COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Mauretanien

Oversigt

Mauretanien er hårdt ramt af den indenlandske politiske ustabilitet de seneste 10 år. I denne periode har der været to statskup og Mauretanien har i stigende grad været på kant med det internationale samfund over udhuling af den demokratiske proces. Landet står over for alvorlige udfordringer, for at genvinde indenlandsk og international legitimitet og stabilisere egne politiske institutioner.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger med henblik på, hvilke vaccinationer der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Mauretanien.

Følgende vaccinationer anbefales generelt: hepatitis A & B, tyfus, meningococcus, polio, rabies, MFR (hvis ikke tidligere givet) og tetanus-difteri. Et vaccinationscertifikat mod gul feber er nødvendigt, når man ankommer til landet. Det anbefales at bruge anti-malaria medicin (Lariam, Malarone eller doxycyklin) for alle områder i Mauretanien med undtagelse af de nordlige områder af Dakhlet-Nouadhibou og Tiris-Zemmour.

Diarré er det mest almindelige rejserelaterede medicinske problem. Tag alle nødvendige forholdsregler med hensyn til drikkevand eller mad i landet. Drik kun vand fra forseglede flasker. Det er tilrådeligt, at medbringe anti-diarré medicin og orale hydreringssalte, for at undgå dehydrering.

De seneste sundhedsmæssige udbrud i Mauretanien omfatter kolera i 2005 i Nouakchott, Brakna, Guidimakha og Traza; Krim-Congo hæmorrhagisk feber i 2003 i Nouakchott; og Rift Valley Fever i 1998 i Aioun i den sydøstlige del af landet.

Medicinske faciliteter er begrænsede i Mauretanien og det meste medicin er ikke almindeligt tilgængeligt. De fleste hospitaler findes i Nouakchott, men kan være vanskelige at finde. Forudbetaling forventes, selvom man har en rejseforsikring.

Medbring egen medicin pakket i originale æsker og med tydelige mærker (i generiske navne). Det er også tilrådeligt at medbringe egne nåle. I situationer med alvorlige medicinske problemer, er det tilrådeligt at forlade landet.

Uden for hovedstaden, er de medicinske faciliteter meget fattige og ofte utilgængelige. Rejseforsikring bør omfatte uforudset behov for hjemsendelse.

Pas

Pas og dokumentation for vaccination mod gul feber er nødvendigt for indrejse til Mauretanien. Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra afrejsedato fra landet.

Visum

Der kræves visum for indrejse til Mauretanien. Dette bør indhentes på forhånd fra nærmeste mauretanske konsulat og tager generelt mindst 72 timer at behandle.

Både turist- og forretningsvisa koster omkring $65 og alle tillader flere indrejser og gælder i tre måneder.

Visumundtagelser gælder for rejsende i transit i landet, der ikke forlader lufthavnen og er på vej videre.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Mauretanien
  • Hovedstad: Nouakchott (720.000 i 2005)
  • Andre større byer: Nouadibhou (90.000) Rosso (60.000), Adel Bagrou (58.000), Bogue (50.000), Kiffa (40.000)
  • Religion: Islam (overvejende sunni)
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

  • Politi: 117
  • Brandvæsen: 118
  • Ambulance: 118

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language