Laos

*For at gøre det nemmere for dig er landeinformationen på denne side oversat til dansk af vores partner ved hjælp af maskinoversættelse. Selvom der er stræbt efter at levere en korrekt oversættelse, vil maskinoversættelse ikke være perfekt og skal derfor heller ikke læses eller fortolkes som sådan. Hjemmesiden og informationen på denne skal ikke opfattes som en kilde til rådgivning eller handling i forhold til indholdet. Ingen garanti givet eller underforstået, intet krav eller ansvar accepteres.

Oversigt

Laos har et generelt moderat trusselmiljø. Kriminalitet relateret til narkotikahandel og landminer er de vigtigste risikofaktorer for rejsende i landet. Der findes ingen oplysninger, der angiver, at terroristgrupper opererer i landet eller er rettet mod den laotiske regering.

Mellem slutningen af 2015 indtil begyndelsen af 2016 skete der imidlertid få angreb i Luang Prabang og Xaisomboun-provinserne, hvilket medførte flere tab. Attackerne var også målrettet mod udenlandske nationale, især kinesiske kontraktsarbejdere. Det vides ikke, om angrebene er knyttet til nogen indenlandske eller udenlandske terrororganisationer. Den fortidens oprørstrussel mod den Laotiske regering, som Hmong-oprørere udgør, ser også ud til at være aftaget i de senere år. Selvom ubekræftede rapporter om militær indsættelse og udgangsforbud antyder, at Hmong-oprørsaktivitet forbliver i Xieng Khouang-provinsen. Den store mængde ueksploderet ordnance (UXO), der er tilbage fra Indokina-krigen, forårsager mere end 300 tab om året. UXO findes i nogle dele af Savannakhet, Xieng Khouang, Saravane, Khammouane, Sekong, Champassak, Houaphan, Attapeu, Luang Prabang og Vientiane provinser. Derudover er der adskillige minefelter tilbage fra krigen langs rute 7 (fra rute 13 til Vietnam-grænsen), rute 9 (Savannakhet til Vietnam-grænsen) og rute 20 (Pakse til Saravane).

Forsigtighed er påkrævet i fjerntliggende områder langs Lao-grænsen til Myanmar. Banditter, narkotikasmuglere og andre mennesker, der forfølger ulovlige aktiviteter, opererer i disse grænseområder, ligesom væbnede oprørsgrupper, der er imod regeringen i Myanmar. Organiseret kriminel aktivitet er steget i takt med stofbrug, hvilket også har givet anledning til en stigning i voldelig kriminalitet i forbindelse med narkotikahandel.

Religiøs forkyndelse eller distribution af religiøst materiale er strengt forbudt, og dem, der bliver fanget her, kan blive arresteret og deporteret. Bevis tyder på, at underjordiske kirker regelmæssigt forfølges af myndigheder. Landet står over for ubetydelige trusler fra strejker og protester, da de er forbudt ved lov. Sjældne civile uroligheder optræder hovedsageligt som svar på regeringens handlinger. Statlige sikkerhedsstyrker menes at være involveret i forsvinden af flere højprofilerede individer og rettighedsaktivister. Mindst tre amerikanske borgere mangler tilbage i Laos, og detaljer om deres opholdssted forbliver ukendt.

Øget turisme har set en spredning af typer af forbrydelser. Tyverier og snatchings fra tasker rapporteres hyppigst, med forekomster stigende i forkant til helligdage som f.eks. Lao nytår. Tyveri af pas er også blevet nævnt som et særligt problem. Det amerikanske udenrigsministerium fraråder forsigtighed i barer og andre steder, hvor der serveres alkohol, da der er rapporteret om drog og voldtægt. Politiet har beføjelser til at stoppe rejsende overalt når som helst. Bær altid identifikation.

Kørsel efter mørke øger risikoen for ulykker, da køretøjer ofte ikke har lys. Kvæg streber også videre på veje og forårsager ulykker. Kørsel på Mekong-floden med hurtigbåd er farlig, især når vandstanden er lav. Rafting med hvidt vand, kajaksejlads, rør og andre vandbaserede aktiviteter er farlige, og der er rapporteret om hændelser med drukning og alvorlige kvæstelser, især i Vang Vieng. Myndighederne kan begrænse rejser i landdistrikter uden for populære turistmål. Begrænsede områder er muligvis ikke markeret eller endda bredt kendt af lokale borgere.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejse til Laos. Sørg for at være opdateret på rutinevacciner inden din rejse. Følgende vaccinationer anbefales: mæslinger-fåresyge-røde hunde (MMR), tetanus-difteri-kighoste, polio og influenza. Rejsende kan også overveje vaccinationer mod hepatitis B og rabies, alt efter deres rejses særlige forhold.

Dengue er endemisk i Laos, og risikoen er til stede nationalt året rundt. Spidsbelastning forekommer i løbet af maj til oktober.

Malariarisiko er til stede i hele Laos, inklusive byområder, bortset fra byen Vientiane. Brugen af anti-malaria medicin (Lariam, Malarone eller doxycyclin) anbefales til alle områder. Denne profylakse bør understøttes af brug af insektmiddel, myggenet og langærmet tøj omkring skumringen.

Laos har risiko for fortsat Chikungunya- og Zika-virusoverførsel. Rejsende bør tage omhyggelige anti-myggestik foranstaltninger i dagtimerne. Gravide kvinder og dem, der overvejer at blive gravide, bør undgå at rejse til landet.

Et gul feber-vaccinationscertifikat er påkrævet fra rejsende, der kommer fra et land med risiko for overførsel af gul feber.

Risiko for japansk hjernebetændelse er til stede i hele Laos, overførsel sker hele året.

Risiko for skistosomiasis er til stede på Khong Island i Mekong-floden, der grænser op til Cambodja og i distrikterne Pak Sé og Champassak længere mod nord. Undgå at svømme i ferskvand, såsom søer, floder, damme og vestlige områder og spise rå fødevarer, der ikke er blevet vasket med renset vand.

Rejsende bør være opmærksomme på de risici, der er forbundet med rejsendes lidelser såsom diarré. Rejsende skal tage alle nødvendige forholdsregler, når de drikker vand eller spiser mad i landet og kun drikke vand fra forseglede flasker, der er hentet fra en velrenommeret kilde.

Det er tilrådeligt at medbringe anti-diarré medicin og orale rehydreringssalte for at forhindre dehydrering.

Tuberkulose er endemisk og et stort sundhedsproblem i Laos.

Rejseforsikring anbefales stærkt til folk, der planlægger at rejse til Laos, da alvorlige helbredshændelser kan kræve medicinsk evakuering til et andet land. Under alle omstændigheder, hvis en sådan nødsituation opstår, tilrådes overførsel til Bangkok for bedre medicinsk behandling. Besøgende, der lider af varig sygdom, bør sikre sig, at de får nok medicin, før de rejser, fordi populær medicin muligvis ikke er tilgængelig i Laos.

Selv i nødstilfælde beder hospitaler om betaling forud, og dette bør normalt foregå i hård valuta.

Pas

Pas og visum er påkrævet for alle, der ønsker at besøge Laos. Pas skal forblive gyldige i seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Laos. Besøgende skal sørge for, at de får et stempel på deres pas, når de ankommer. Ellers kan der pålægges bøder efter regelmæssig kontrol af politiet på gaden. Desuden skal besøgende altid have et bevis på deres identitet, fordi der også gælder strenge bøder.

Visum

Besøgende kan få visum, når de ankommer til Laos. 30 dage er den tilladte opholdsperiode i landet. For at få udstedt visumet skal besøgende have to pasbilleder og betale $30-$42 (afhængigt af oprindelseslandet) ved indrejsestederne. Medlemmer af familier med samme efternavn og adresse kan blive opkrævet så meget som én enkelt person. Punkterne kan også være en af landets tre internationale lufthavne eller andre grænseovergange. Navnene på de mulige krydsninger er: Wattay International Airport, Luang Prabang International Airport, Pakse International Airport, Friendship Bridge ved den thailandske grænse, Savannakhet/Mukdahan, Densavanh/Lao Bao, Boten/Mohan, Houai Sai/Chiang Khong, Nam Phao/ Cau Treo, Thakhek/Nakhon Phanom, Vangtau/Chongmek og Nam Kan/Ngo Anh.

Besøgende kan forlænge varigheden af deres visum hos Immigrationsministeriet i 60 dage mere og ved at betale $2 pr. dag. I tilfælde af at nogen bliver længere, end det er tilladt, skal han betale $10 for hver ekstra dag, når han ankommer til lufthavnen for sin afgang. Fængselsstraf kan ikke udelukkes i dette tilfælde.

Besøgende, der rejser af forretningsmæssige årsager, bør arrangere deres indrejsedokumenter inden ankomst. Når nogen ønsker at besøge Laos af professionelle årsager, er han nødt til at give det laotiske udenrigsministerium navnet på en person eller en virksomhed som sponsor for at få tilladelse til landet. Dette er en langvarig proces, der varer mellem 1 og 3 måneder. Besøg https://cibtvisas.co.uk/visas for yderligere information om visa.

Statsborgere fra Japan, Sydkorea og ASEAN kræver ikke visum for at rejse ind i Laos.
Der pålægges en lufthavnsskat på US $10 ved afrejse.

Dobbelt statsborgerskab er ikke juridisk anerkendt af Laos regering, og dobbelt statsborger bør være opmærksomme på deres visumkrav.

Ved ankomsten skal besøgende angive eventuelle antikke genstande, de har i deres besiddelse. De må ikke tage religiøse artefakter og andre oldsager ud af landet.

Besøgende, der rejser fra områder, hvor gul feber er endemisk, er forpligtet til at have et certifikat for vaccination mod gul feber.

Laos
 • Hovedstad: Vientiane (indbyggere 196.731)
 • Religion: Buddhisme og oprindelige tro
 • Tidszone: UTC+07

Landets alarmnumre

 • Politi: 191
 • Brandvæsen: 190
 • Ambulance: 195

Find forsikring

Ændre din søgning Køb her
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Udrejsedato

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder ved udrejse
Rejseperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Betalingsdatoen
Lejeperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Ferieboligens pris
1
Alder på gæsten ved hjemkomst
Ikrafttrædelsesdato
1
Betalingsdato for rejsen
Afrejsedato
1
Rejsens pris pr. person
Rejseperiode
1
Forsikringsperiode

Forsikringens ikrafttrædelsesdato kan ikke være tidligere end dags dato.

Samlet værdi af udstyr
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikansk Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anquilla
 • Antarktis
 • Antiqua og Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Aserbajdsjan
 • Australien
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire, Sint Eustatius
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetøen
 • Brasilien
 • Britiske Territorium i
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burundi
 • Cambodia
 • Cameroun
 • Canada
 • Caymanøerne
 • Centralafrikanske Rep.
 • Chile
 • Christmas Island
 • Colombia
 • Comorerne
 • Congo - Brazzaville
 • Congo - Demokratiske Republik
 • Cookøerne
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Curacao
 • Cypern
 • Danmark
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanske Republik
 • Ecuador
 • Egypten
 • El Salvador
 • Elfenbenskysten
 • Eritrea
 • Estland
 • Ethiopien
 • Falklandsøerne
 • Fiji
 • Filippinerne
 • Finland
 • Foren. Arabiske Emirater
 • Frankrig
 • Fransk Guyana
 • Fransk Polynesien
 • Færøerne
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grenada
 • Grækenland
 • Grønland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heard- og Mcdonaldøerne
 • Holland
 • Hollandske Antiller
 • Honduras
 • Hong Kong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jomfruøerne, Amerikanske
 • Jomfruøerne, Britiske
 • Jordan
 • Kap Verde
 • Kasakhstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgisistan
 • Kiribati
 • Kokosøerne
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Letland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverne
 • Mali
 • Malta
 • Marokko
 • Marshalløerne
 • Martinique
 • Mauritanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexico
 • Mikronesien
 • Mindre Amerik. Oversøisk
 • Moldova
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Mozambique
 • Myanmar (Burma)
 • Namibia
 • Nauru
 • Nepal
 • New Zealand
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerne
 • Norfolk Island
 • Norge
 • Ny Caledonien
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Palestina
 • Panama
 • Papua Ny Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Reunion
 • Rumænien
 • Rusland (vest for Ural)
 • Rusland (øst for Ural)
 • Rwanda
 • SAINT BARTHELEMY
 • Saint Pierre og Miquelon
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome og Principe
 • Saudi-Arabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerne
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Marteen
 • Slovakiet
 • Slovenien
 • Solomonøerne
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St. Christopher og Nevis
 • St. Helena
 • St. Lucia
 • St. Vincent og Grenadinerne
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard og Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien og De Sydl.
 • Sydkorea
 • Sydlige Franske Territo.
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjekkiet
 • Togo
 • Tokelau
 • Tonga
 • Trinidad og Tobago
 • Tunesien
 • Turkmenistan
 • Turks and Caicos Islands
 • Tuvalu
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraine
 • Ungarn
 • Uruguay
 • USA
 • Usbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanstaten
 • Venezuela
 • Vestsahara
 • Vietnam
 • Wallis- og Futuna Islands
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Ækvatorialguinea
 • Østrig
 • Østtimor
 • Ålands øerne
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika ekskl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Dubai
 • Abu Dhabi
 • Palæstina
 • Skotland
 • Nordirland
Skjul valg Skjul
 • {{originalfilename}} x

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og køb