Niger

Oversigt

Niger er placeret ved overgangen fra Vestafrika til Centralafrika, hvilket er en region ramt af langvarig ustabilitet. Niger har dog stadig generelt gode bilaterale forbindelser med de fleste af sine naboer, hvilket fjerner den umiddelbare trussel for mellemstatslig konflikt.
Niger lider under et højt niveau af politisk ustabilitet, og præsident Mamadou Tandja blev væltet af magten i februar 2010, hvor han havde forsøgt en forfatningsændring for at udvide hans præsidentperiode. En militærjunta erstattede ham, og der blev afholdt flerpartivalg i marts 2011, dog der er stadig bekymringer for yderligere militærkup. Regeringen har begrænset kontrol over en stor del af sit territorium, hvor især landets enorme grænser forværrer truslen for en konflikt. Et oprør i den nordlige region, ledet af den etniske Tuareg befolkning, sluttede formelt i 2009. Disse spændinger forbliver dog høje, eftersom kun få af gruppens krav blev tilstrækkeligt imødekommet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man bør have en omfattende forsikring, herunder sygesikring, inden afrejsen til Niger.

Alle rejsende bør forsøge at besøge enten deres personlige læge, eller en rejseklinik, 4-8 uger før afrejse. Konkret bør man sikre sig, at man har modtaget de relevante boostere eller primære forløb, hvis man ikke tidligere har modtaget dette for: hepatitis A, tyfus, MFR, og stivkrampe-difteri. Rabies, meningokok og hepatitis B kan også anbefales.

Et vaccinationscertifikat for gul feber er nødvendigt, når man ankommer til landet. Hvis man ankommer fra et område, hvor der er et aktuelt koleraudbrud, kan dokumentation for en koleravaccination også være nødvendig.

Det anbefales at bruge anti-malaria medicin i alle områder i Niger.

Diarré er det mest almindelige rejserelaterede sundhedsproblem. Man bør træffe alle nødvendige forholdsregler ved indtagelse af drikkevand og mad i landet. Man bør kun drikke vand fra forseglede flasker. Det anbefales at medbringe anti-diarré medicin, samt orale rehydreringssalte, for at undgå dehydrering.

Sundhedsfaciliteter er yderst begrænsede i Niger, og medicin er ofte ikke tilgængeligt. De bedste hospitaler i Niamey lider også af en mangel på tilstrækkelige faciliteter. Man bør medbringe ens egen medicin i originale æsker, der er tydeligt mærket. Man bør også medbringe dokumentation for enhver receptpligtig medicin. Det er også tilrådeligt at medbringe ens egne nåle.

I tilfælde af alvorlige sundhedsproblemer, anbefales det at forlade landet til bedre sundhedsfaciliteter. Faciliteterne er ekstremt mangelfulde uden for hovedstaden, og er ofte utilgængelige. Rejseforsikringspolicer skal indeholde en repatrieringsklausul for nødsituationer, som er gældende i Niger.

Pas

Pas, samt bevis for en gul feber vaccination, er nødvendig for indrejse til Niger. Pas skal være gyldigt i yderligere seks måneder efter afrejse fra landet.

Visum

Der kræves visum til Niger for rejsende, der kommer fra lande uden for den vestafrikanske region. Hvis det er muligt, bør rejsende erhverve disse i deres hjemland. Man kan være i stand til at opnå et visum ved Niger-grænsen, hvis der ikke er en nigersk diplomatisk repræsentation i hjemlandet. Dette kan også gøres ved de nigerske konsulater i Algeriet, Benin, Tchad, Mali og Nigeria.
Udrejsetilladelse skal indhentes fra ”Immigration Office” i Niamey før afrejse.
Et ansvarsbrev er nødvendigt for forretningsrejsende. Brevet skal adresseres til Nigers ambassade, hvor man forklarer besøgets formål. Dette brev skal være på brevpapir fra ens virksomhed, og underskrives af en anden end en selv fra firmaet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Niger
  • Andre større byer: Diffa, Maradi, Zinder, Agadez
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +1

Landets alarmnumre

  • Politi: 17
  • Brandvæsen:
  • Ambulance: +227723141

Generel risikovurdering:

Elevated

Undgå unødvendig rejse til landet. Vi anbefaler, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.