Nicaragua

Oversigt

Nicaragua er et af de fattigste lande på den vestlige halvkugle, og landet fortsætter med at kæmpe for at overvinde eftervirkningen af naturkatastrofer, civile konflikter og diktaturstyre. Røveri, indbrud og tyveri mod udenlandske rejsende og udstationeret personale er en stor bekymring. Protester er almindelige, især i hovedstaden, med hyppige voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi. Landet fastholder relativt gode forbindelser med sine nabolande, på trods af en række diplomatiske stridigheder med Colombia og Costa Rica. Der er få spændinger tilbage fra konflikten i 1980'erne. 

Sundhed, sygdomme og vaccination

På grund af tilstedeværelsen af malaria og denguefeber, er det bedst at tage alle nødvendige foranstaltninger for at undgå myggestik. Man bør derfor bruge myggespray samt være iklædt bukser og langærmede trøjer. Risici for disse sygdomme er højere under regntiden, på grund af flere insekter. Man bør få profylakse-vaccinationer med klorokin, især hvis man besøger landdistrikter og udkanten af Managua.

Sundhedsfaciliteter i Nicaragua er grundlæggende og er meget begrænsede i mindre byer og landsdistrikter. Hver afdeling i Nicaragua har et offentligt sygehus. Disse kræver ikke et gebyr for nødtjenester, men kræver betaling for forsyninger og medicin. Læger og private sygehuse kan kræve kontantbetaling forud for behandling, hvilket gør det nødvendigt at tegne en omfattende rejseforsikring inden afrejse.

Akutte ambulancetjenester, visse typer af medicinsk udstyr, medicin og behandlinger er ikke tilgængelige i Nicaragua. Alvorlige medicinske situationer kan kræve evakuering, som regel til USA, og omfatter betydelige omkostninger. Rejsende anbefales også at medbringe al nødvendig og receptpligtig medicin.

 

Pas

Rejsende til Nicaragua skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen i landet. 

Visum

Visum er kun påkrævet for følgende nationaliteter: Afghanistan, Albanien, Algeriet, Angola, Armenien, Bangladesh, Bosnien - Hercegovina, Kina, Congo, Cuba, Østtimor, Eritrea, Etiopien, Ghana, Haiti, Indien, Indonesien, Iran, Irak, Jordan, Laos, Libanon, Liberia, Libyen, Mali, Mongoliet, Mozambique, Nepal, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Palæstina, Sierra, Leone, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Syrien, Vietnam og Yemen.

Alle andre statsborgere, inklusiv danske statsborgere, skal kun have et turistkort, der kan fås ved ankomst samt betale et afgangsgebyr.

Der er en Central America-4-aftale, der tillader rejsende at rejse mellem Guatemala, Honduras, Nicaragua og El Salvador med kun ét passtempel og ét adgangsgebyr.

Forretningsvisum skal ansøges om forud for rejsen, men er ikke nødvendigt for statsborgere, der kun kræver et turistkort samt hvis opholdet er kortere end 30 dage. Udover anden dokumentation, er det også nødvendigt at have en invitation fra værten i Nicaragua og et brev, der angiver rejsens formål og varighed samt at ansøgeren påtager sig ansvar for alle rejseudgifter.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Nicaragua
  • Hovedstad: Managua
  • Andre større byer: Leon, Granada, Chinandega
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -6

Landets alarmnumre

  • Politi: 118
  • Brandvæsen: 115
  • Ambulance: 128

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.