COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Liechtenstein

Oversigt

Liechtenstein er et småt konstitutionelt monarki beliggende i Alperne. Det er omkranset af to europæiske lande: Østrig mod øst og Schweiz mod vest og syd. Liechtenstein er relativt småt, dækker kun et areal på 160 km2 og har en befolkning på omkring 35.000.

Meget af Liechtensteins infrastruktur, administration, forsvar og politik er sammenflettet med Schweiz. Omkring 90% af landets eksport og import afsendes via Schweiz, og landet benytter også den schweiziske franc som valuta.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Ingen vaccinationer er påkrævet for at rejse til Liechtenstein. Dog er det tilrådeligt at sørge for at stivkrampe, difteri og polio vaccinationer er ajour, før man rejser. Rabies er til stede, men er yderst sjældent.

Flåtbåren hjernebetændelse er til stede, så rejsende bør udvise forsigtighed i sommermånederne, især i skovområder.

For rejsende, der lider af luftvejssygdomme, kan det være nødvendigt at give sig selv tid til at tilpasse sig højden. At befinde sig i områder, der ligger højere end 2.500 m, kan medføre nogle åndedrætsbesvær.

Fremragende sygehuse, samt tandlæger, og andre sundhedsfaciliteter er til rådighed, men for bekvemmelighed er det sandsynligt, at de fleste overføres til schweiziske klinikker.

Kontantbetaling er sandsynligvis påkrævet for de fleste behandlinger, og dermed er en omfattende rejseforsikring anbefalet for alle rejsende.

Pas

For at kunne rejse ind i landet, skal pas være gyldigt under opholdets varighed. Selvom Schweiz er medlem af Schengen-aftalen, er Liechtenstein ikke, og derfor er pas påkrævet for indrejse i fyrstedømmet. Dog er der minimal kontrol, hvis man ankommer fra Schweiz. Fra november 2009 stoppede al grænsekontrol mellem Schweiz og Liechtenstein.

Visum

Visumrestriktioner svarer til dem inden for Schweiz. Turister behøver ikke et visum for ophold på mindre end 90 dage. Dog vil forretningsvisum kræve yderligere dokumentation. Dette omfatter invitationer fra selskabet, der skal besøges, samt et ansættelsesbrev. Vær opmærksom på at denne proces kan tage flere uger at gennemføre.

Rejsende, der har brug for et visum, skal ankomme med en rejseplan, en skriftlig bekræftelse på hotelreservationer og bevis for tilstrækkelige midler, der kan dække omkostningerne under opholdet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Liechtenstein på European Commission Visa Policy website

Liechtenstein
  • Hovedstad: Vaduz (5000)
  • Andre større byer: Schaan (5.500)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language