COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Malta

Oversigt

Der er ingen mærkbar trussel om hverken mellemstatslige væbnede konflikter såvel som civile konflikter på Malta. Landets geostrategiske placering, isoleret i Middelhavet med Italien mod nord, Tunesien mod sydvest og Libyen mod syd giver ikke anledning til bekymringer om konflikter.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Der kræves ingen særlige vaccinationer for rejse til Malta. Hvis rejsende har tvivl eller specifikke krav, er det tilrådeligt at konsultere en rejsespecialist eller praktiserende læge mindst fire til otte uger før afrejse.

Det er tilrådeligt at tjekke om vaccinationer mod stivkrampe-difteri og mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) er opdaterede.

Et vaccinationscertifikat med mod gul feber vil være påkrævet, hvis man ankommer fra et inficeret område.

Sundhedsfaciliteter kan generelt levere fremragende service og både en række offentlige og private sygehuse er tilgængelige. Sygehusbehandling er gratis for mange europæiske statsborgere, der bruger offentlige hospitaler. Private sygehuse kan være meget dyre, og det er tilrådeligt at tjekke forud for rejsen, hvorvidt egen rejse/sygeforsikring dækker brugen af private faciliteter. I alle tilfælde, er det tilrådeligt at tegne en omfattende rejse-og sygeforsikring forud for rejsen.

Europæiske statsborgere har ret til et europæisk sygesikringskort, der vil dække akut medicinsk behandling på Malta. Dette skal indhentes forud for rejsen og kan tage op til fire uger at få.

Rejsende rådes til at medbringe tilstrækkelige forsyninger af receptpligtig medicin for hele opholdets varighed. Medicin bør følges af et underskrevet lægebrev med angivelse af alle medicinske forhold og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne.

Pas

Statsborgere fra EU-lande skal rejse på pas med gyldighed for hele varigheden af opholdet eller et gyldigt EU-identitetskort.
Andre statsborgere skal bruge et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra afrejsedatoen fra Malta. Rejsende, der ankommer fra et land med gul feber, vil være forpligtede til at fremlægge dokumentation for vaccination.

Visum

De fleste nationaliteter har ikke brug for visum for ophold mindre end tre måneder (90 dage). Ikke EU-borgere kan være forpligtede til at fremlægge bevis for tilbage- eller vidererejse ved indrejsen til Malta. I alle tilfælde er det tilrådeligt at kontakte det lokale maltesiske kontor eller den nationale udenrigstjeneste for at høre mere om specifikke nationalitetskrav.

For rejsende med ønske om at arbejde i Malta, skal der bruges visum.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Malta på Schengen Visa Info: http://www.schengenvisainfo.com/

Malta
  • Hovedstad: Valetta (7.000)
  • Andre større byer: Mosta (18.429) og Qormi (16.576),
  • Religion: Romersk-katolsk
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT + 1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language