COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kasakhstan

Oversigt

Kasakhstan opfattes som den mest stabile af de tidligere sovjetrepublikker i Centralasien. Truslen om konflikter er begrænset, på grund af ​​statens styrke med dens sikkerhedsstyrker, og denne trussel forventes ikke at eskalere i nærmeste fremtid. Organiseret kriminalitet i form af korruption er udbredt i Kasakhstans retsvæsen, politi, toldvæsen samt byggesektoren og den kommercielle sektor. Korruptionen påvirker særligt fremtidige udenlandske investeringer gennem restriktiv statsintervention og vilkårlige bureaukratiske procedurer, som kan manifestere sig i bøder, bestikkelse, forsinkede tilladelser og forskellige former for svindel. Større korruption har ledsaget den økonomiske vækst, hvor regeringen fordeler omfattende olie og gas nedad til klienter i samfundet. Flere udenlandske virksomheder har været tvunget til forlig over ”Foreign Corrupt Practices Act”, på grund af bestikkelse af kasakhiske embedsmænd, især i oliesektoren.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge for at få de seneste oplysninger om anbefalede vacciner 4-6 uger før afrejse til Kasakhstan. Man bør også sikre sig, at ens rutinevacciner (for influenza, skoldkopper (eller varicella), polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR), og difteri/kighoste/stivkrampe (DPT)) er opdaterede. Det anbefales også, at man bliver vaccineret mod tyfus, samt at overveje at blive vaccineret mod hepatitis A, hepatitis B, rabies og flåtbåren hjernebetændelse. Flåtbåren hjernebetændelse er almindelig i Kasakhstan, særligt i bjerge og skove, og især fra april til juni. Man rådes til at anvende insektmiddel med 30-50% DEET, for at hjælpe med at bekæmpe dette. Man bør tildække eksponeret hud ved at putte bukser i sokkerne, og ifører sig støvler i stedet åbne sko, når man besøger områder med flåter.

Højresistent tuberkulose er også rapporteret i Kasakhstan.
Et lille udbrud af skovflåtbåren Krim-Congo hæmoragisk feber blev rapporteret i Kizilordinskaya-regionen i juli 2007, hvilket blev efterfulgt af et enkelt tilfælde i juni 2008. I april 2007 blev et tilfælde rapporteret fra Kyzyl-Orda-regionen i syd-central Kasakhstan. Denne sygdom opstår igen med jævne mellemrum, men for rejsende anses risikoen for lav.

Det er klogt at undgå vand fra hanen, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. Ligeledes bør man undgå isterninger eller produkter vasket i det lokale vand. Frugt og grøntsager bør være skrællet eller kogt. Mejeriprodukter er som regel pasteuriseret, men det kan være hensigtsmæssigt at bekræfte dette før indtagelse.

Standarder for sundhedsfaciliteter i Kasakhstan anses for at være langt fra internationale standarder. Rejsende rådes dermed til at have en rejseforsikring, der også dækker nødevakuering. Det skal bemærkes, at mange læger og hospitaler forventer kontant betaling uanset rejsesygesikring.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Kasakhstan, og det skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter den foreslåede afrejsedato. Udlændinge er forpligtede til at bære deres pas på alle tidspunkter, selvom bekræftede kopier til tider er tilstrækkeligt.

Visum

De fleste besøgende til Kasakhstan skal have et visum, som er tilgængeligt fra den nærmeste kasakhiske ambassade. Nogle statsborgere, såsom briter, kan rejse til Kasakhstan uden visum, forudsat at opholdet ikke er længere end 15 dage.

Kasakhiske myndigheder er meget strenge ved manglende visumoverholdelse. Denne manglende overholdelse kan medføre fængsel, bøder, forsinkelser af ens afrejse og eventuelt et indrejseforbud til Kasakhstan på op til fem år. Et enkelt forretnings- og turistvisum kræver ikke en invitation, men et brev fra en person eller organisatorisk sponsor er påkrævet ved flere indrejser. Forretningsvisum skal være ansøgt, godkendt og modtaget forud for ankomsten til Kasakhstan. Det kan være nødvendigt for nogle rejsende, der ønsker at blive mere end 6 måneder, at opnå en arbejds/opholdstilladelse.

Besøgende kan blive påkrævet at fremlægge dokumentation for efterfølgende rejsearrangementer, for at krydse grænsen til Kasakhstan.
Rejsende, der ankommer fra et land inficeret med gul feber, vil være forpligtede til at fremlægge et gyldigt gul feber-certifikat, der tillader indrejse til Kasakhstan.

For besøg på mindre end 90 dage, er de fleste pasholdere ikke forpligtede til at registrere sig hos det lokale kontor for ”Department of Migration Police” (tidligere OVIR), forudsat at de kommer ind i landet gennem en af Kasakhstans 12 internationale lufthavne. Rejsende bør dog bekræfte før afrejse, at dette krav gælder for borgerne fra deres land. Hvis registrering ikke er nødvendig, er det vigtigt for rejsende at sikre sig, at de gemmer deres hvide immigrationskort, der udstedes ved indrejse til landet. Man vil nemlig være forpligtet til at fremlægge det igen ved afslutningen af ​ens rejse. Manglende overholdelse af dette kan medføre, at man bliver nødt til at registrere sig hos de lokale myndigheder.

Rejsende, der planlægger at komme ind i Kasakhstan gennem en landegrænse, bør tjekke hvorvidt registrering hos Ministeriet for Indre Anliggender ved indrejse til landet er nødvendig. Man bør gøre dette med en kasakhisk ambassade før afrejse. Rejsende bør bemærke, at hvis man krydser landegrænsen til og fra nabolandet Kirgisistan, kan det resultere i forsinkelser eller krav om bøder fra embedsmændene ved grænsen.
Ved ophold på mere end 90 dage, bør rejsende registrerer sig hos afdelingen for visum og registrering under Ministeriet for Indre Anliggender (OVIR). Ved forlængede ophold, kan registreringen foretages af den virksomhed eller organisation, der har inviteret den rejsende til Kasakhstan, eller det anvendte rejsebureau. Enhver ændring af bopæl bør indberettes til Ministeriet for Indre Anliggender, eftersom registreringen kræver indsendelse af boligdetaljer.

Visumforlængelser er ikke tilladt for turistvisum, men forretningsvisum kan forlænges op til en samlet længde på 6 måneder ved en privat invitation fra en kasakhisk organisation. Når man ønsker at forlænge ens visum, skal man kontakte det lokale OVIR kontor.

Rejsende på vej til Kasakhstan i forbindelse med missionærarbejde, skal registreres hos det lokale Justitsministerium-kontor for regionen, hvor arbejdet vil finde sted. Det er vigtigt at huske, at dette også kan være tilfældet, hvis man holder en tale ved religiøse gudstjenester, selvom deltagelse i religiøse begivenheder normalt ikke kræver en sådan registrering. Nogle udenlandske statsborgere er tidligere blevet idømt en bøde og deporteret for at lede bønner, og udføre religiøs musik uden den nødvendige registrering. Desuden er arbejdere for trosbaserede NGO'er ofte forpligtede til at registrere sig på samme måde, selvom deres arbejde ikke er af religiøs art.

Ved længere besøg, for f.eks. indehavere af arbejdsvisum, kan rejsende være forpligtede til at fremlægge et certifikat om negativ AIDS/HIV-test for de lokale myndigheder. Man bør sikre sig, at man bærer det oprindelige dokument, eftersom kopier ikke accepteres. Man bør forhøre sig hos den fremtidige arbejdsgiver eller lokale ambassade for at bekræfte om dette krav gælder.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kasakhstan
  • Hovedstad: Astana
  • Andre større byer: Almaty, Karaganda, Oskemen, Pavlodar, Shymkent, og Taraz
  • Religion: sunniislam (64 %), ortodokse kristne (28 %)
  • Tidszone: GMT + 5

Landets alarmnumre

  • Politi: 102
  • Brandvæsen: 101
  • Ambulance: 103

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language