COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Pakistan

Oversigt

Pakistans sikkerhedsmiljø er særdeles udfordret på grund af de komplekse regionale problemer og flere lag af oprør, terrorisme og voldelig kriminalitet. Pakistans vanskelige historie, dårlige regeringsstandarder samt landets placering i en region, der er meget geopolitisk følsom, tyder på at disse risici vil fortsætte på længere sigt. Primære risici, der kan påvirke rejsende, omhandler kriminel aktivitet og tilfældige terrortrusler i større byer. Tilfælde af civile uroligheder er også almindelige og kan forekomme på grund af religiøse, politiske og økonomiske spørgsmål.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør have en forsikring, herunder sygesikring, inden afrejsen til Pakistan.

Alle rejsende bør besøge enten deres praktiserende læge eller en rejseklinik 4-8 uger før afrejse. Man bør sikre sig, at man har modtaget de relevante revaccinationer eller som minimum det primære forløb for: hepatitis A, tyfus, MFR og difteri-stivkrampe. Rabies, japansk hjernebetændelse og hepatitis B anbefales eventuelt også.

Pakistan har en forhøjet risiko for malaria og malariamidler anbefales kraftigt, for at reducere risikoen for infektion

Antagelige sundhedsfaciliteter er til rådighed i de fleste større byer, men er begrænsede i landdistrikterne. Udvalget af tjenester varierer inden for større bycentre, og meget begrænsede eller basale tjenester er til rådighed i landdistrikterne. Det er tilrådeligt at tegne en omfattende rejseforsikring før afrejse. Betaling for behandling sker ofte i hård valuta.

Det mest almindelige medicin produceres lokalt, men de større apoteker har også importerede lægemidler, der er tilgængelige efter anmodning. Selvom importeret medicin er dyrere end lokalt medicin, er det bedre at benytte dette, da det betragtes som mere pålideligt. Man bør under alle omstændigheder konsultere en sundhedsmæssig ekspert eller praktiserende læge, før man tager et lægemiddel.

Pas

Rejsende skal have et pas med mindst seks måneder gyldighed fra indrejsedatoen.

Visum

Visum er påkrævet for indrejse i Pakistan. Desuden er rejsende forpligtede til at have bevis for returrejse eller videre rejse. Man skal ansøge om dette på det lokale pakistanske konsulat. Forretnings- og turistvisum, samt visum til én enkel eller flere indrejser, er tilgængelige.

Visum til journalister kan have visse rejserestriktioner. Henvendelser skal ske på informationsafdelingen på ens lokale ambassade.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Pakistan
  • Hovedstad: Islamabad
  • Religion: Islam (97%)
  • Tidszone: GMT +5

Landets alarmnumre

  • Politi: 15
  • Brandvæsen: 16
  • Ambulance: 115

Generel risikovurdering:

Critical

Undgå al rejse til landet. Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language