COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Italien

Oversigt

Italien er medlem af EU og NATO og spiller en stor rolle i europæisk og global politik. Selvom Italien er politisk stabilt, opleves der politiske spændinger og uro, hvor regeringen ofte virker svag og skrøbelig. Italien har et historisk problem med organiseret kriminalitet arbejdende ud fra de sydlige regioner i Sicilien, Calabrien og Campania. Selvom rækkevidden for Siciliens mafia, Cosa Nostra, er blevet reduceret som følge af en effektiv retshåndhævelse, fortsætter kriminelle netværk, især Calabriens 'Ndrangheta, med at drive omfattende kriminalitet, mest bestående af afpresning og narkohandel.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Helbredsrisici er begrænsede i Italien. Det kan kræves, at man har fået vaccinationer mod MFR-vaccinen, stivkrampe og influenza.

Italien har oplevet de seneste udbrud af norovirus og chikungunyavirus. Dog opfattes risikoen som lav.

Italienske sundhedsstandarder er usædvanligt gode og blev bedømt som de højeste i verden sammen med Frankrig i 2000. Der er dog en kløft mellem den nordlige og sydlige del af landet med hensyn til faciliteter og ydelser. Tjenester i den sydlige del af landet kan være ringere end i den nordlige. På trods af at Italien har gratis lægehjælp, kan der forekomme omkostninger for bestemte behandlinger.

Pas

EU-rejsende kan indrejse i Italien med et gyldigt pas eller identitetskort. Det er ikke nødvendigt at have pasgyldighed ud over længden af opholdet. Pasgyldighed på tre måneder efter afrejsedatoen er påkrævet for ikke-EU rejsende. Adgang til Vatikanstaten kan ske via Rom og er problemfri. Rejsende fra Schengen-lande behøver ikke vise rejsedokumenter. Dog er et pas påkrævet for statsborgere fra EU-lande, der ikke er med i Schengen-aftalen.

Visum

EU-borgere kan rejse ind i Italien i en ubegrænset periode uden visum. Personer fra Australien, USA og Canada kan opholde sig i op til 90 dage. Ved længere ophold skal borgere uden for EU kontakte deres respektive ambassader.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Rejsende kan finde mere information om hvilke nationaliteter, der kræver et Schengen-visum for indrejse i Italien på European Commission Visa Policy website.

Italien
  • Hovedstad: Rom (4,4 millioner)
  • Andre større byer: Milano (6,6 millioner), Napoli (5,2 millioner), og Torino (1,8 millioner).
  • Religion: katolicisme
  • Tidszone: UTC +2

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Moderate

Landet er generelt sikkert at rejse til, men overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language