COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Irak

Oversigt

Iraks sikkerhedstilstand er på et kritisk niveau, da Islamisk Stats (IS) militante har overtaget kontrollen med store dele af det nordlige Irak efter erobringen af Mosul i juni 2014. Den uforudsete fremgang for IS, skyldes blandt andet hjælp fra en alliance med utilfredse og marginaliserede sunnimuslimske stammefolk og militser, hvilket har øget chancen for en sekterisk-drevet borgerkrig. Med shiamuslimske militser kaldet til våben og iscenesættelser af store demonstrationer i Bagdad, Basra og andre områder, er de sekteriske spændinger ekstremt høje. Et miskalkuleret angreb, især på shia-helligdomme, kan udløse en fuld borgerkrig.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Sørg for at forberede helbredet ordentligt inden afrejse til landet. Det anbefales, at alle rejsende besøger egen læge 4-8 uger før afrejse, hvis det er muligt.

Stivkrampe, hepatitis A, tyfus og en polio-booster anbefales. For rejsende, der vil have tæt kontakt med de lokale, anbefales det at også at beskytte sig mod Hepatitis B.

Irak blev et malaria-frit land i 2009.

For at afværge de potentielle sundhedsrisici, bør man være forsigtig med hensyn til indtagelse af mad- og drikkevarer. Rejsediarré er meget almindeligt og den bedste måde at undgå dette, er at følge forholdsregler for mad og drikke. Drik ikke vand fra hanen, medmindre det er blevet kogt, filtreret eller kemisk desinficeret. Spis ikke frugter eller grøntsager, der ikke er skrællede eller kogte.

Da medicin og apoteker er af tvivlsom tilgængelighed og pålidelighed, anbefales det at medbringe egen receptpligtig og forebyggende medicin. Dette skal være i generisk markerede beholdere og følges af en officiel lægeerklæring.

Sundhedspleje er meget begrænset uden for Iraks større byer og ved alvorlig sygdom, kan det blive nødvendigt at evakuere til et naboland. Vær opmærksom på, at de fleste læger og sundhedsfaciliteter vil kræve kontant betaling, uanset sygeforsikring. Oftest tilbyder privatklinikker i Bagdad bedre service end de offentlige faciliteter, dog til en højere pris. Der er mindst ét offentligt hospital i hver kommune i Bagdad. Der tages et gebyr for at komme på hospitalet, men det er ofte relativt lavt.

Pas

Alle udlændinge skal bruge pas for indrejse til Irak. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter udstedelse af visum. Grundet landets ustabilitet kan pas- og visumregler ændres med kort varsel.

Visum

Visum er påkrævet indrejse til Irak og skal indhentes før afrejse. En officiel invitation er nødvendig for at opnå et visum og kan oftest fås af arbejdsgiver eller hjemlandets udenrigskontor.

Rejsende, der planlægger ophold i mere end 10 dage, skal indhente et bopælsstempel, som udstedes uden ekstra gebyrer. For at få dette stempel, skal der fremvises gyldige legitimationsoplysninger eller bevis for beskæftigelse, to pasfotos samt HIV-testresultater

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Irak
  • Hovedstad: Bagdad
  • Religion: Islam
  • Tidszone: GMT+3

Landets alarmnumre

  • Politi: 130
  • Brandvæsen: 130
  • Ambulance: +9641122

Generel risikovurdering:

Critical

Undgå al rejse til landet. Følg Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language