversøisk territorium, det eneste i Stillehavet.

Hvis man ønsker at bo på Pitcairn i mindre end to uger, skal man ikke bruge visum eller licens forud for ankomst. Immigration Office vurderer ansøgninger for korttids besøgende til Pitcairn ved ankomsten.

Hvis man ønsker at bo på Pitcairn i to uger eller mere, skal man kontakte Pitcairn-kontoret i Auckland, før man begynder på planer om rejsen. Uden en gyldig "licens til at lande og opholde sig", vil man ikke få adgang til Pitcairn. Folk, der ønsker at besøge øen og få denne licens, skal medbringe bevis for et godt helbred, betale et gebyr på $100, have mindst NZ$300 til hver uge af opholdet og bør være i overensstemmelse med nogle andre betingelser, såsom bevis for tilbagevenden fra øen.

Rejsende bør omhyggeligt planlægge deres rejse til Pitcairn-øerne og de bør få visum i transitlande også.

Pitcairn
  • Hovedstad: Adamstown

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.