COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kuwait

Oversigt

Kuwait er et lavrisiko land, som kun har få umiddelbare sikkerhedsproblemer. Truslen for en mellemstatslig væbnet konflikt er stort set blevet eroderet med udgangen af ​​Saddam Husseins regime og Kuwaits integration med Golfstaternes Samarbejdsråd (GCC), på trods af landets historiske sårbarhed over for angreb fra Irak og maritime tvister med naboer i Den Persiske Golf. Kuwait har en fremtrædende indre sikkerhedstilstedeværelse, og risikoen for oprør eller civil krigsførelse er ubetydelig.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge mindst fire til otte uger før afrejse, hvis det er muligt. Dette er for at give mulighed for at tage passende medicinske forholdsregler.

Det er vigtigt at kontrollere, at alle vaccinationer er opdaterede. Vaccinationer for rejser til Kuwait er hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri. Hepatitis B og rabies kan også anbefales.

Malaria er ikke-endemisk i Kuwait, selvom der er bekymring for, at vandrende arbejdstagere fra Sydasien bærer sygdommen ind i landet

Sundhedsfaciliteter i Kuwait er gode, og landet har en række offentlige og private praksisser. Offentlige medicinske gebyrer er statskontrollerede og kan være dyre. Det er anbefalet, at tegne en omfattende rejse-og sygeforsikring forud for rejsen, selvom nogle faciliteter kan kræve betaling umiddelbart efter en medicinsk procedure, uanset ens sygesikring.

Apoteker er velforsynede og er markeret med et grønt kors. De skiftes til at holde sent åben. Oplysninger om apotekernes åbningstider kan generelt findes i den lokale presse. Private klinikker har også deres egne apoteker.

Beroligende midler, antidepressive og sovepiller vil sjældent blive udskrevet i Kuwait. Hvis man er på medicin, rådes man til at tage tilstrækkelige forsyninger med sig til varigheden af ​​ens ophold. Det er også tilrådeligt at medbringe et underskrevet brev fra en læge, der angiver alle medicinske tilstande og ordineret behandling, herunder generiske medicinnavne. Hold medicinen i den oprindelige emballage.

Pas

Rejsende skal have et pas med mindst seks måneder gyldighed fra indrejsedatoen til landet.

Visum

Statsborgere fra følgende lande kan få et visum ved ankomsten til både forretnings- og turistformål:

Andorra, Australien, Østrig, Bahrain, Belgien, Brunei, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Hongkong, Island, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Monaco, Norge, Holland, New Zealand, Polen, Portugal, Oman, Qatar, Saudi-Arabien, San Marino, Singapore, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA og Vatikanstaten.

Der er intet gebyr for statsborgere fra GCC-landene, Storbritannien, USA, Norge og Sverige.

Statsborgere, der ikke er berettiget til visum ved indrejsen, har brug for en kuwaitisk sponsor for at få et visum på forhånd. Nogle high-end hoteller samt Kuwait Airways kan sponsorere rejsende. Tjenesten kan medføre et gebyr. Visum kan tage op til 10 dage at udstede.

Visum udstedes normalt for 90 dage, og gælder normalt for ophold på 30 dage. Visumforlængelser kan foretages på ”Immigration Department” i Shuwaikh.

Visum til flere indrejser kan kun udstedes til erhvervsmæssige formål, og skal ansøges om på forhånd. De har 12 måneders varighed.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kuwait
  • Hovedstad: Kuwait City
  • Andre større byer: Hawalli
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +3

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language