COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Papua Ny Guinea

Oversigt

Papua Ny Guinea har et højt niveau af kriminalitet på grund af en svag retshåndhævelse, spredning af våben og retslig infrastruktur. Ulovlig våbenhandel betragtes som et af de mest udbredte sikkerhedsmæssige og sociale problemer i landet. Det er ikke ualmindeligt for udlændinge, at blive udsat for røverier, overfald, biltyverier og kidnapninger.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Alle rejsende bør besøge egen læge eller en rejseklinik 4-6 uger før afrejse. Grunden til dette er, at de forskellige vacciner kan være flere uger om at træde i kraft. Det er ikke sikkert at drikke vand fra hanen i Papua Ny Guinea. Klimaet er tropisk og man bør være særlig opmærksom på fødevaresikkerheden.

Man bør sikre sig, at rutinemæssige vacciner er ajour, disse omfatter: influenza, skoldkopper, polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT).

Andre påkrævede vacciner omfatter: hepatitis A og B, tyfus, rabies og japansk hjernebetændelse.

Malaria er udbredt i Papua Ny Guinea i højder under 1.800 m (5.906 ft). Man skal tage en af følgende malariamediciner: atovaquon/proguanil, doxycyclin eller mefloquin (primaquin i særlige tilfælde og kun efter G6PD test). Malariasymptomer forekommer mindst 7 til 9 dage efter bid fra en inficeret myg. Feber inden for den første uge af rejsen i et malaria-risiko-område er højst sandsynligt ikke malaria. Dog bør man tilses af en læge med det samme, hvis man får feber under rejsen.

Bemærk: Klorokin er ikke et effektivt malarialægemiddel i Papua Ny Guinea og bør ikke tages for at forebygge malaria i denne region.

Denguefeber, filariasis, Ross River-virus, og Murray Valley hjernebetændelse er sygdomme båret af insekter, der også er i Stillehavsø-regionen. Hvis man beskytter sig selv mod insektbid, kan man bidrage til at forebygge disse sygdomme. Japansk hjernebetændelse er også til stede i Papua Ny Guinea. Leptospirose er almindeligt på nogle af Stillehavsøerne.

Sundhedsfaciliteterne i Papua Ny Guinea varierer fra hospitaler i Port Moresby og de større byer til hjælpestationer i de fjerntliggende områder. Sundhedsfaciliteterne varierer i kvalitet, men i de større byer er der normalt tilstrækkelige faciliteter til rutinemæssige problemer og nogle nødsituationer. Udstyrssvigt og pludselig mangel på almindelig medicin kan betyde, at selv rutinemæssige behandlinger og procedurer (såsom røntgen) kan blive utilgængelige. Enhver alvorlig skade eller sygdom kan kræve evakuering til Australien, enten Cairns eller Brisbane.

Pas

Pas er påkrævet for alle nationaliteter og skal være gyldige i mindst 6 måneder efter indrejsedato.

Visum

Visum er påkrævet og skal ansøges ved det nærmeste konsulat for Papua Ny Guinea. Visse landes statsborgere kan få et turistvisum ved ankomst, disse lande er: Australien, Østrig, Belgien, Canada, Cypern, Danmark, Frankrig, Tyskland, Holland, Portugal, Sverige, Storbritannien og USA.

For indrejse skal man være i besiddelse af både indrejse- og udrejsebilletter. Derudover kræves det internationale certifikat for vaccination mod gul feber, hvis den rejsende ankommer fra et inficeret område, inden for de sidste 5 dage. Det vil tage cirka 10 dage at behandle visumansøgningen.

Visum, både for turister og forretningsrejsende, er gældende for ophold i op til 60 dage, med mulighed for forlængelse i yderligere 30 dage.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Papua Ny Guinea
  • Hovedstad: Port Moresby
  • Andre større byer: Lae, Mount Hagan, Madang, Rabaul, Kieta og Daru

Landets alarmnumre

  • Politi: 111
  • Brandvæsen: 111
  • Ambulance: 111

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language