COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Marshalløerne

Oversigt

Republikken Marshalløerne er en mikronesisk nation bestående af 29 atoller og fem øer midt i Stillehavet. Efter næsten fire årtier under amerikanske regering, som den østligste del af UN Trust Territory of the Pacific Islands, opnåede Marshall-øerne uafhængighed i 1986 under et Compact of Free Association

Sundhed, sygdomme og vaccination

Inden man rejser til Marshalløerne, opfordres rejsende til at have deres rutinemæssige vaccinationer såsom mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og difteri/pertussis/stivkrampe (DPT) up to date, samt hepatitis A og B, tyfus og rabies. Man bør konsultere en rejsesundhedsspecialist mindst 4-6 uger før flyafgang, for at vaccinerne kan nå at træde i kraft. Der har været udbrud af tyfus på Majuro i juni 2006 og marts 2007 samt mæslinger i juli 2003.

Tilfælde af denguefeber er blevet rapporteret i tidligere. Det er en influenzalignende sygdom, der normalt forårsager feber og blødning og overføres af Aedes-myg. Disse myg stikker typisk i dagtimerne og foretrækker tætbefolkede områder. Praktiske insektbeskyttelsesforanstaltninger tilrådes, såsom at iføre sig lange ærmer og bukser og anvende insektbekæmpende midler.

Solen kan blive intens. Sørg derfor for at anvende tilstrækkeligt med solcreme og bær hatte og solbriller. Forholdsregler bør også tages mod dehydrering.

Alle rejsende skal medbringe rigelig forsyning af receptpligtige lægemidler. De bør ikke drikke vand, der ikke er kogt eller filtreret. Det er tilrådeligt at medbringe et antibiotikum og anti-diarré-lægemiddel i tilfælde af, at der opstår diarré.

Sundhedsplejefaciliteter er begrænsede, men tilstrækkelige til rutinemæssige problemer. Majuro har en privat klinik og et offentligt hospital. De fleste ydre øer har apoteker. Læger og hospitaler forventer kontant betaling uanset rejseforsikring. Det er klogt for besøgende, at anskaffe sig en sygeforsikring og sikre sig, at den indeholder evakuering hvis det er nødvendigt.

I tilfælde af en dyknings nødsituation, kan Diver’s Alert Network (DAN) give rådgivning om behandlingen og om nødvendigt sørge for evakuering. DAN kan kontaktes på +919 684 8111 eller +919 684 4326. Opkaldet vil blive forbundet til hovedkvarteret i USA. De er også i stand til at svare på sundhedsrelaterede spørgsmål relateret til dykning. For flere forespørgsler, kontakt dem på +919 684 2984 eller +1 800 326 3822.

Pas

Alle rejsende skal have et gyldigt pas for mindst et år ved ankomsten, en returbillet og dokumentation for tilstrækkelige midler for varigheden af opholdet.

Visum

Borgere fra USA og alle USA’s territorier, Storbritannien, medlemmer af Den Europæiske Union, Mikronesiens Forenede Stater, Republikken Palau, Pacific Islands Forum Lande herunder Australien og New Zealand, behøver ikke visum for at rejse til Marshalløerne. Alle andre besøgende, skal anskaffe sig et visum inden ankomst ved at kontakte:

Office of the Attorney General
PO Box 890
Majuro, Marshall Islands 96960
Tel: +692 625 3244; +629 625 8245
Fax: +692 625 5218
Email: agoffice@ntamar.net

Turistvisum: Nødvendigt for nogle lande
Forretningsvisum: Nødvendigt
Studievisum: Nødvendigt

Bevis for koleravaccination er nødvendig for dem, der ankommer fra inficerede områder. HIV-test er også påkrævet for besøgende, der opholder sig mere end 30 dage samt dem der ansøger om arbejdstilladelse.

Marshalløerne
  • Tidszone: GMT / UTC + 12

Landets alarmnumre

  • Politi: 6258666
  • Brandvæsen:
  • Ambulance: 6254111

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language