COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Letland

Oversigt

Letland, samt landets baltiske naboer Estland og Litauen, har haft en bemærkelsesværdig udvikling siden afhængigheden fra Sovjetunionen i 1991. Politisk vold er ekstremt sjældent, og økonomien har hurtigt tilpasset sig og har etableret et EU-orienteret industrialiseret frit marked. Landet har derfor adskilt sig fra sovjet-æraens økonomiske karakteristika, som var domineret af landbrug og statstyret industri.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør konsultere en læge før rejsen til Letland for at sikre, at alle relevante vaccinationer er ajour. Rejsende bør få de relevante vaccinationer, før man rejser til Letland.

Man skal være særlig opmærksom på vaccinationer mod hepatitis A, eftersom der blev observeret et udbrud i september 2007. Der har været fem fatale hændelser siden, hvor det menes, at være startet fra en restaurant i Riga. I 2006 var der også et meningitisudbrud i den østlige del af landet i regionerne Rezekne og Daugavpils.

Hyppigheden af flåtbåren hjernebetændelse er også steget i det forgangne årti, og vaccination anbefales ved længerevarende rejser. På grund af en anden flåtbåren sygdm, borreliose, rådes rejsende til at forsøge at undgå landdistrikterne og tage specifikke forholdsregler. Dette gælder især rejser om sommeren.

Andre anbefalede vaccinationer mod stivkrampe-difteri, hepatitis B, tuberkulose, MFR, og tyfus bør også tages.

Letland, ligesom andre tidligere sovjetstater, kan ikke tilbyde sundhedstjenester af høj kvalitet til patienter på grund af mangel på udstyr og ressourcer. Derfor kan evakuering til et andet europæisk land med mere avancerede faciliteter være nødvendigt ved alvorlige ulykker. Der er dog et par private klinikker, som kan tilbyde behandling med lignende vestlig kvalitet, men disse er ikke store. Man kan stadig forvente, at læger og hospitaler vil bede om kontantbetaling, selvom alle rejsende skal have en sygeforsikring ved indrejse til landet. Dette gælder uanset sygeforsikringens dækning.

Europæiske rejsende med det blå EU-sygesikringskort kan få gratis behandling eller behandling til en reduceret pris på nationale hospitaler.

Hospitalerne er primært placeret i hovedstaden. Dermed vil behandling sandsynligvis være begrænset for rejsende i andre byer.

Pas

Visse europæiske borgere kan indrejse på deres nationale identitetskort. Dog har andre nationaliteter, så som danskere, brug for et pas. Det anbefales at søge råd vedrørende ens gældende kategori. Rejsende til Letland skal have et gyldigt pas med en varighed på tre måneder fra indrejsedatoen. Dette er i overensstemmelse med Schengen-aftalen. Rejsende kan blive i Letland i en periode på 3 måneder (inden for en 180 dages periode) uden at få udstedt et visum.

Visum

Rejsesygeforsikring er obligatorisk inden indrejse i Letland. Den bør omfatte fuld dækning for lægeudgifter, og endda også hjemsendelse af en person, hvis en ulykke eller sygdom dikterer det. Hvis man ikke har tegnet en rejseforsikring i forvejen, så vil rejsende blive bedt om at købe en efter indrejse i landet.

Rejsende med en hensigt om at besøge Rusland efter Letland, eller som bruger Letland som et transitland til Rusland, bør bemærke, at et russisk visum er en forudsætning. Russisk visumudstedelse er en langvarig proces på den russiske ambassade i Riga. Rejsende rådes derfor til at få deres russiske visum, før man rejser til Letland.

Rejsende fra lande uden for EU, som medbringer 10.000 euro eller mere i kontanter ved indrejse til EU-lande som Letland, skal deklarere disse penge. Hvis dette ikke overholdes, kan bøder forekomme. Denne regel gælder ikke for rejsende fra andre EU-lande.

Rejsende bør være opmærksomme på, at det er forbudt at eksportere religiøse artefakter og andre oldsager.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Letland på European Commission Visa Policy website.

Letland
  • Hovedstad: Riga (730.000)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language