Libanon - Rejseinformation

Rejseforsikring Libanon

* Libanon er udsat for flere sikkerhedsrisici forbundet med den regionale situation i Mellemøsten. Derfor anbefales det at tjekke med Udenrigsministeriets rejsevejledning før afrejse til Libanon. Bemærk, vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder som Udenrigsministeriet fraråder at opholde sig i.

* Pas skal være gyldigt i tre måneder for indrejse til Libanon. 

* Visum er påkrævet og kan købes for ophold mellem 15 og tre måneder. Læs mere om reglerne for pas og visum nedenfor.   

Køb forsikring her

Oversigt

Libanon er udsat for flere sikkerhedsrisici forbundet med den regionale situation i Mellemøsten, som periodisk destabiliserer Libanons flygtige politiske arena. En bred række militante grupper, sekteriske politiske partier og fremmede magter konkurrerer alle om indflydelse i Libanon. Trods krigen i nabolandet Syrien, har den libanesiske stat overrasket mange. ved at bevare stabiliteten igennem kaosset, primært ved at holde hæren og sikkerhedsstyrkerne politisk neutrale. Som et resultat af dette, er det sikkert at rejse til Beirut og syden, mens kriminaliteten og terrorismen stiger i den nordøstlige by Tripoli og i Bekaa-dalen. Alle rejser til den syriske grænse bør begrænses.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør søge professionel rådgivning forud for rejse til Libanon og resten af Mellemøsten, for at være opdateret på information om sundhedsrisici samt få rådgivning om fornuftige forholdsregler.

Vaccinationer anbefalet er: tyfus, tuberkulose, hepatitis A og B, MFR, og stivkrampe-difteri. Der kan kræves et vaccinationskort mod gul feber, hvis den rejsende kommer fra et højrisiko-land.

HIV/AIDS er ikke udbredt i Libanon, men rejsende bør udvise den sædvanlige forsigtighed. Der er ikke rapporteret tilfælde af fugleinfluenza.

Standarden for lægebehandling i Libanon er generelt meget god og lægerne er normalt veluddannede. Kvaliteten af faciliteter og tilgængeligheden af lægemidler er også meget høj. En omfattende sygeforsikring er stærkt anbefalet, men patienterne bør være opmærksomme på, at de kan forvente at betale kontant for behandling og at behandlinger ofte er meget dyre.

Pas

Pas skal være gyldigt i tre måneder for indrejse til Libanon.

Et vaccinationscertifikat mod gul feber er påkrævet for rejsende, der ankommer fra, eller er i transit fra, en land med risiko for gul feber.

Visum

Visum er påkrævet og kan købes for ophold mellem 15 dage og tre måneder og koster mellem 15 og 75 amerikanske dollars.

Det er muligt at borgere fra nogle lande, kan opnå visum ved ankomsten til Beiruts internationale lufthavn eller andre indrejsesteder, for eksempel ved grænseovergange med Syrien, eller ved havne. Besøgende, der ønsker at gøre dette, kan blive bedt om at give detaljer om returbilletter samt oplysninger om varigheden af deres ophold i Libanon. Dette er dog ikke muligt for alle nationaliteter, og det er tilrådeligt at tjekke med en ambassade, hvorvidt det er nødvendigt at sørge for visum i forvejen. Hvis man undlader at få et visum på forhånd, kan det resultere i en afvisning af indrejse til Libanon.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Libanon - Rejseinformation
  • Hovedstad: Beirut (2.100.000)
  • Religion: Blandet, shia-islam (omkring 27%), sunni-islam (omkring 27%), maronitiske katolikker (omkring 21%), græsk-ortodokse (omkring 8%)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 175
  • Ambulance: 140

Generel risikovurdering:

Elevated

Undgå unødvendig rejse til landet. Vi anbefaler, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.