COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Jordan

Oversigt

Det hashemitiske kongerige Jordan er et stabilt land i en region, der er blevet destabiliseret af konflikter og terrorisme. Jordan deler grænser med Syrien, Vestbredden og Irak, og de primære sikkerhedstrusler vedrører ustabiliteten i disse områder. Terrorisme udgør en trussel i Jordan på grund af landets nærhed til ustabile regioner, venskabelige relationer med de vestlige magter og anerkendelse af Israel. Den igangværende konflikt i Syrien har forværret sikkerhedstruslerne i kongeriget, men har også styrket monarkiets positionen i Jordan, ved at demonstrere overfor oppositionsgrupperne, hvilke trusler, der kan forekomme i forbindelse med politisk ustabilitet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-6 uger før afrejsen til Jordan, for at få de seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer.

Rejsende bør have følgende vaccinationer: hepatitis A, tyfus, polio, mæslinger/fåresyge/røde hunde (MFR) samt difteri-kighoste-stivkrampe. Hepatitis B anbefales muligvis også.

Det er tilrådeligt at medbringe tilstrækkeligt af enhver receptpligtig medicin, til hele rejsens varighed. Lad medicinen blive i den originale indpakning.

Sundhedsydelser og faciliteter er til rådighed i de større byer, men kan være svære at finde i landdistrikterne.

Mange læger og hospitaler forventer kontant betaling, uanset om man har rejsesygesikring.

Generelt er farmaceuter i Jordan veluddannede, og de fleste apoteker er velforsynede. For at finde et apotek efter lukketid, kan man konsultere Jordan Times.

Pas

Pas med mindst seks måneders gyldighed fra indrejsedatoen, er påkrævet for indrejse til Jordan.

Visum

Jordan udsteder visum ved ankomst via de fleste internationale havne og ved de fleste internationale grænseovergange mod et mindre gebyr. Visum udstedes dog ikke ved Kong Hussein-broen ved grænsen mellem Jordan og Israel.

Hvis man ankommer fra Nuweiba i Egypten eller Eilat i Israel, får man udstedt et gratis visum, da man rejser ind i den særlige økonomiske zone ved Aqaba (ASEZA). Man skal betale for et visum, hvis man forlader denne zone, som normalt tilføjes til ens afgangsskat.
Visum har tre måneders gyldighed for ophold på en måned. Hvis man registrerer sig på en politistation, er visummet gyldigt i alle tre måneder.

Et visum, der tillader flere indrejser, skal ansøges om før afrejse, enten fra det lokale konsulat eller fra konsulater i Mellemøsten. To pasfotos er påkrævet sammen med et gebyr. Det tager ca. 2 arbejdsdage, at modtage visummet.

Forretningsvisum skal indhentes forud for rejsen. Man skal bruge to pasfotos og et brev fra arbejdsgiveren, der beskriver formålet og længden af rejsen.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Jordan
  • Hovedstad: Amman
  • Andre større byer: Aqaba, Maan
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 911
  • Brandvæsen: 911
  • Ambulance: 911

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language