COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Østtimor

Oversigt

En stor del af landets sikkerhedsmæssige bekymringer er centreret omkring indenlandske spørgsmål i forbindelse med politik og økonomi. Den dystre tilstand af sidstnævnte har skabt sociale spændinger blandt lokalbefolkningen og forårsager udbrud af uroligheder. Truslen om eksponering for voldelige protester, udgør potentielt en stor sikkerhedsbekymring for det udenlandske samfund. I december 2012, integrerede FN fredsbevarende soldater i Østtimor (UNMIT) og Australien/New Zealands internationale stabiliseringsstyrke (ISF) forlod Østtimor, efter fredelige valg og en smidig overgang til en ny regering. Lov og orden er stadig hovedprioritet for regeringen.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Malaria, denguefeber og japansk hjernebetændelse er normalt i hele Østtimor. Regntiden, der løber fra november til april, er ledsaget af en stigning i udbrud af denguefeber.

Regeringen i Østtimor kræver, at rejsende, der ankommer fra lande, hvor gul feber er til stede, skal fremvise dokumentation for vaccination mod gul feber (se visa-afsnit).

Rejsende til Østtimor opfordres til, at modtage følgende vaccinationer mindst 4-6 uger før flyafgang til Østtimor: hepatitis A & B, tyfus, rabies og japansk hjernebetændelse.

Desuden bør rejsende til Østtimor sikre, at de er opdateret på følgende vaccinationer: influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) samt difteri/pertussis/stivkrampe (DPT).

Selvom ingen tilfælde er blevet rapporteret i Østtimor under det nuværende udbrud af den højpatogene H5N1 streng af fugleinfluenza, er det en bekymring i Indonesien og større Sydøstasien. Rejsende til Østtimor bør være opmærksomme på denne risiko.

Lægelige ydelser i Østtimor er begrænsede. Der findes hospitaler i bycentre og klinikker kan findes i nogle sub-distrikter andetsteds, men det medicinske system i Østtimor er ikke udstyret til at håndtere vedvarende eller komplekse medicinske nødsituationer. I mange tilfælde af alvorlig sygdom, eller hvor operation er påkrævet, er medicinsk evakuering fortsat den eneste mulighed for patienter. Rejsende til Østtimor bør forstå denne risiko og udstyre sig selv med sygesikring, der dækker medicinsk evakuering (medivac) med ambulancefly.

Pas

Rejsende skal have et pas gyldigt i mindst seks måneder efter den forventede afrejsedato

Visum

Et turist- og forretningsvisum (Fælles klasse 1) kan søges om og besluttes for, ved ankomsten til grænsen. Rejsende behøver ikke at få et visum forud for rejsen, men det er tilrådeligt at gøre det.

En turistvisum er påkrævet for at komme ind, men et 30-dages visum kan købes ved ankomst for $30, så længe de lokale myndigheder anser den rejsendes besøg for at være med lovlige formål. Forlængelser af 30-dages visum koster US$35 og kun to forlængelser kan købes med et maksimalt ophold på 90 dage. Overskridelse af opholdstilladelsens gyldighedsperiode giver bøder fra $70 for de første 30 dage og stiger til $270 for 91 dage eller mere.

En afgift på $10 er opkrævet af de lokale myndigheder ved afrejse.

Selvom gul feber ikke er en risiko i Østtimor, skal besøgende fra lande, hvor gul feber er til stede, fremlægge dokumentation for gul feber-vaccination ved ankomsten.

Yderligere information kan findes på TLCS http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Østtimor
  • Andre større byer: Baucau (16.000) og Manatuto (12.000.)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 6707230686
  • Ambulance: 6703310541

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language