COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Oman

Oversigt

Oman er en sikker Golfstat, der nyder godt af positive regionale relationer og et højt niveau af intern stabilitet. Selvom landet er blandt de meste stabile lande i Golfen, er der bekymringer om terroristinfiltreringer ved den vestlige grænse mod Yemen. De robuste sikkerhedsstyrker arbejder dog, for at mindske risikoen for militant fodfæste i landet. Strejker og civile demonstrationer er sjældne. Sporadiske protester i det tidlige 2011 under starten på Det Arabiske Forår, fejlede i Oman på grund af en række økonomiske tiltag og politiske reformer implementeret af Sultan Qaboos. En række arbejdsrelaterede strejker og protester, hovedsageligt relateret til anholdelse af bloggere og aktivister, peger på en udvikling i protestbevægelsen i landet. Grundlæggende foranstaltninger anbefales, selvom risikoen for kriminalitet i Oman er lav. Trafikulykker er en bekymring ved færden i landet. På trods af ekstremt høje temperaturer, udgør klimaforholdene sjældent en fare for den individuelle sikkerhed

Sundhed, sygdomme og vaccination

Alle rejsende bør besøge enten egen læge eller en rejsesundhedsklinik 4-8 uger før afrejse. Konkret bør det sikres, at man har modtaget de relevante boostere eller det første forløb mod hepatitis A, tyfus, MFR og tetanus-difteri. Rabies og hepatitis B kan også anbefales.

Det anbefales at undgå vand fra hanen og i stedet bruge vand fra flasker eller vandrensningsudstyr, hvis pålideligt flaskevand er utilgængeligt. Undgå isterninger, upasteuriserede mejeriprodukter samt rå og undertilberedte fødevarer

Der er et godt niveau af sundhedspleje tilgængeligt i Oman. I større byer er sundhedsydelserne af en god standard, men dette niveau kan falde jo længere væk fra byerne man befinder sig.

Pas

Pas med gyldighed i mindst seks måneder fra indrejsedato, er påkrævet for indrejse til Oman.

Visum

Visumkrav for rejsende til Oman afhænger af nationalitet og i alle tilfælde rådes rejsende til, at kontakte deres ambassade eller konsulat og forhøre sig om nødvendigheden for de forskellige rejsedokumenter. Prisen for visum afhænger ligeledes af nationalitet.

En måneds turist/forretningsvisum udstedes ved ankomst, og denne kan forlænges med yderligere en måned. Visum til flere indrejser er også tilgængeligt.

For yderligere information, besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Oman
  • Hovedstad: Muscat
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +4

Landets alarmnumre

  • Politi: 9999
  • Brandvæsen: 9999
  • Ambulance: 9999

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language