Madagaskar

Oversigt

Madagaskar har i sig selv et ustabilt politisk og sikkerhedsmæssigt miljø, der kan vise sig at udgøre en risiko for udenlandsk personale og virksomhedsdrift. Statskup i 2002 og 2009 har sat fokus på militærets centrale rolle i madagaskisk politik, og vedvarende politisk uro har polariseret samfundet, næret langvarige klager og medført internationale sanktioner, som yderligere har ødelagt en allerede ulige og svag økonomi. Den nyligt valgte præsident Rajaonarimampianina har imidlertid mandat til at genskabe politisk stabilitet i øriget, og hans rummelige politikker er i gang med at åbne for hjælp og udviklingsassistance, hvilket bringer økonomien på en foreløbigt opadgående kurs.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det tilrådes at rådføre sig med en sundhedsekspert eller egen læge for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse til Madagaskar. 

Man bør sikre sig at rutinevaccinationer (influenza, skoldkopper/varicella, polio, mæslinger, fåresyge, røde hunde (MFR) og difteri/kighoste/stivkrampe) er opdateret.  Derudover rådes man til at blive vaccineret mod hepatitis A og tyfus. 

Hvis man skal være på Madagaskar i mere end seks måneder, eller på anden vis har regelmæssig kontakt med lokalbefolkningen, bør man også blive vaccineret mod hepatitis B. Kun dem, der tilbringer meget tid udendørs, i landområder eller er i en særlig risikogruppe (f.eks. børn) har brug for at overveje, at blive vaccineret mod rabies. 

Klorokin-resistent malaria er også en risiko på hele Madagaskar, men dog især i de kystnære egne. Sørg for at medbringe passende malariamedicin og rigeligt af det, da den lokale medicin måske ikke overholder europæiske medicinstandarder. Der anbefales forebyggende behandling med lariam, malarone eller doxycyklin. 

Der indberettes hvert år mere end 1.000 tilfælde af byldepest på Madagaskar, hovedsageligt i provinserne Antananarivo, Fianarantsoa, Mahajanga og Toamasina. Det er forholdsvist let at behandle, men rejsende, der nærer bekymringer, bør medbringe en flaske doxycyklin, der tages forebyggende, hvis man bliver udsat for smitte.

Man bør kun drikke kogt vand eller vand fra flaske og undgå is i drinks.

Udvidet sygeforsikring, herunder bestemmelser om hjemtransport, anbefales til Madagaskar. Der findes både offentlige og private hospitaler i Madagaskar, men generelt er de kun i stand til at foretage rutinebehandlinger. De bedste hospitaler findes i Antananarivo, men standarden varierer.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter datoen for indrejse i Madagaskar.

Visum

Der kræves generelt visum til indrejse på Madagaskar. Visum til enkelt indrejse i mindre end 90 dage kan fås i lufthavnen. Visum, man har fået i lufthavnen, kan ikke efterfølgende forlænges. Visum fås fra den nærmeste madagaskiske ambassade. 

Vær sikker på, at få det korrekte visum til rejsen (forretnings-, turist- mv.) og ikke at blive længere, end der er givet tilladelse til. Afvigelser fra visumspecifikationer har medført frihedsberøvelse og deportation.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Madagaskar
  • Hovedstad: Antananarivo
  • Andre større byer: Toamasina, Antsirabe, Fianarantsoa
  • Religion: Oprindelig tro og kristendom
  • Tidszone: GMT+3

Landets alarmnumre

  • Politi: 117
  • Brandvæsen: 118
  • Ambulance: +261202235753

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.