Hongkong

Oversigt

Hongkong betragtes som et af de mest gunstige steder i verden at drive forretning, grundet landets retsstatsprincipper, adgang til finansielle aspekter og internationale profil. Hongkong anses som et land med lav korruption, selvom forretningsmæssige interesser har betydelig indflydelse på den lovgivende magt. 

Sundhed, sygdomme og vaccination

Rejsende rådes til at konsultere en rejseklinik eller praktiserende læge ca. 4-8 uger før afrejse til Hongkong, for at få de seneste oplysninger om anbefalede vaccinationer. Rejsende bør også sikre sig, at følgende vaccinationer er opdaterede: mæslinge-fåresyge-røde hunde (MFR) samt stivkrampe-difteri.

Følgende vaccinationer er anbefalet: hepatitis A og influenza.

Medbring antibiotika og lægemidler mod diarré og tag denne medicin ved første tegn på diarré.

Hongkong har ikke været immun over for udbruddet af den højpatogene H5N1-stamme af fugleinfluenza. For at reducere den potentielle risiko for infektion, rådes rejsende til at undgå fjerkræbesætninger, kontakt med levende dyr og at indtage retter med fjerkræ og æg, der ikke er grundigt tilberedt.

Sundhedsfaciliteter i Hongkong er fremragende. Engelsktalende personale er bredt tilgængeligt med mange vestligt uddannede læger. Det er tilrådeligt, at have en omfattende rejseforsikring før rejsen, selvom de fleste steder vil kræve en øjeblikkelig kontant betaling. I nødstilfælde, skal rejsende ringe 999 for politi, brandvæsen og ambulance.

Medicin kan nemt købes på apoteker.

Pas

Pas er påkrævet for indrejse til Hongkong og skal være gyldigt i mindst seks måneder fra den forventede afrejsedato.

 

Visum

Borgere fra mere end 100 lande har i øjeblikket en visumfritagelsesaftale med Hongkong og er dermed fritaget fra visumkrav for turist- og forretningsrejser (bortset fra profitgivende arbejde, lønnede og ulønnede aktiviteter). Længden af opholdet tilladt under visumfritagelsesaftalen afhænger af nationalitet. Visumfritagelsesaftalen omfatter USA, Australien, Canada og alle EU-borgere.

Ved ankomst skal rejsende kunne vise dokumentation, der bekræfter formålet med rejsen samt en returbillet eller billet til vidree rejse. På anmodning, skal rejsende kunne bevise tilstrækkelige finansielle midler til den påtænkte opholdsperiode.

Turistvisum: Fritaget (den tilladte længde af opholdet afhænger af nationalitet)
Forretningsvisum: Fritaget (den tilladte længde af opholdet afhænger af nationalitet)
Studentervisum: Nødvendigt

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Hongkong

Landets alarmnumre

  • Politi: 999
  • Brandvæsen: 999
  • Ambulance: 999

Generel risikovurdering:

Low

Landet er sikkert at rejse til. Der er generelt meget lille risiko.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.