COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kirgisistan

Oversigt

Kirgisistan er et mellem-risiko land, hvor ikke-voldelig kriminalitet, dårlige kørestandarder og politisk ustabilitet er de største bekymringer for rejsende. Truslen for uroligheder er forhøjet, på trods af forbedret stabilitet siden etableringen af et nyt parlamentarisk system i oktober 2011. Andre risici inkluderer korruption og protester fra lokale samfund mod udvindingsindustriens projekter. Risikoen forværres af statens begrænsede kontrol over den sydlige region, hvor der er en forhøjet risiko for vold og organiseret kriminalitet, hvoraf meget er forbundet til narkotikatransport fra det nærliggende land Afghanistan til Rusland.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejsesundhedsspecialist eller egen læge, for seneste oplysninger om vacciner omkring 4-6 uger før afrejse til Kirgisistan.

Det er meget tilrådeligt for turister, at have en sygeforsikring eller rejseforsikring.

De væsentligste rapporterede sundhedsmæssige risici i Kirgisistan er tuberkulose, hepatitis A, meningitis og brucellose. Det er usædvanligt for udlændinge, at opleve nogle af disse sygdomme og de fleste oplever ingen væsentlige sundhedsproblemer som følge af at opholde sig i Kirgisistan. Det er vigtigt at have de anbefalede vaccinationer, og tage passende forholdsregler for sundhed.

Udlændinge kan ofte blive ramt af depression om vinteren. Malaria findes i den sydlige og vestlige del af landet, på grænsen med Tadsjikistan og Usbekistan.

Insekt-bårne sygdomme, såsom flårbåren hjernebetændelse og leishmaniasis forekommer fra tid til anden. De er almindelige i "vilde" landdistrikter og skovområder, men kun om sommeren.

HIV/AIDS forekomsten er temmelig lav og anslås til omkring 0,1% af den voksne befolkning. Udvis normale forholdsregler for at undgå udsættelse for virus.

Drik ikke vand fra hanen eller ferskvand, da der er en høj risiko for en tarmparasit kaldet Giardia. Det er bedre at nøjes med kogte eller færdiglavede drikkevarer.

Sundhedsfaciliteter i Kirgisistan er ikke særligt udviklede. Sundhedsfaciliteter i hovedstaden Bishkek er begrænsede og medicinsk udstyr og lægemidler er en mangelvare. I fjerntliggende områder, er standarden for lægelige ydelser meget basal.

Pas

Pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter indrejsedato, da man ellers kan blive nægtet indrejse til landet.

Visum

Europæiske og amerikanske statsborgere er ikke forpligtede til at anskaffe et visum forud for rejse og kan opholde sig i op til 60 dage. De fleste andre statsborgere skal have visum for indrejse til Kirgisistan. I øjeblikket kan et 30-dages visum fås ved ankomst til Manas-lufthavnen i Bishkek uden en invitation. For ophold på en måned eller længere, er en officiel invitation påkrævet.

Besøgende skal registreres ved det kirgisiske indenrigsministerium, kontoret for visum og registrering (OVIR), inden for tre arbejdsdage efter ankomsten (det er ikke længere nødvendigt for europæiske, amerikanske og canadiske borgere at registrere sig der). De fleste store hoteller vil gøre dette automatisk. Hvis man opholder sig ved venner eller i privat indkvartering, skal de gøre det for dig. Hvis man har et arbejdsvisum, vil arbejdsgiveren gøre det.

Manglende registrering kan resultere i betydelige forsinkelser eller bøder ved afrejse. Hvis man planlægger ophold i landet i mere end 60 dage, skal man registreres på OVIR-kontoret.

Turistvisum: påkrævet
Forretningsvisum: påkrævet
Studievisum: påkrævet
Arbejdsvisum: påkrævet

Hvis man planlægger at rejse inden for Commonwealths Uafhængige Stater (CIS), kan man kontakte de relevante ambassader, for rådgivning vedrørende visum og adgangskrav. Bemærk, at der er streng grænsekontrol på vejen mellem Bishkek og Almaty (Kasakhstan). Man skal bruge et separat visum til Kasakhstan i tillæg til det kirgisiske visum.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kirgisistan
  • Hovedstad: Bishkek omkring 900.000 indbyggere
  • Andre større byer: Osh, Jalalabad, Karakol
  • Religion: Islam (86,3% af befolkningen)
  • Tidszone: GMT + 6

Landets alarmnumre

  • Politi: 102
  • Brandvæsen: 101
  • Ambulance: 103

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language