Nepal

Oversigt

Nepals lange oprørshistorie er centreret om den væbnede kamp med Nepals Kommunistiske Parti (Maoisterne) også kaldet CPN-(M). Oprøret blev officielt afsluttet i 2006, hvilket resulterede i den senere afskaffelse af monarkiet. Enden på oprøret resulterede i en fredsaftale, der er splittende og ustabil. Det har dog medført, at landet er betydeligt mere sikkert end i foregående år. Største sikkerhedsrisici relaterer sig til dette forlig, især den høje risiko for uroligheder og sporadiske forekomster af mindre bombeangreb.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge seks til otte uger før afrejse. Dette skal gøres for at fastslå behovet for vaccinationer og forebyggende medicin, samt diskutere visse forholdsregler for at undgå sygdomme. I almindelighed anbefales følgende vaccinationer: Hepatitis A, stivkrampe, tyfus, polio og difteri (DPT).

Dokumentation for en gul feber-vaccination påkræves, hvis man ankommer, inden for fem dage, fra et inficeret område, hvilket også gælder transit. (Se visumafsnit).

Udlændinge oplever ofte tilfælde af diarré i Nepal, hvilket i alvorlige tilfælde kan resultere i dehydrering. Det er derfor vigtigt at udvise forsigtighed ved indtagelse af mad eller drikkevarer. Især bør rejsende enten bruge flaskevand (forudsat at den er korrekt forseglet) eller sikre sig, at drikkevandet er grundigt kogt og filtreret. Frisk mælk bør koges, alternativt kan man anvende dåse-/ pulvermælk. Rå frugt og grøntsager bør undgås, medmindre de er vasket med kogt og filtreret vand.

Selvom risikoen for malaria i Kathmandu-dalen er minimal, har der været flere rapporterede tilfælde i Terairegionen. For at reducere risikoen for infektion, rådes rejsende kraftigt til at anskaffe sig antimalaria medicin: mefloquin, doxycyklin og atovaquon/proquanil.

Rejsende til højtliggende områder kan være i fare for højdesyge. Det er vigtigt at stige gradvist i højden og man bør straks gå til en lavere højde, hvis man oplever hovedpine, kvalme eller svimmelhed. Det anbefales, især ved rejser rundt i landdistrikterne, at medbringe en førstehjælpskasse.

Lægebehandling i Nepal er yderst begrænset og lever generelt ikke op til vestlige standarder. Mindre problemer kan løses ved klinikkerne i Kathmandu, mens nogle operationer kan udføres i hovedstaden. Alvorlige sygdomme kræver ofte evakuering til nærmeste tilstrækkelige medicinske facilitet (i Singapore, Bangkok eller New Delhi). Sygdomme og skader ved vandreture i fjerntliggende områder, kræver ofte evakuering med helikopter til Kathmandu. Trekkere i fjerntliggende nepalesiske områder, kan arrangerere en potentiel evakueringshelikopter, men den kan være ganske dyr. Under alle omstændigheder, rådes rejsende kraftigt til at tegne en fuld sygesikring.

Apoteker i Kathmandu tilbyder en bred vifte af vestlig medicin til lave priser. Visse vaccinationer kan fås gratis på klinikken for smitsomme sygdomme i Kathmandu. Man bør dog søge råd fra en sundhedsekspert før køb af lægemidler.

 

Pas

Rejsende skal have et pas med mindst seks måneders gyldighed ved rejser til landet.

Visum

Alle udenlandske statsborgere, undtagen indiske statsborgere, påkræves visum ved indrejse til Nepal. Britiske, canadiske, australske, amerikanske samt EU statsborgere er berettigede til turistvisum i lufthavnen ved ankomsten til landet. Dette forudsætter besiddelse af gyldige rejsedokumenter, to pasfotos og det relevante gebyr.

Visum er gyldigt i op til seks måneder fra udstedelsesdatoen og derefter i 60 dage fra første indrejsedato til landet i et visumår (1. januar- 31. december). Forlængelse af visum kan opnås hos indvandringsdepartementet (Department of Immigration) i Kathmandu eller immigrationskontoret i Pokhara.

Ansøgninger om forretningsvisum skal indeholde 1.) Brevet fra virksomheden, der forklarer formålet og varigheden af forretningsrejsen samt 2.) en invitation fra et værtsselskab i Nepal.

Dokumentation for en gul feber-vaccination kræves af rejsende, der ankommer fra inficerede områder.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Nepal
  • Hovedstad: Kathmandu
  • Andre større byer: Pokhara, Birgunj, Bhaktapur, Nepalgunj
  • Religion: hinduisme
  • Tidszone: GMT + 5,75

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 101
  • Ambulance: 102

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.