Nauru

Oversigt

Nauru er et lavrisiko-land og der er ingen særlige sikkerhedsproblemer. Dog er der mulighed for ustabilitet i forbindelse med socioøkonomiske spørgsmål. Miljømæssige udfordringer kan forstyrre rejsen. Da Nauru er en lille ø, er størstedelen af befolkningen bosat på kystlinjen og derfor kan storme have en potentiel ødelæggende indvirkning på den menneskelige infrastruktur.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det er tilrådeligt at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de nyeste oplysninger 4 til 8 uger før afrejse. Polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og Tetanus-difteri vaccinationer, bør være up to date.

Hepatitis A og tyfus-vaccinationer anbefales til alle besøgende. Hepatitis B anbefales til rejsende, der kan have intim kontakt med de lokale beboere. Rabies anbefales til rejsende, der kan have direkte kontakt med dyr.

Rejsediaré er det mest almindelige sundhedsproblem. Derfor bør alle rejsende medbringe antibiotika og anti diarré medicin.

Denguefeber er lejlighedsvis rapporteret, hvoraf det seneste var i marts 2003. Besøgende bør tage beskyttelsesforanstaltninger mod insekter, herunder brug af spray indeholdende DEET.

Postevand bør ikke drikkes, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret.

Et personligt medicinsk kit og tilstrækkelige forsyninger af alle personlige medikamenter, bør medbringes.

Lægelige ydelser er yderst begrænsede. Det er tilrådeligt, at købe en omfattende sygeforsikring, selv om mange læger og hospitaler forventer betaling i kontanter, uanset dette.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Nauru. Pas skal være gyldige i mindst 6 måneder fra indrejsedato.

Visum

Alle udenlandske borgere, skal ansøge om visa forud for rejsen til Nauru. Rejsende skal kunne fremvise en returbillet, såvel som bevis for den organiserede indkvartering, for hele opholdets længde.

Det skal bemærkes, at det er en langsommelig proces at opnå visum og rejsende, skal medbringe et bekræftelsesbrev og A$100 ved ankomst.

En vaccination mod gul feber, er påkrævet for alle rejsende, der ankomme fra en inficeret område i Afrika eller Amerika.

Nauru

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.