COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Malaysia

Oversigt

Malaysias største trusler mod sikkerheden inkluderer oprørsbevægelser, regionale terrortrusler, kriminalitet, civile uroligheder, pirateri samt røverier til søs. Landets forbindelser med sine naboer, Thailand mod nord og Singapore mod syd, afprøves jævnligt ved sager om ulovlige migrationsstrømme, smugling af narkotika over grænsen samt oprørsbevægelser. Dette sker især langs dele af grænsen mod Thailand. Malaysias forbindelser med Indonesien på øen Borneo og de omkringliggende farvande handler først og fremmest om energisikkerhed og grænsekriminalitet. Malaysia har tætte samarbejdsrelationer med alle dets regionale naboer, men disse bånd er i stigende grad blevet mere anspændte, grundet striden om Spratlyøerne i det Sydkinesiske Hav.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge mindst fire til otte uger før afrejse.

Det anbefales at kontrollere, hvorvidt alle vaccinationer er opdaterede, herunder stivkrampe-difteri samt mæslinger, fåresyge og røde hunde. Vaccinationer mod hepatitis A & B samt tyfus anbefales.

En gul feber-vaccination anbefales til alle rejsende, der er mere end et år gamle og som ankommer fra et område i Afrika eller Amerika, der er inficeret med gul feber. Ellers er det ikke absolut nødvendigt.

Rejsende med ophold i over en måned eller rejsende, der vil være involveret i udendørsaktivitet i landdistrikterne, især efter solnedgang, rådes til at blive vaccineret mod japansk hjernebetændelse. Hvis man kommer til at have kontakt med dyr eller rejser til isolerede områder uden adgang til lægehjælp, er det tilrådeligt at være vaccineret mod rabies.

Der anbefales Malariaprofylakse i form af Lariam, Malarone eller doxycyklin til rejsende, der besøger landdistrikterne, især i de skovklædte og mere underudviklede indre områder.

Malaysia har periodiske udbrud af dengue-feber. Der findes i øjeblikket ingen tilgængelig vaccine, men rejsende rådes til at bruge beskyttende tøj og spray mod myggestik. Landet har også lidt af lejlighedsvise udbrud af hånd-, fod- og mundsygdom (HFMD).

I 2007 var der et udbrud af HN15 fugleinfluenza. Landet er sidenhen blevet erklæret fri for virus og smitterisikoen for mennesker er generelt meget lav. Der bør dog stadig tages visse forholdsregler, såsom at undgå kontakt med tamfugle, vilde fugle og fugle i bure. Man bør sikre sig at alle fjerkræ og æggeretter er tilstrækkeligt tilberedt.

Det anbefales at tegne en omfattende rejsesygeforsikring forud for rejsen. Privat lægebehandling i Malaysia kan være meget dyr.

 

Pas

Besøgende til Malaysia skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

Man skal ligeledes medbringe pas ved rejse fra Malayahalvøen til det østlige Malaysia (Sabah og Sarawak), da inspektioner kan forekomme.

Visum

Visum er ikke påkrævet for de fleste vesteuropæiske, amerikanske eller australske rejsende med en opholdshensigt på mindre end tre måneder. Det er vigtigt at man ikke overskrider den tilladte opholdstid, da det kan medføre bødestraf eller eventuel tilbageholdelse. Det anbefales altid at kontakte den lokale ambassade eller konsulat for at høre mere om specifikke adgangskrav.

Ved ønske om ophold i mere end tre måneder eller ved ophold med andre formål end turisme, skal rejsende kontakte nærmeste malaysiske diplomatiske tjeneste for nærmere oplysninger om adgangskrav.

Kvinder kan blive nægtet indrejse ved mere end seks måneders graviditet. Dette gælder dog ikke ved transit via Malaysia.

Besøgende skal have en videre/returbillet og kan afkræves dokumentation for tilstrækkelige midler til opholdets varighed.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Malaysia
  • Hovedstad: Kuala Lumpur (1.888.000)

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language