COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Ny Kaledonien

Oversigt

Ny Kaledonien er et oversøisk fransk territorium i det sydvestlige Stillehav. Landet består af flere øer, Ny Kaledonien, Loyalty Islands, Isle of Pines og flere andre grupper af øer.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger med hensyn til, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejsen til Ny Kaledonien. Rejsende bør også have følgende vacciner ajour: mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og stivkrampe-difteri.

Gul feber-certificering er nødvendig for dem, der rejser fra inficerede områder i Afrika eller Amerika. (Se Visa afsnit)

Følgende vaccinationer anbefales: Hepatitis A, tyfus og hepatitis B (for dem, der kan have intim kontakt med den lokale befolkning).

Denguefeber, en sygdom forårsaget af myggestik, er et problem i New Caledonia.

For at reducere risikoen for kolera, tyfus og andre sygdomme, bør man undgå at drikke postevand eller uforseglet flaskevand. Brug ikke isterninger i drinks. Flaskevand bør kun købes fra velrenommerede steder. Vær forsigtig ved indtagelse af skaldyr, da nogle fisk indeholder giftige biotoksiner, selv efter de er kogte. Et eksempel er barracuda.

Medbring et antibiotikum og anti-diarré lægemiddel og tag det ved det første tegn på diarré.

Medicinske faciliteter på hovedøen er gode, men de er begrænsede på de andre øer. Medicinsk evakuering til Nouméa, Australien eller New Zealand, vil ofte være nødvendigt, for at håndtere alvorlige sygdomme og skader. Det er tilrådeligt at erhverve sig en omfattende rejsesygeforsikring før afrejse, selv om denne forsikring højst usandsynligt ikke dækker sundhed på de fleste faciliteter, eftersom de fleste klinikker forventer forudbetaling kontant. I nødstilfælde, bør man ringe 15 for redningstjenesterne.

Apoteker er tilgængelige på hovedøen. Men medicin er dyrt og visse importerede mærker er muligvis ikke tilgængelige. Rejsende skal medbringe egne medikamenter, nok til deres ophold i Ny Kaledonien.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Ny Kaledonien.

Visum

Borgere fra over 60 lande, har i øjeblikket en visumfritagelsesaftale med Ny Kaledonien og er fritaget for visumkrav for turist- og forretningsbesøg (eksklusiv indtjenings-, lønnede og ulønnede aktiviteter). Længden af opholdet tilladt på visumfritagelsen, varierer afhængigt af nationalitet. Dette visumfritagelsesarrangement omfatter USA, Australien, Canada og alle EU-borgere. Besøgende skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst tre måneder ud over det planlagte ophold i Ny Kaledonien.

Turistvisum: Fritaget

Forretningsvisum: Fritaget

Studievisum: Nødvendigt

Alle besøgende, der ankommer fra lande, hvor gul feber er til stede, er forpligtede til at fremlægge dokumentation for vaccination mod gul feber.

Ny Kaledonien

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen: 18
  • Ambulance: 18

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language