COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Mongoliet

Oversigt

Mongoliet er generelt et sikkert sted at besøge. De største trusler for udlændinge i Mongoliet, stammer fra lommetyverier og dårlige trafiksikkerhedsmæssige forhold eller isolerede tilfælde med voldelig kriminalitet. Langt størstedelen af forbrydelserne mod udlændinge sker i Ulaanbaatar. Korruption er også udbredt i hele Mongoliet. Storstilede demonstrationer og civil ulydighed er ualmindeligt, men kan nødvendiggøre en solid politiopbakning. Korruption er blevet rapporteret som en alvorlig forhindring for udenlandske investorer, da den lokale regering ikke overholder internationale standarder for gennemførelse af kontrakter.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det er vigtigt at besøge egen læge før afrejse til Mongoliet, for at få den nyeste medicinske rådgivning. Dette bør gøres 4-6 uger før afrejse, for at eventuelle vacciner kan nå at træde i kraft. Man bør have rutinemæssige vacciner ajour, herunder influenza, skoldkopper, polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT).

Nødvendige vacciner for rejser til Mongoliet omfatter: hepatitis A og B, tyfus og rabies. Rabies er særligt udbredt i Mongoliet.

Der er mange risici, som rejsende bør være opmærksomme, især i Nordøstasien.

Insektbårne sygdomme omfatter: dengue, filariasis, japansk hjernebetændelse, leishmaniasis og pest. Flåtbåren hjernebetændelse er også et problem og for at forhindre disse sygdomme, bør man bruge insektmiddel og tøj, der dækker så meget nøgen hud som muligt. Det anbefales ikke at drikke det lokale vand og piller mod diarré bør medbringes.

Det seneste tilfælde af fugleinfluenza i Mongoliet var i 2005, men ingen menneskelige tilfælde opstod. Der har været et udbrud af mund- og klovsyge i maj 2008 og man bør derfor opretholde en god hygiejne.

Pas

Pas er påkrævet og skal være gyldigt i mindst seks måneder.

Visum

Indrejsevisa er nødvendigt for alle nationaliteter, med undtagelse af statsborgere fra USA, Kasakhstan, Cuba, Israel, Malaysia, Filippinerne og Singapore, som skal kontrollere detaljerne med deres ambassade. Borgere fra alle andre nationaliteter, skal bruge et 30 dages mongolsk visum, der er gyldigt i 3 måneder og som kan fås på den nærmeste mongolske ambassade.

Ved intentioner om at opholde sig i Mongoliet i en periode over 30 dage, er man forpligtet til at registrere sig selv på kontoret for immigration, naturalisering og udenlandske statsborgere i Ulaanbaatar inden for syv dage efter ankomst. Det er også nødvendigt at afmelde sin registrering selv inden afrejse og få et "Exit"-visum. Undladelse af denne procedure kan resultere i en bøde.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Mongoliet

Landets alarmnumre

  • Politi: 102
  • Brandvæsen: 101
  • Ambulance: 103

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language