COVID-19: Udenrigsministeriet opdaterer løbende rejsevejledningerne baseret på nyeste smittetal, indrejserestriktioner, karantænekrav og sikkehedssituationen i øvrigt.Læs mere om, hvordan forsikringen dækker her>

Honduras

Oversigt

Honduras har alvorlige trusler fra organiseret kriminalitet og den tilhørende vold. Volden forværres af let tilgængelige skydevåben, svage nationale sikkerhedsstyrker og endemisk fattigdom. Mordraterne er blandt de højeste i verden og byen San Pedro Sula er registreret som byen med flest mord om året globalt set uden for en krigszone. Honduras har en socialt aktiv befolkning og har en national demokratisk kultur, der afbøder risikoen for oprørsbevægelser. Risikoen for forstyrrende og lejlighedsvis voldsomme protester er høj. Tilfælde af kidnapning og en række mikro-sikkerhedsmæssige farer er hverdagskost, mens landets følsomhed over for naturkatastrofer ofte har påvirket landets udvikling. Honduras fastholder positive diplomatiske forbindelser med sine naboer.

Sundhed, sygdomme og vaccination

De væsentligste sundhedsmæssige risici omfatter HIV/AIDS, malaria, denguefeber, dysenteri, parasitter, hepatitis A og B, tyfus og rabies. Andre sundhedsmæssige risici omfatter vandbaserede-, fødevarebårene- samt infektionssygdomme, varme og soleksponering og insekter, såsom myg, tæger og sandfluer.

Vaccinationer for hepatitis A og B, stivkrampe-difteri, tyfus, stivkrampe - difteri og MFR anbefales og vaccination mod rabies og gul feber er påkrævet afhængigt af rejseplaner.

Besøgende bør rejse med relevant medicin mod malaria, diarré og specifikke personlige forhold. Malaria er mest almindeligt i fjerntliggende landdistrikter og kystområder, mens denguefeber er hyppig i hele landet, både by- og landdistrikter. Derfor bør rejsende være bekendt med de konkrete sikkerhedsforanstaltninger.

Forholdsregler bør tages med vand og mad. Postevand er usikkert i både by- og landområder, derfor kan det kun blive drukket, hvis det er kogt eller kemisk behandlet. Isterninger bør også undgås i drikkevarer. Flaskevand anbefales og er let tilgængeligt i byer og landsbyer. Frugter eller grøntsager skal være ordentligt rengjorte, skrællede eller kogte, før man spiser dem. Råt eller utilstrækkeligt tilberedt kød eller fisk kan være farligt og det er stærkt tilrådeligt at undgå at købe mad fra gadesælgere.

Foranstaltninger til forebyggelse af insekter bør tages, herunder beskyttelsesbeklædning, myggenet og myggebalsam. Solforbrændinger og dehydrering kan forebygges med solcreme og ved at drikke rigelige mængder vand.

Offentlige eller statsfinansierede medicinske faciliteter, har ofte ikke høje standarder og der er kun få lægemidler til rådighed. Private hospitaler eller klinikker er tilgængelige, men adgangen er begrænset til de større byer. Læger vil forvente betaling uanset medicinsk forsikring.

Pas

Besøgende til Honduras skal rejse på et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder fra datoen for indrejse i landet.

Visum

Følgende visumkrav gælder for turist-, forretnings-, diplomatiske og officielle rejser.

Et visum er ikke påkrævet for statsborgere fra Storbritannien, Frankrig, Australien, Canada, New Zealand, USA og de fleste EU-lande for ophold op til 30 dage. Dog skal dokumentation for videre/returrejse gives ved ankomsten. Ophold kan forlænges hver 30 dage i en periode på op til tre måneder.

De fleste lande, der ikke er nævnt ovenfor, skal sandsynligvis bruge et visum. I dette tilfælde, er udstedelsestiden for turist- og forretningsvisa fra tre dage for konsulære visum til en måned for visa, der skal godkendes af det honduranske udenrigsministerium. Kontakt nærmeste honduranske ambassade eller konsulat for mere information om adgangskrav.

Visumkrav for studie- og arbejdsrejser er specifikke og bør forhøres om på forhånd med den honduranske ambassade eller konsulat.

Særlig opmærksomhed skal tages, hvis man rejser til Honduras gennem USA. Rejsende skal opfylde specifikke amerikanske indrejse/transitkrav.

Siden juni 2006 har Honduras været en del af Central America Border Agreement (CA-4) sammen med Nicaragua, El Salvador og Guatemala. Denne aftale tillader rejser mellem de nævnte lande, uden at gennemføre ind- og udrejse procedurer ved indvandringscheckpoints i de enkelte lande. Aftalen giver en periode på op til 90 dage og yderligere forlængelser på 30 dage kan rekvireres før fristen udløber (mod gebyr). Rejsende udsættes for bøder, hvis ophold forlænges ud over det tilladte.

Bevis for gul feber-vaccination er påkrævet ved ankomst fra lande, hvor sygdommen er endemisk. Der henvises til World Health Organization (WHO) for mere information om listen over lande.

Særlige krav for indrejse og udrejse kan forekomme, hvis man rejser med børn, herunder dokumentation for forældremyndighed.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Honduras
  • Hovedstad: Tegucigalpa
  • Andre større byer: San Pedro Sula
  • Religion: Kristendom
  • Tidszone: GMT -6

Landets alarmnumre

  • Politi: 199
  • Brandvæsen: 198
  • Ambulance: 195

Generel risikovurdering:

Medium

Undgå unødvendig rejse til landet. Overvej yderligere rådgivning.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.

Hold dig opdateret om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her>

Du glemmer vel ikke rejseforsikringen?

Søg efter pris og book
Language