COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Irland

Oversigt

Irland forbliver et sikkert rejsemål, og dette kommer sandsynligvis ikke til at ændre sig. Landet har hurtigt udviklet sig både økonomisk og politisk, siden det blev medlem af EU i 1973. Det sikre miljø er blevet forstærket af de vellykkede forhandlinger under fredsprocessen i Nordirland. Alvorlige risici er minimale, og forventes at forblive sådan.

De største risici for udenlandske statsborgere er småkriminalitet og protestaktiviteter. Irland oplever jævnlige demonstrationer, der som regel vedrører national og international udvikling. Selvom risikoen for småkriminalitet er lav, eksisterer den, og der bør derfor tages passende foranstaltninger.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Det anbefales, at rejsende sikrer, at følgende vacciner: influenza, MFR og difteri-stivkrampe-kighoste-polio-Hib er ajour. Udover disse, påkræves ingen specifikke vaccinationer for rejser til Irland.

Børnesygdomme er til stede i Irland, men risikoen for udenlandske statsborgere er begrænset.

Irland har en bred vifte fremragende sundhedsydelser, som er let tilgængelige i de fleste byer. Mindre lidelser kan også tjekkes af kemikere eller farmaceuter, der er i stand til at rådgive om midlertidige foranstaltninger. Apoteker er vidt tilgængelige, og medicin er til rådighed i håndkøb. Hvis man tager en bestemt form for medicin, bør man medbringe tilstrækkelige forsyninger til varigheden af rejsen. Dog skal alle lægemidler være tydeligt markeret med etiketter.

Rejsende bør også bemærke, at ventetiderne kan være lange, især på skadestuer.

I en medicinsk nødsituation, bør rejsende ringe '999' og bede om en ambulance. Det EU-dækkende alarmnummer "112" kan også bruges.

Pas

Danske statsborgere skal indrejse på et pas, der er gyldigt under opholdets varighed. Pas er ikke påkrævet for borgere fra Storbritannien, da det er en del af det fælles rejseområde, og et billed-id såsom et kørekort er tilstrækkeligt. Andre EU-borgere kan bruge både ID og pas.

For andre statsborgere er et pas påkrævet. Dog behøver pasgyldigheden ikke være længere end opholdets varighed.

Visum

Det er usandsynligt, at visum påkræves for de fleste rejsende. Borgere fra Danmark og andre EU- og EØS-lande behøver ikke et visum for indrejse i landet. Som turist- eller forretningsrejsende i Irland er et visum ikke påkrævet i de første tre måneder af opholdet. Rejsende, der planlægger at blive længere end tre måneder eller planlægger at arbejde i Irland, skal kontakte den nærmeste irske ambassade for at blive oplyst om de specifikke krav.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Irland
  • Hovedstad: Dublin (1.045.769)
  • Andre større byer: Cork (119.143), Galway (72.729) og Limerick (52,539)
  • Religion: romersk-katolicisme
  • Tidszone: GMT

Landets alarmnumre

  • Politi: 112
  • Brandvæsen: 112
  • Ambulance: 112

Generel risikovurdering:

Negligible

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt ingen eller meget lille risiko.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language