COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

New Zealand - rejseforsikring, valuta og visum

Rejseforsikring New Zealand

* Pas til New Zealand: Rejsende til New Zealand skal have et pas med gyldighed mindst 3 måneder efter afrejsedato. 

* Visum New Zealand: Statsborgere fra visse lande behøver ikke visum for indrejse til New Zealand, men er forpligtet til at fremlægge dokumentation for enten en returbillet eller en gyldig billet til videre rejse samt dokumentation for tilstrækkelige midler for varigheden af opholdet. Læs mere om visum New Zealand nedenfor. 

* New Zealand valuta: Valutaen i New Zealand hedder New Zealand Dollar (NZD)

* New Zealand time: Afhængig af årstiden og dermed dansk og new zealansk sommertid. I perioden fra oktober til marts er der 12 timers tidsforskel, og fra april til september er der 10 timers tidsforskel fra Danmark til New Zealand.

Køb forsikring her

Oversigt

Den overordnede sikkerhedstrussel i New Zealand er lav, og der har ikke været størrere konflikter i New Zealand siden kolonitiden. New Zealand har for det meste gode relationer med andre lande. Der blev foretaget nogle anholdelser, i henhold til lovgivningen mod terror i 2007, men disse anholdelser menes ikke, at være forbundet til eventuelle globale terrornetværk. Landet har ikke oplevet terrorangreb de seneste år og der er ingen kendte risici for kidnapning mod løsepenge. Organiseret kriminalitet er mindre forekommende end i de fleste OECD-lande, men vold mellem rivaliserende bander, primært motorcykelbander, er blusset op i den seneste tid.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der er ingen nødvendige vaccinationer, for rejse til New Zealand. Rejsende opfordres til at have rutinemæssige vaccinationer, såsom mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), difteri/pertussis/stivkrampe (DPT) og polio opdateret samt hepatitis B og influenzaboostere (især under influenzasæsonen fra maj til oktober). Man bør konsultere en rejsesundhedsspecialist mindst 4-6 uger før afrejse, for at vaccinen kan træde i kraft.

Den største sundhedsmæssige bekymring er solen. Da landet ligger på den sydlige halvkugle, er der et højt niveau af ultraviolet stråling og ozonlaget er tyndere end andre steder. Derfor bliver man hurtigere forbrændt af solen. Om sommeren bør der tages praktiske forholdsregler, såsom at iføre sig solbriller, hatte og anvende solcreme med høj faktor. I nogle dele af landet kan sandfluer og myg være et mindre problem. Det er tilrådeligt at medbringe insektbekæmpende midler.

Alle rejsende skal medbringe tilstrækkeligt med receptpligtig medicin.

Den medicinske lægebehandling i New Zealand er fremragende og bredt tilgængelig. Som sikkerhedsforanstaltning er det klogt, at have en sygeforsikring og sikre at den indebærer evakuering, hvis det bliver nødvendigt.

Pas

Rejsende skal have et pas med gyldighed mindst 3 måneder efter afrejsedato.

Visum

Statsborgere fra visse lande behøver ikke visum for indrejse til New Zealand, men er forpligtede til at fremlægge dokumentation for enten en returbillet eller en gyldig billet til videre rejse samt dokumentation for tilstrækkelige midler for varigheden af ​opholdet. Besøg den newzealandske udlændingeservices hjemmeside på http://www.immigration.govt.nz/ for at se listen over visumfritagede lande.

Besøgende kan blive afkrævet transitvisum, selv om de kun rejser igennem landet. Visumfritagede lande, samt en række andre, er fritaget fra transitvisumpligt. Denne information kan findes online på http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/visit/transit/.

Rejsende bør bemærke, at New Zealand har strenge karantæneregler om import af animalske og vegetabilske produkter, og man skal erklære varer ved ankomsten. Manglende overholdelse af loven, vil medføre øjeblikkelige bøder. Nærmere oplysninger om forbudte genstande kan findes på Ministeriet for Landbrug og Skovbrugs hjemmeside på http://www.biosecurity.govt.nz/enter/personal.

Turistvisum: Nødvendigt for nogle lande
Forretningsvisum: Nødvendigt
Studievisum: Nødvendigt

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

New Zealand - rejseforsikring, valuta og visum
  • Hovedstad: Wellington (379.000) (2007).

Landets alarmnumre

  • Politi: 111
  • Brandvæsen: 111
  • Ambulance: 111

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language