COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Niue

Oversigt

Niue er en selvstyrende stat i fri association med New Zealand. Befolkningen er udtømt med cirka 95% af de indfødte boende i New Zealand. I 2013 bestod befolkningen af omkring 1.200 mennesker.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, mindst fire til otte uger før afrejse.

Det er vigtigt at kontrollere, at alle vaccinationer er up to date, herunder stivkrampe-difteri og mæslinger, fåresyge og røde hunde. Vaccinationer mod hepatitis A & B og tyfus anbefales.

Rejsende til Niue fra et område med gul feber, vil være forpligtede til at fremvise et vaccinationscertifikat.

Cyklonen Heta ødelagde Niues klippetop hospital i Alofi og et nyt hospital er siden åbnet i Kaimiti-området nær lufthavnen. Dette er det eneste hospital i Niue. Medicinske faciliteter er begrænsede og i tilfælde af en medicinsk nødsituation, kan det være påkrævet med luftevakuering. Det er tilrådeligt at tegne en omfattende rejse-og sygeforsikring forud for rejsen.

Hvis man bruger medicin, rådes man til at medbringe tilstrækkelige forsyninger til hele varigheden af opholdet. I dette tilfælde er det også tilrådeligt at medbringe et underskrevet brev fra en læge, med angivelse af alle medicinske tilstande og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne.

Pas

Alle rejsende skal have et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra afrejsedato fra Niue.

På nuværende tidspunkt, er alle ikke-indfødte, forpligtede til at ansøge om en 30-dages tilladelse ved ankomst til Niue.

Nogle rejsende kan afkræves dokumentation for retur/videre-rejse, tilstrækkelige midler for varigheden af deres ophold og bevis for booket indkvartering.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste europæiske, amerikanske, canadiske og australske statsborgere for ophold på højst 30 dage. Ved ankomst, vil rejsende blive givet en 30-dages indrejsetilladelse. Hvis rejsende ønsker, at blive længere end denne tilladte periode, skal de kontakte Immigration Office mellem en og to uger inden udløbet af de 30 dage. Immigration Office ligger på PO Box 69, Alofi (tlf: 4349 eller 4333, fax: 4336). I intet tilfælde bør rejsende, blive længere end den tilladte tid i Niue uden certificering fra Niues udlændingemyndigheder, da de juridiske konsekvenser kan være alvorlige.

I alle tilfælde, er det tilrådeligt at kontakte egen udenrigstjeneste, for at lære af eventuelle specifikke adgangskrav.

Niue
  • Hovedstad: Alofi (1.000)

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language