COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Mauritius

Oversigt

Den lille ø-nation Mauritius betragtes som et af Afrikas mest stabile og velstående lande, der tilbyder en stort set sikkert miljø og konkurrencedygtige erhvervsvilkår.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Selvom denguefeber er en risiko, er der ingen vacciner tilgængelige. Der har dog ikke været nogen rapporterede tilfælde af udbrud i flere år nu. Malaria er også en risiko.

Hepatitis A, dysenteri, stivkrampe-difteri, hepatitis B og meningitis opstår fra december til juni måned. Derfor er man rådet til at diskutere forebyggende skridt med egen læge før ankomst til Mauritius.

Schistosomiasis er også en risiko, som kan opstå, når man svømmer, bader, eller vader i forurenet vand. Stonefish stik er ualmindelige, men kan være dødelige og besøgende rådes til at være forsigtige.

Offentlige medicinske faciliteter er mange og af høj standard. Der er også flere relativt billige private klinikker, som hovedsageligt er bemandet med læger uddannet i vesten. Udenlandske besøgende skal betale hos de statsdrevne klinikker og hospitaler, fordi der ikke er nogen aftale om gensidighed sundhed med Storbritannien. En sygeforsikring med evakuering anbefales til dem, der er i alvorlig fare.

Vær opmærksom på, at hvis man ansøger om en arbejdstilladelse eller opholdstilladelse, vil man være forpligtet til at tage en HIV-test.

Pas

Selvom britiske statsborgere skal bruge et pas, behøver de ikke visum for at rejse til Mauritius, da et tre måneders visum vil blive udstedt ved ankomst.

Man bør være opmærksom på, at man vil blive nægtet indrejse til Mauritius, hvis gyldigheden af ens pas er mindre end seks måneder, eller man ikke har en returbillet. Nogle flyselskaber vil også afvise en passager boarding, hvis gyldigheden på deres pas er mindre end seks måneder og det vil uundgåeligt føre til tab af penge.

 

Visum

Besøgende bør være opmærksomme på, at de vil være forpligtede til at oplyse boligdetaljer til indvandringspersonalet ved ankomsten. Hvis man ankommer fra et land, hvor malaria er endemisk, kan man være forpligtet til at give en blodprøve til screening.

Et vaccinationscertifikat mod gul feber forventes fra besøgende, der ankommer fra inficerede områder.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Mauritius
  • Hovedstad: Port Louis

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 115
  • Ambulance: 114

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language