COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Panama - Fakta og rejseinformation

Rejseforsikring Panama

* Rejsende til Panama skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

* Statsborgere fra EU-lande behøver ikke et visum til Panama for ophold på op til 90 dage. Læs mere om reglerne for pas og visum nedenfor. 

Køb forsikring her

Oversigt

Panama betragtes som et relativt sikkert land i sammenligning med de regionale nabolande. Dog er der stadig betydelige sikkerhedstrusler, herunder kidnapning, civil protest og kriminalitet. Panama har et stabilt demokrati, en revitaliseret økonomi og positive relationer med sine naboer. Spændingerne forbliver mellem Panama og Colombia på grund af igangværende guerilla-aktivitet og organiseret kriminalitet. Det er dog er usandsynligt, at denne spænding resulterer i en væbnet konflikt.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Malaria, denguefeber og gul feber er almindelige i visse områder af landet.

Denguefeber er en virussygdom, som har influenzalignende symptomer og kan være dødelig i nogle tilfælde. Forekomsten i Panama er størst i San Miguelito-området og i Panama Citys forstader.

Malaria er endemisk i visse områder af landet. Profylakse anbefales til de rurale områder i provinserne Bocas del Toro, Darien og San Blas. Der er ingen risiko for malaria i Panama City eller i Panamakanalzonen. Klorokin er det foretrukket malariamiddel i Bocas del Toro. For Darien og San Blas kan doxycyklin eller mefloquin tages.

Der er risiko for gul feber i provinserne Darien, San Blas og det østlige Panama. Dette omfatter ikke Panama City og Panamakanalzonen . Rejsende, der planlægger at besøge disse områder, bør konsultere en læge for at høre hvorvidt en vaccination er nødvendig. En vaccination er nødvendig for rejsende, der ankommer fra et gul feber-inficeret land.

Vaccinationer mod stivkrampe, difteri, tyfus, hepatitis A og B og MFR er nødvendige. Rabies-vaccination anbefales, hvis rejsende forventer at interagere med dyr.

Postevand er generelt sikkert at drikke i de større byer, mens postevand i flere landdistrikter bør undgås. Flaskevand er tilgængeligt og er et mere sikkert valg. Lokalt kød, fjerkræ, fisk og skaldyr, frugt og grøntsager er generelt sikre at spise. Dog bør nogle fisk undgås, da de kan indeholde giftige biologiske toksiner, selv når fisken er kogt.

Gode sundhedsydelser er tilgængelige i Panama City, men yderst begrænsede andre steder. I Panama kan man betale for hospitaludgifter med kreditkort, men denne betalingsmetode kan ikke benyttes for lægeudgifter. De fleste lande rådgiver deres borgere til at tegne en omfattende rejseforsikring, der dækker alle medicinske omkostninger.

En større sundhedsskandale fandt sted i landet i 2006, hvor en forurenet medicin forgiftede over 80 mennesker og dræbte 34. Denne begivenhed førte til folkelige protester, og Panamas regering forbedrede den farmaceutiske kontrol.

Det er tilrådeligt at medbringe nødvendig medicin, der er tydeligt mærket samt en kopi af kvitteringen. 

Apoteket på Hospital Nacional (Ave. Cuba - Calle 38 og Calle 39, Panama City) er velforsynet og har åbent 24/7.

Pas

Rejsende til Panama skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

Visum

Statsborgere fra EU-lande behøver ikke et visum for ophold på op til 90 dage. Først gives et ophold på 30 dage, som derefter kan forlænges af Panamas udlændingemyndigheder. Rejsende skal kunne bevise, at de rejser videre eller har en returbillet, samt at de besidder, hvad der svarer til USD500 eller et kreditkort.

Statsborgere fra Canada, Australien og USA kan ansøge om et turistvisum, købe et turistkort fra deres rejsebureau eller anskaffe et ved ankomst til Panama.

Rejsende, der overvejer at investere penge i Panama og opnå langsigtede visa, bør være opmærksomme på de gældende visumkrav. Forskellige typer af visum er tilgængelige. Langvarige visum er forbeholdt investorer, der finansierer forretninger og anses af regeringen for at være socialt gavnlige, blandt andet ved at ansætte et bestemt antal panamanere.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Panama - Fakta og rejseinformation
  • Hovedstad: Panama City (813.097) (i 2000)
  • Andre større byer: Colon (204.000) (i 2000) og Santiago (75.000) (i 2000)
  • Religion: Romersk katolicisme
  • Tidszone: GMT-5

Landets alarmnumre

  • Politi: 104
  • Brandvæsen: 103
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language