COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Lesotho

Oversigt

Lesotho er et småt enklave-kongerige i det sydlige Afrika. Landet oplever i øjeblikket en høj grad af politisk ustabilitet efter et kupforsøg i august 2014, som udløste en intervention i nabolandet Sydafrika samt fremrykkede parlamentsvalget til februar 2015.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende bør altid gå til en læge før rejser til det sydlige Afrika, for at få rådgivning om sundhedsrisici og anbefalede vaccinationer.

Vaccinationer mod stivkrampe-difteri, hepatitis A, polio og tyfus tilrådes. Vaccinationer mod hepatitis B, tuberkulose og rabies kan også være nødvendige, afhængigt af længden og karakteren af ens rejse.

Man kan også være forpligtet til at fremvise et gul feber-vaccinationscertifikat for at komme ind i landet, især hvis man kommer fra en del af verden, hvor sygdommen er udbredt.

Som andre steder i Afrika syd for Sahara, er HIV/AIDS et udbredt problem i Lesotho, og rejsende bør være opmærksomme på dette.

Lesotho har ikke et tropisk klima og har ikke et malaria-problem.

Postevand i Lesothos største byer er sikkert at drikke, men vand uden for disse områder kan være forurenet og bør undgås. Flaskevand er den sikreste løsning.

Lesotho har meget grundlæggende sundhedsfaciliteter af langt dårligere kvalitet end europæiske og nordamerikanske faciliteter. Der findes hospitaler i Maseru, dog bør man kun søge behandling under ekstreme omstændigheder.

De fleste udlændinge plejer at bruge de private faciliteter i nærheden af den sydafrikanske by Bloemfontein i den sydafrikanske fristatsprovins. Omfattende rejseforsikring er stærkt anbefalet i tilfælde af at patienterne bliver nødt til at betale store beløb for behandling.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra afrejsedatoen. Man skal have mindst to ekstra sider i ens pas, så udlændingemyndighederne kan stemple det.

Hvis man ankommer fra et land, hvor gul feber er endemisk, vil man blive bedt om at fremvise et gyldigt gul feber-vaccinationscertifikat for at kunne rejse ind i Lesotho.

Visum

Visum er ikke påkrævet for statsborgere fra Danmark, Commonwealth-landene, USA, mange europæiske lande, Israel, Japan og Sydkorea. Rejsende bør tjekke med deres nærmeste lesothiske ambassade om de skal have et visum.

Visum kan udstedes til perioder på op til seks måneder og kan forlænges i Lesotho.

Det er også vigtigt at bemærke, at indrejse til Lesotho næsten altid opnås gennem Sydafrika, og derfor skal rejsende til Lesotho også være opmærksomme på sydafrikanske pas- og visumregler.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Lesotho
  • Hovedstad: Maseru
  • Andre større byer: Mafeteng, Leribe, Butha-Buthe
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: UTC +2

Landets alarmnumre

  • Politi: +26622312934
  • Brandvæsen:
  • Ambulance: 121

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language