COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Luxembourg

Oversigt

Storhertugdømmet Luxembourg er blandt de lande i verden med lavest sikkerhedsrisici. Den største sikkerhedstrussel er småkriminalitet så som lommetyve og ikke-voldelig tyveri, men selv denne trussel anses for at være begrænset. Luxembourg har en højt kvalificeret politistyrke, der effektivt bekæmper kriminel aktivitet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Som et europæisk land med en udviklet infrastruktur er de sundhedsmæssige bekymringer for rejsende begrænsede. Det er påkrævet, at rejsende har fået vaccinationer for MFR, stivkrampe-difteri og influenza.

I nødsituationer er det stærkt anbefalet at tage til en sundhedsfacilitet, der er udbredt i hovedstaden, for at få hensigtsmæssig og pålidelig service. Ring 112 for information om ambulance, brandvæsen og lokale klinikker. Sundhedstjenester opererer på en roterende 24-timers basis i Luxembourg, og rejsende skal kontakte sundhedsmyndighederne for at få oplyst, hvilke tjenester, der er tilgængelige.

Hospitaler og klinikker opererer også uden for hovedstaden, selvom ydelser er mindre regelmæssige og reducerede. For større procedurer, der kræver støtte ud over Luxembourgs kapacitet, kan patienten transporteres til Frankrig eller Belgien. I dette tilfælde er en rejseforsikring påkrævet.

Pas

Statsborgere fra Danmark, Australien, Canada, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og USA skal bære et pas til enhver tid ved indrejse i Luxembourg. Passet skal være gyldigt under hele opholdets varighed. Alle udenlandske statsborgere fra ikke-EU-lande, der rejser ind i landet, skal have et pas, der er gyldigt i tre måneder efter den afrejsedato, der er anført på returbilletten.

Visum

Visum er ikke påkrævet for statsborgere fra Danmark, EU-lande, USA, Australien og Canada for alle rejser, der varer under 3 måneder.

Ved indrejse i landet, skal udenlandske rejsende fra Australien, Canada og USA fremvise en gyldig returbillet. Uden bevis på en returbillet, skal der vises tilstrækkelige beviser vedrørende ens kapacitet til at kunne forsørge sig selv.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Luxembourg på European Commission Visa Policy website.

Luxembourg

Landets alarmnumre

  • Politi: 113
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language