Mexico

Oversigt

Den største fare i Mexico er kriminalitet, herunder både småkriminalitet samt og voldelig kriminalitet, såvel som kidnapninger af både lokale og udlændinge. Der er en stor gruppe af organiserede kriminelle over hele landet, dog er volden mest koncentreret ved den amerikanske grænse samt ved grænserne til staterne Guerrero og Michoacan. Der er stor risiko for civil ulydighed i storbyerne. Protester er ofte fredfyldte, men enkelte er endt i voldelige sammenstød med politiet. Mexico er også udsat for miljøkatastrofer, herunder orkaner, oversvømmelse og jordskælv.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller egen læge 4-6 uger før afrejse, for at få seneste information om anbefalede vacciner.

Der findes malaria i Mexico, men nogle mexicanske stater har højere risiko for dette end andre. Nogle fjerntliggende områder i syd, har malaria-tilfælde året rundt, mens højtliggende byer slet ikke oplever malaria. Turistområder samt Mexico City er malaria-fri.

Dengue feber er almindeligt forekommende i Latinamerika samt Caribien og ses hele året rundt. I 2007 var der et øget antal af registrerede tilfælde i hele regionen.

Rejsende bør have vaccinationer mod influenza, polio, skoldkopper (eller varicella), hepatitis A, tyfus, MFR og DPT.

Vaccinationer mod hepatitis B, rabies og tuberkulose tilrådes også.

Vandkvaliteten langs nogle strande i og nær Acapulco eller andre større kyststrækninger, kan være usikre at svømme i på grund af forurening. Svømning i forurenet vand kan forårsage diarré og/eller andre sygdomme.

I mange områder i Mexico, skal man undlade at drikke postevandet. Det er sikkert at drikke flaskevand og forfriskninger, men man skal være opmærksom på at mange restauranter serverer postevand, hvis man ikke specifikt beder om flaskevand. Isterninger kan også være lavet af postevand og bør derfor undgås. Rejsende skal udvise forsigtighed ved køb af mad og drikke fra gadesælgere.

Luftforureningen i Mexico City og Guadalajara er alvorlig, især fra december til maj og kombineret med højden, kan rejsende med hjerte- eller luftvejsproblemer blive påvirket.

Der findes tilstrækkelig lægehjælp i større byer. Sundhedsfaciliteter er tilgængelige i Mexico City, men offentlige hospitaler i Mexico er underbemandede og underbemidlede, hvilket påvirker kvaliteten af behandlinger. Behandling i fjerntliggende områder er begrænset. Standarden for lægehjælp, patientbehandling og forretningsmetoder varierer meget i sundhedsfaciliteterne i badebyerne over hele Mexico. De seneste år har der været klager over overbetaling eller unødvendige lægebehandlinger.

En udvidet sygeforsikring er påkrævet for rejse til Mexico, men rejsende skal dog være opmærksomme på, at den ikke dække alle behandlinger. Udover forsikring kræver læger og hospitaler kontant betaling. Alvorlige og/eller livstruende skader eller sygdomme kan forårsage luftevakuering til et passende sted med det rette udstyr, så snart patienten er stabil nok til at rejse. Dette er som standard til USA.

Pas

Rejsende til Mexico, skal være i besiddelse af et pas med seks måneders gyldighed fra indrejsedato.

Visum

Amerikanske statsborgere skal ikke bruge visum eller turistkort for turistophold i op til 72 timer inden for grænsezonen, der defineres som 20-30 km fra grænsen til USA.

Et visum kan kræves for andre typer ophold. Yderligere information om indrejsekrav, herunder arbejdstilladelser og yachts samt personale og passagerer ombord, kan anskaffes ved den mexicanske ambassade eller konsulat i eget hjemland.

Ved indrejse til Mexico, kan det på forlangende være nødvendigt at fremvise dokumentation for økonomiske ressourcer, til at dække opholdets varighed samt returrejse eller vidererejse.

Mexicansk lov kræver, at alle ikke-mexicanere under 18 år, skal have en skriftlig tilladelse fra forældre eller værge, hvis de ikke rejser med barnet. Tilladelsen skal indeholde flytider, rejseplan samt personlige kerneinformationer.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Mexico
  • Hovedstad: Mexico City
  • Andre større byer: Guadalajara, Monterrey, Puebla, Queretaro
  • Religion: kristendom
  • Tidszone: GMT-6

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.