COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kroatien - Fakta om rejsen

Rejseforsikring Kroatien

* Pas skal være gyldigt i tre måneder efter den forventede afrejsedato fra Kroatien. 

* Visum er ikke påkrævet for ophold på op til 90 dage i en seks måneders periode. Læs mere om reglerne for pas og visum nedenfor.   

Køb forsikring her

Oversigt

Kroatien er et parlamentarisk demokrati, som er blevet en stabil nation efter opløsningen af det tidligere Jugoslavien. Som følge af landets stabilitet er Bulgarien efterfølgende blevet medlem af både NATO og EU. Landet er også en vigtig turistdestination.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller en praktiserende læge ca. 4-6 uger før afrejse til Kroatien. Rejsende bør have vaccinationer mod influenza, polio, skoldkopper (eller varicella), hepatitis A, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri.

Vaccinationer mod hepatitis B, rabies og tuberkulose kan også være anbefalet, men afhænger af aktiviteterne ved opholdet. Forholdsregler mod flåtbid bør tages. En vaccination mod flåtbåren hjernebetændelse anbefales, hvis rejsende tilbringer meget tid i skovbevoksede områder.

Rejsende bør være opmærksomme på risici for rejsesygdomme, såsom diarré. Rejsende bør udvise forsigtighed ved køb af mad og drikkevarer. Man bør også være opmærksom på at kvalitet kan forværre uden for de vigtigste hoteller.

Fugleinfluenza er blevet registreret i Kroatien, og et udbrud blev bekræftet i 2006. Smitterisikoen for mennesker er lav, selvom det anbefales at undgå steder med forarbejdning eller opbevaring af fjerkræ, såsom dyremarkeder. Man bør også sikre sig, at alle retter med fjerkræ eller æg er grundigt tilberedt.

De kroatiske sundhedsfaciliteter er generelt af god kvalitet, men de er ikke velfinansieret. Selvom det er tilrådeligt at tegne en omfattende rejsesygeforsikring før afrejse, så vil denne forsikring sandsynligvis ikke dække sundhedsbehandling på de fleste faciliteter. De fleste læger og hospitaler forventer kontant betaling, selvom man har en rejsesygesikring. Livstruende sundhedsproblemer vil kræve luftevakuering til et land med den bedste kvalitet af sundhedsfaciliteter.

De fleste private apoteker er velforsynede, selvom ikke al medicin, som er tilgængelig i Nordamerika og Vesteuropa, kan fås i Kroatien. Det anbefales, at man medbringer nok medicin til varigheden af ens ophold. Samtidig bør man medbringe medicin i oprindelig indpakning og altid i ens håndbagage. Hvis medicinen er flydende, så skal man følge sikkerhedsretningslinjer i lufthavne.

Pas

Der kræves generelt et gyldigt pas for at besøge Kroatien. Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder efter den forventede afrejsedatoen fra landet. Der kræves dog ikke et gyldigt pas for indehavere af gyldige rejsedokumenter, identitetskort eller andet identitetsbevis med et billede, udstedt til statsborgere fra EU-lande.

Visum

Et turist- eller forretningsvisum er ikke påkrævet for ophold på op til 90 dage i en seks måneders periode.

Der kan kræves visum ved andre typer af besøg eller ophold. Yderligere information om adgangskrav og registreringskrav, herunder for arbejdstilladelser eller lystbåde, samt deres besætninger og passagerer, kan fås på den lokale kroatiske ambassade eller konsulat i ens hjemland.

Man kan have brug for en midlertidig opholdstilladelse, hvis man ønsker at blive i Kroatien i mere end 90 dage. Man bør dog bemærke, at ens første midlertidige opholdstilladelse skal hentes på den kroatiske ambassade eller konsulat i ens hjemland.

Alle udenlandske statsborgere er forpligtede til at registrere sig hos det lokale politi indenfor 24 timer efter ankomst i Kroatien, medmindre man opholder sig på et hotel eller et officielt turist-etablissement. I Zagreb skal man registrere sig på politistationen ved Petrinjska 30. Man bør registrere sig på den nærmeste politistation, hvis man er uden for Zagreb. Det lokale politi skal også underrettes ved ændret adresse. Hvis man ikke gør dette, kan det resultere i en bøde eller mulig fjernelse fra Kroatien. Det kan også betyde, at man ikke må vende tilbage til Kroatien i en vis periode.

Ved indrejse i Kroatien kan man blive bedt om at fremvise et bevis på, at man har tilstrækkelige finansielle midler til at dække ens ophold samt tilbagevenden til ens hjemland eller transit til et tredjeland. Det daglige beløb, man bruger i Kroatien, er fastsat til hundrede euro pr. dag. Dette gælder, hvis man bor på et hotel. Gæstebesøg i Kroatien hos en kroatisk statsborger vil kræve fremlæggelse af dokumentation, hvor adressen fremstår. Ved ophold i privat bolig bruger man normalt 50 euro om dagen. Kredit- og debetkort, kontoudtog, og checks accepteres som bevis på, at man har tilstrækkelige finansielle midler til ens ophold i Kroatien.

Man skal have ens pas med sig til enhver tid. Hvis det kræves, skal man være i stand til at fremvise en form for identifikation. Man skal have en fotokopi af ens biografiske detaljer, herunder oplysninger om ens nærmeste pårørende, og opbevare denne dokumentation et sikkert sted.

Overtrædelse af lokale love kan resultere i fængselsstraf i et lokalt fængsel. Narkotikarelaterede lovovertrædelser straffes med bøder og fængselsstraffe.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs

Kroatien - Fakta om rejsen
  • Hovedstad: Zagreb (786.200) (2008 est.)
  • Andre større byer: Split (188.694), Rijeka (143.800), og Osijek (90.411)
  • Religion: Kristendom (romersk-katolicisme)
  • Tidszone: centraleuropæisk tid (GMT +1 med DST)

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language