COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kiribati

Oversigt

Republikken Kiribati er en nation bestående af 21 beboede øer, opdelt i tre grupper; Gilbertøerne, Phoenix-øerne og Line-øerne. Kiribati blev uafhængig fra Storbritannien i 1979. Landet er medlem af Commonwealth of Nations, IMF og Verdensbanken, og blev fuldgyldigt medlem af FN i 1999.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller praktiserende læge, for at få de seneste oplysninger med hensyn til, hvilke vacciner der anbefales ca. 4-8 uger før afrejsen til Kiribati. Rejsende bør også have følgende vacciner ajour: mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) og stivkrampe-difteri.

Følgende vaccinationer anbefales: Hepatitis A, tyfus og hepatitis B (for dem, der kan have intim kontakt med den lokale befolkning).

Gul feber-certificering er nødvendig for dem, der rejser fra inficerede områder i Afrika eller Amerika. (se Visa afsnit)

For at reducere risikoen for tyfus og andre sygdomme, undgå at drikke postevand eller uforseglet flaskevand. Brug ikke isterninger i drinks. Flaskevand bør kun købes fra velrenommerede steder. Vær forsigtig ved spisning af skaldyr, da nogle fisk indeholder giftige biotoksiner, selv når de er fuldt tilberedte. Et eksempel er barracuda.

Medbring et antibiotikum og anti-diarré lægemiddel og tag det ved første tegn på diarré.

Medicinske faciliteter i Kiribati er begrænsede. På grund af den generelle mangel på medicin og forsyninger, er de fleste sundhedsklinikker kun tilstrækkelige til rutinemæssige medicinske behandlinger. Medicinsk evakuering til andre steder, vil ofte være nødvendig, for at håndtere alvorlige sygdomme og skader. Det er tilrådeligt at erhverve sig en omfattende rejsesygeforsikring før afrejse, selv om denne forsikring nok ikke dækker lægehjælp på de fleste faciliteter, eftersom de fleste klinikker forventer direkte betalinger kontant. I nødstilfælde, bør besøgende ringe 999.

Der er ingen apoteker i Kiribati. Rejsende skal medbringe egne medikamenter, nok til hele opholdet.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Kiribati.

Visum

Borgere fra over 60 lande, har i øjeblikket en visumfritagelsesaftale med Kiribati og er fritaget for visumkrav for turist- og forretningsbesøg. Længden af opholdet tilladt på visumfritagelsen varierer afhængigt af nationaliteten. Dette visumfritagelsesarrangement omfatter USA, Australien, Canada og alle EU-borgere. Besøgende til Kiribati skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder.

For at få tilladelsen ved ankomsten, skal besøgende kunne fremvise en bekræftet retur- eller vidererejsebillet, og bevis for tilstrækkelige midler til den påtænkte opholdsperiode.

Turistvisum: Fritaget
Forretningsvisum: Fritaget
Studievisum: Fritaget

Alle besøgende skal betale AU$20 afrejseskat ved afrejse.

Alle besøgende, der ankommer fra lande, hvor gul feber er til stede er forpligtede til at fremlægge dokumentation for vaccination mod gul feber.

Kiribati
  • Hovedstad: South Tarawa (28.802.)

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language