COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Kap Verde - Fakta inden rejsen

Rejseforsikring Kap Verde

* Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter den planlagte afrejsedato. 

* Visum er påkrævet for rejser til Kap Verde. Du kan få visum ved ankomst til Kap Verde. Læs mere nedenfor. 

Køb forsikring her

Oversigt

På trods af den politiske stabilitet, har Kap Verde stort underskud og stor gæld, som bidrager til den langsomme økonomiske vækst. Arbejdsløsheden er desuden stor, og landets afhængighed af den økonomiske tilstand andre steder, især i eurozonen, skaber strukturel sårbarhed.

Menneskerettigheder og basale friheder er stort set bevaret i Kap Verde, om end en stadig stigende ulighed i indkomstniveauet udgør en latent risiko for protester og civil uro. Den manglende integration af landområderne i landets økonomiske vækstplaner, udgør en potentiel fremtidig kilde til spændinger i civilbefolkningen.

Kap Verde er et vigtigt transitpunkt i den ulovlige handel med narkotika fra Sydamerika gennem Vestafrika og ind i Europa. Den nøjagtige størrelse af den ulovlige handel kendes ikke, men dens indvirkning på Kap Verdes interne sikkerhedsdynamik er begrænset. Tilgængeligheden af narkotika, er en faktor i den stigende kriminalitetsrate i landet, selvom truslen fra småkriminalitet stadig er forholdsvis lav sammenlignet med den bredere vestafrikanske region.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det tilrådes rejsende, cirka 4-6 uger inden afrejse til Kap Verde, at konsultere en ekspert inden for rejsesygesikring eller den alment praktiserende læge for information om, hvilke vaccinationer, der anbefales.

Generelt anbefales rejsende at have opdaterede vaccinationer mod hepatitis A, tyfus, polio, hepatitis B, MFR og stivkrampe/difteri. Et bevis for vaccination mod gul feber er obligatorisk, hvis man ankommer fra et land i Afrika eller Nord-, Syd- eller Mellemamerika, der anses for at være risikoområde for gul feber.

Der er kun begrænset risiko for malaria på øen Sao Tiago. Følgende malariamidler anbefales og bør købes inden ankomst til Kap Verde, hvis man rejser til det inficerede område: atovaquon/proguanil, doxycyclin eller mefloquin. Chloroquin er ikke effektivt som malariamiddel på Sao Tiago, og bør ikke bruges til forebyggelse af malaria i dette område.

Postevand bør undgås, medmindre man er sikker på, at det er behandlet. Mælken er upasteuriseret, så mælk og mælkeprodukter bør om muligt undgås.

Hospitalsfaciliteterne og muligheden for lægehjælp er begrænset i Kap Verde. Der findes små hospitaler i Praia og Mindelo, og nogle andre øer har klinikker. Øerne Brava og Santo Antao kan ikke tilbyde evakuering med fly eller helikopter. Desuden har Brava ingen daglig færgefart mellem øerne.

Rejsende får gratis behandling på de større sygehuse ved fremvisning af pas, men sygesikring, der dækker hjemsendelse i nødsituationer, anbefales på det kraftigste.

Pas

Pas er obligatorisk ved indrejse i Kap Verde. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter den planlagte afrejsedato. Bevis for returbillet er også obligatorisk.

Visum

Forretnings-, turist- eller studievisum er obligatorisk. Visum til indrejse en enkelt gang, er gyldigt i 6 måneder fra udstedelsesdatoen ved ophold i op til 90 dage. Visum til indrejse flere gange, er gyldigt i op til 1 år. Visum kan fås ved ankomst til Kap Verde, hvis man ikke har en kapverdisk ambassade eller konsulat i sit hjemland.
De omtrentlige priser på visum er:
Indrejse én gang - alle typer: $60
Indrejse flere gange - kun forretningsvisum: $100

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kap Verde - Fakta inden rejsen

Landets alarmnumre

  • Politi: 132
  • Brandvæsen: 131
  • Ambulance: 130

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language