COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Island

Oversigt

Island er fortsat en meget sikker rejsedestination og betragtes som et af de sikreste lande i verden. Forskellige faktorer bidrager til denne vurdering, herunder en højt udviklet politistyrke, lav befolkningstæthed, lav kriminalitet samt politisk stabilitet. Den mest sandsynlige fare for udlændinge er miljømæssige faktorer, især Islands barske vintre.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Island er en sikker rejsedestination med meget få sundhedsmæssige farer. Andet end rutinemæssige vaccinationer såsom stivkrampe, MFR og influenza, er ingen vaccinationer påkrævet.

Den mest almindelige sundhedsrisiko for rejsende er naturkatastrofer, såsom farligt terræn, ekstreme vejrforhold og de mange geotermiske områder.

Postevand kan drikkes og opfordres på grund af landets renlighed.

Sundhedsfaciliteter i Island er af høj kvalitet. Afstande mellem faciliteter kan dog være store, og mens de fleste byer har et basalt hospital, kræver alvorlige tilfælde en ambulance eller luft evakuering til Reykjavik eller Akureyri.

De fleste sundhedsydelser, herunder nødhjælp, kræver fuld betaling på tidspunktet for behandling.

Derfor opfordres rejsende stærkt til at have en omfattende rejse- og sygeforsikring, som dækker omkostninger til medicinsk evakuering. Danske statsborgere bør have et blåt EU-sygesikringskort før rejsen, da det berettiger gratis akut behandling.

Pas

Rejsende skal have et gyldigt pas for indrejse i Island. Pas skal være gyldigt i 3 måneder ud over varigheden af opholdet.

EU-borgere kan rejse til Island på et nationalt ID eller pas.

Visum

Danske statsborgere er visumfritaget ved rejser til Island. Statsborgerne fra USA, Canada og Australien kan opholde sig på Island i op til 3 måneder uden et visum, hvis rejsen er af turistiske eller forretningsmæssige formål. Island er med i Schengen-aftalen, og afhængigt af den rejsendes statsborgerskab kan et Schengen-visum være påkrævet.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Island
  • Hovedstad: Reykjavik (120.165)
  • Andre større byer: Kópavogur (30.401) og Hafnarfjörður (26.031)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language