Libyen

Oversigt

Libyen befinder sig i en borgerkrig med omfattende sammenstød mellem konkurrerende militser, der søger at opretholde deres økonomiske og politiske magt. To stridende regeringer og parlamentariske organer er nu på plads i landet, med det valgte Repræsentanternes Hus (HoR) og dets regering i Tobruk, der er ude af stand til at tage et opgør med oprørsbevægelsen Libya Dawn, der har taget kontrollen over Tripoli. På trods af løbende diplomatiske bestræbelser og forhandlinger, der omfatter forskellige interessenter, er der kun sket små fremskridt, og mange delegerede mangler enhver magt på det praktiske niveau til at implementere de aftaler, der måtte indgås.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller deres egen læge mindst fire til otte uger før afrejse hvis det er muligt, for at der er mulighed for, at der kan træffes tilstrækkelige medicinske forholdsregler.

Det er yderst vigtigt at tjekke, om alle vaccinationer er opdaterede. Vaccinationer til rejser til Libyen er: hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri. Det kan også tilrådes at blive vaccineret mod hepatitis B og rabies. Der kræves en gyldig vaccinationsattest for gul feber ved indrejse i Libyen, hvis man kommer fra et land, hvor gul feber er endemisk.

Malaria er ikke almindeligt i de egne, som rejsende oftest besøger. Der har dog været tilfælde i den sydlige del af landet og tæt på grænserne til Tchad, Sudan og Niger. 

Miljømæssige risici såsom diarre på grund af dårlig hygiejne og vand, der ikke er sikkert at drikke, udgør en helbredsrisiko. Vand fra hanen bør ikke drikkes. Undgå is i drinks og vær sikker på, at frugt og grøntsager er vasket og/eller tilberedt grundigt. 

Det er tilrådeligt at tegne en udvidet rejse- og sygeforsikring forud for rejsen.

Sundhedsvæsenet i Libyen er stadig under den standard, der findes i USA eller Europa. Der er lægehjælp i de større byer, især i hovedstaden, men i landområderne mangler ofte basal lægehjælp. Behandling af specialister og niche-faciliteter findes sandsynligvis ikke, heller ikke i private klinikker/hospitaler. Den første prioritet vil være stabilisering og dernæst evakuering til enten Malta eller Europa. 

Pas

Rejsende skal have et pas, der gælder mindst seks måneder fra datoen for indrejse i landet. 

Indrejsende skal ikke længere have en kopi af deres pasoplysninger oversat til arabisk. 

Visum

Alle udlændinge skal have visum for at rejse ind i Libyen.

Oplysninger om visum ændres regelmæssigt. Derfor er det bedst at kontakte den lokale libyske ambassade, idet libyske ambassader i udlandet arbejder under anderledes forhold. 

I øjeblikket er det ikke muligt at få turistvisum. 

Før man kan få et forretningsvisum, skal ansøgere have en invitation til at besøge Libyen fra deres libyske sponsor (f.eks. et selskab, der driver virksomhed i landet) og skal sikre, at deres sponsor har fremsendt dette til de libyske immigrationsmyndigheder i Tripoli. Visum kan ikke længere afhentes i lufthavnen, så det er nødvendigt at påbegynde ansøgningen mindst fire uger før man planlægger at rejse.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Libyen
  • Hovedstad: Tripoli
  • Andre større byer: Benghazi, Misrata, Sabha, Tobruk
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT+1

Landets alarmnumre

  • Politi: 193
  • Brandvæsen: 193
  • Ambulance: 193

Generel risikovurdering:

Critical

Undgå al rejse til landet. Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.