COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Norge

Rejseforsikring Norge

* Læs mere om blå sygesikringskort Norge

Køb forsikring her

Oversigt

Norge er et stabilt og fredeligt land, og derfor er der kun begrænsede trusler eller risici for udenlandske statsborgere. Den mest relevante risiko for udlændinge er det stigende niveau af småkriminalitet. Politiets skøn tyder på at tyveri, som omfatter lommetyveri, steg med 20 % i 2012.

Norges geografiske placering betyder, at vintrene kan være hårde, og temperaturerne kan falde til -40 ° C i nogle områder. Tung sne, storm og hård regn ses også hyppigt i vintermånederne, og disse forhold kan forårsage trafikforstyrrelser.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ingen vaccinationer eller medikamenter er nødvendige for rejser til Norge. Rejsende opfordres til at sørge for, at rutinemæssige vaccinationer såsom mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), difteri-stivkrampe-kighoste-polio, samt hepatitis B og influenza (især i influenza sæsonen, der løber fra november til april) er ajour. Rejsende bør konsultere en rejseklink mindst 4-6 uger før afrejse.

Et udbrud af legionærsyge fandt sted mellem juni og juli i 2008. Legionærsyge er en bakteriel infektion, der normalt forårsager lungebetændelse. Flåtbåren hjernebetændelse (TBE) og borreliose, som også er en flåtbåren sygdom, kan forekomme i den varmere sæson i de sydlige kystnære dele af landet og i Tromøy kommune. Praktiske beskyttelsesforanstaltninger mod flåter, såsom lange ærmer og bukser samt anvendelse af anti-insektmiddel, anbefales. I vintersæsonen kan luftforureningen i storbyerne påvirke folk med astma eller andre åndedrætsproblemer.

Alle rejsende skal medbringe nok forsyninger af receptpligtige lægemidler. Man bør undgå upasteuriserede mejeriprodukter. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man konsulterer lokal information før indtagelse af fisk eller muslinger, der er høstet fra fjorde eller søernes kyst.

Sundhedsfaciliteterne i Norge er af meget høj kvalitet, men kan være begrænsede i nogle fjerntliggende områder. Kontant betaling forventes sommetider, så rejsende rådes til at medbringe sygesikringskort, formularer og andre relevante dokumenter. Nogle traumecentre og skadestuer tillader ikke at folk kommer selv, og er kun tilgængelig via ambulance. Som en forholdsregel er det klogt at have en omfattende sygesikring og at sikre sig, at den dækker evakuering, hvis det bliver nødvendigt.

Pas

Norge er medlem af Schengen-samarbejdet. Statsborgere fra lande inden for Schengen-området behøver derfor ikke et visum for at komme ind i landet. Det er heller ikke nødvendigt at vise pas. Dog skal man fremlægge bevis for EU-statsborgerskab i form af nationalt identitetskort eller et gyldigt pas.

For alle andre statsborgere er et gyldigt pas påkrævet. Pas skal være gyldigt i mindst tre måneder ud over varigheden af opholdet.

Visum

For nogle statsborgere kræves der også visum. Besøg det norske Direktorat for Indvandring på hjemmeside: http://www.udi.no/defaultRedesign.aspx?id=2112, hvor man kan se en liste over visumfritagede lande. Alle rejsende bør kontakte deres nærmeste ambassade/konsulat for yderligere oplysninger før afrejse, da visumregler konstant ændres.

Det kan være nødvendigt for rejsende at demonstrere, at de har tilstrækkelige finansielle midler til at dække opholdet og en returbillet. Dette gælder ikke rejsende fra Schengen-området.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i på European Commission Visa Policy website.

Norge
  • Hovedstad: Oslo (856.915) (2008 est.)
  • Religion: Protestantisk
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 110
  • Ambulance: 113

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language