Jamaica

Oversigt

Den største risiko i Jamaica er kriminalitet, hvor alvorlig og organiseret kriminalitet er veludviklet og meget af det, er centreret omkring narkohandel blandt den lokale befolkning. Selvom udenlandske statsborgere ikke er bevidste angrebsmål, har bandekriminalitet bredt sig til områder, der frekventeres af udenlandske statsborgere. Landets høje kriminalitetsniveau forårsagede myndighederne til, at indføre en tremåneders undtagelsestilstand i 2010 for at bekæmpe problemet. Selvom myndighederne understreger at kriminaliteten er faldende, er det stadig et alvorligt problem i landet.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-6 uger før rejsen til Jamaica for at få de seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer. Rejsende bør have de rutinemæssige vaccinationer såsom polio, skoldkopper, MFR og stivkrampe-difteri. Rejsende bør også have vaccinationer mod hepatitis A og B. Et vaccinationscertifikat mod gul feber er påkrævet, hvis man ankommer fra et inficeret område.

Der er lejlighedsvis malariaudbrud. Eksempelvis var der i Kingston mindre udbrud mellem december 2006 til oktober 2007, mens der i september 2008 var i St. Catherine. Rejsende opfordres til at bruge myggemidler og beskyttende tøj. Forebyggende medicin anbefales ikke.

Følgende sygdomme kan også være til stede i Jamaica: leptospirose, denguefeber og eosinofil meningitis. Beskyttelsesforanstaltninger mod insekter er tilrådeligt, for at forhindre denguefeber.

Der bør udvises forsigtighed med hensyn til valg af fødevarer og drikkevand, specielt i landdistrikter og væk fra de større hoteller. Man bør også undgå at købe mad fra boder og gadesælgere.

Sundhedsydelser er begrænsede uden for de større centre såsom Jamaica og Montego Bay. Det er stærkt tilrådeligt at tegne en omfattende rejse- og sygeforsikring før afrejse, selvom de fleste hospitaler forventer kontant betaling. Hvis tilstanden er alvorlig, vil rejsende blive evakueret til et land med mere veludviklede faciliteter. Apoteker i større byer er generelt pålidelige og velforsynede.

Pas

Rejsende til Jamaica skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra indrejsedatoen.

Visum

Turistvisum er påkrævet for rejse til Jamaica, med undtagelse af statsborgere fra EU, Canada, USA og andre Commonwealth-lande, som kan opholde sig i landet i op til 90 dage uden visum. Rejsende fra Argentina, Brasilien, Ecuador, Japan, Chile, Uruguay og Costa Rica må opholde sig i 30 dage uden visum.

Statsborgere fra andre lande bør rådføre sig med nærmeste jamaicanske ambassade eller konsulat, da visumkrav kan ændre sig fra land til land.

Forretningsvisum: Nødvendigt, selvom amerikanske og canadiske statsborgere, der rejser til Jamaica af erhvervsmæssige grunde bør tjekke med de jamaicanske myndigheder, da krav kan ændre sig afhængigt af hvilken type ​​arbejde, der udføres.

Studentervisum: Nødvendigt

Udenlandske statsborgere, på kortvarigt forretningsbesøg, såsom høringer, møder, inspektioner, reparationer eller teknisk rådgivning, kan godtages som besøgende, i overensstemmelse med de adgangskrav, der gælder for besøgende fra deres respektive lande. Hvis et visum er påkrævet for forretningsrejsende, skal man have korrespondance fra den lokale virksomhed, der angiver formålet og længden af ​​opholdet. Udgifter til visum varierer afhængigt af oprindelsesland.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs

Jamaica
  • Hovedstad: Kingston
  • Andre større byer: Portmore, Spanish Town og Montego Bay
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -5

Landets alarmnumre

  • Politi: 119
  • Brandvæsen: 110
  • Ambulance: 110

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.