COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Maldiverne - Rejseinformation og fakta

Rejseforsikring Maldiverne

* Skal du rejse til Maldiverne, skal dit pas være gyldigt mindst seks måneder fra indrejsedatoen. .

* Visum er ikke påkrævet for rejser til Maldiverne. Alle rejsende vil modtage et gratis 30-dages visum ved ankomsten til Maldiverne. 

* Læs mere om sundhed og vaccination inden din rejse til Maldiverne nedenfor. 

Køb forsikring her

Oversigt

Maldiverne, officielt Republikken Maldiverne, er en ø-nation formet som en dobbeltkæde af 26 atoller i Det Indiske Ocean syd for Indiens Lakshadweep-øer. Maldiverne har relativt lave sikkerhedstrusler for næsten alle vurderingskriterier. Landet er beliggende ca. 700 km sydvest for Sri Lanka og det sydlige Indien. Maldiverne er den mindste asiatiske nation, både hvad angår befolkningens størrelse og landareal. Landet har en gennemsnitlig højde på 1,5 m. over havet, hvilket gør Maldiverne til det laveste liggende land i verden.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Dehydrering og saltmangel kan forårsage hedeslag. Man bør tage sig god tid til at akklimatisere sig til høje temperaturer, og drikke tilstrækkelig med væske og undgå at udøve fysisk krævende aktiviteter. Saltmangel er karakteriseret af træthed, sløvhed, hovedpine, svimmelhed og muskelkramper. Salttabletter kan hjælpe, men det er bedre at tilføje ekstra salt til ens mad.
Hedeslag kan opstå hvis kroppens varmereguleringsmekanisme bryder sammen, og kropstemperaturen stiger til farlige niveauer. Man er sårbar over for hedeslag efter lange, kontinuerlige perioder med eksponering af høje temperaturer, og utilstrækkelig væskeindtagelse.
Tilstedeværelsen af myg varierer fra ikke-eksisterende til meget generende, afhængigt af øen man befinder sig på og tiden på året. Generelt er myg ikke et stort problem, eftersom der kun eksisterer få områder med åbent ferskvand, hvor de kan yngle. De kan dog være et problem på bestemte tidspunkter af året (sædvanligvis efter kraftig regn). I løbet af denne tid, bør man anvende insektmiddel eller myggespiraler, som man kan købe i turistbutikker. Det anbefales at medbringe dem selv, da de er dyre.

Denguefeber, en virussygdom overført af myg, forekommer i maldiviske landsbyer. Der er ikke en væsentlig risiko på turistøer eller i hovedstaden.

De fleste turiststeder har en læge, eller deler en med et andet nærliggende turiststed. Hvis man bliver alvorligt syg, vil det være nødvendigt at komme til Male eller til den nærmeste atol-hovedstad med et hospital. Det maldiviske sundhedsvæsen er stærkt afhængigt af læger, sygeplejersker og tandlæger fra udlandet, og faciliteterne uden for hovedstaden er meget begrænsede.

Pas

Alle rejsende skal have et pas med mindst seks måneders gyldighed fra indrejsedatoen.

Visum

Det er ikke påkrævet, at have ansøgt om visum før afrejse til Maldiverne. Et 30-dages gratis visum vil blive tildelt ved ankomsten til alle nationaliteter. Dette forudsætter dog at følgende betingelser er opfyldt: 1.) Man skal have et gyldigt pas. 2.) Man skal have en gyldig billet til at fortsætte rejsen ud af Maldiverne. 3.) Man har tilstrækkelige midler til at dække udgifterne til opholdets varighed i Maldiverne, eller en bekræftet reservation i en turistby eller hotel.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Maldiverne - Rejseinformation og fakta
  • Hovedstad: Male
  • Andre større byer: Addu City, Dhidhdhoo, Kulhudhuffushi, Eydhafushi
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT + 5

Landets alarmnumre

  • Politi: 119
  • Brandvæsen: 110
  • Ambulance: 110

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language