Guinea

Oversigt

Guinea har flere alvorlige sikkerhedsrisici, der vedrører både landets geopolitiske beliggenhed i Vestafrika og en ustabil hjemlig, politisk situation. Landet kom ud af et militærregime i 2011 og regeres nu af en civil regering. Tidligere har ødelæggende borgerkrige i nabolandene Sierra Leone, Liberia og Elfenbenskysten, haft en negativ indvirkning på sikkerhedssituationen i Guinea.

Sundhed, sygdomme og vaccination

Man bør rådføre sig med en sundhedsekspert eller egen læge for at få de seneste oplysninger cirka 4-8 uger før afrejse til Guinea. De almindelige anbefalinger om vaccinationer for rejser til Guinea er: hepatitis A, hepatitis B, gul feber, polio, tyfus, MFR og stivkrampe-difteri. Meningokok-vaccine anbefales i den tørre årstid mellem november og juni. Rejsende i landdistrikter eller som kan komme i kontakt med dyr, bør vaccineres mod rabies.

Vaccine mod gul feber kræves for alle rejsende fra inficerede områder.

Malaria er udbredt i Guinea, og forebyggende medicin anbefales i form af larium, malarone eller doxycyklin. Man bør aflægge egen læge et besøg, for oplysninger om mulige bivirkninger. Forholdsregler mod insektbid er absolut nødvendige.

Turistdiarre er det mest almindelige helbredsproblem. Alle rejsende bør medbringe antibiotika og medicin mod diarre samt orale  rehydreringsmidler.

Der er ofte udbrud af kolera i landet. Disse er forbundet med en forurenet vandforsyning og optræder oftere i regnsæsonen. Hele 4.000 tilfælde blev indberettet i løbet af de første otte måneder i 2007, hvilket medførte 135 dødsfald; de fleste af tilfældene var fra Conakry.

Andre infektioner omfatter bilharziasiose (findes i ferskvand), afrikansk sovesyge (udbredt i landområder), Rift Valley fever, elefantsyge, flodblindhed, lassafeber og denguefeber.

HIV-infektion er udbredt, og således bør der tages almindelige forholdsregler mod at blive udsat.

Vand fra hanen bør ikke drikkes, medmindre det er kogt, filteret eller kemisk desinficeret. Desuden bør frugt og grøntsager undgås, medmindre det er kogt eller skrællet. Undgå også fødevarer og drikkevarer fra gadehandlere.

Lægehjælp er meget basal, og findes meget sparsomt eller slet ikke i landdistrikter. Basale lægemidler bør man selv medbringe. Det er tilrådeligt at tegne en udvidet sygeforsikring, men læger og hospitaler vil ofte kræve kontant betaling alligevel. Man bør tjekke med sin rejseforsikring, hvorvidt Guinea er dækket. Hvis tilstanden er alvorlig, tilrådes øjeblikkelig evakuering til Europa.

Det bemærkes, at der ikke findes en ambulancetjeneste i Guinea.

Pas

Der kræves pas til indrejse i Guinea. Pas skal være gyldige i mindst seks måneder fra datoen for udrejse fra landet. Der kræves også et internationalt vaccinationskort (WHO-kort) og en gældende vaccination mod gul feber ved indrejse. Man skal også fremlægge dokumentation i form af enten en returbillet eller finansielle midler, der svarer til en flybillet ud af landet.

Visum

I næsten alle tilfælde er visa påkrævet for at rejse til Guinea. Undtaget herfra er transitpassagerer, der rejser videre inden for 24 timer, og som ikke forlader lufthavnen. Bemærk, at man skal efterlade sit pas hos de guineanske immigrationsmyndigheder i dette tidsrum.

Visa til en enkelt indrejse gælder i op til en måned, mens visa til indrejser flere gange gælder i op til tre måneder. Det gælder for både turist- og forretningsvisa. Omkostningerne er ca. USD 100 for hver type.

For yderligere information besøg TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

 

Guinea

Landets alarmnumre

Generel risikovurdering:

Elevated

Undgå unødvendig rejse til landet. Vi anbefaler, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Se alle vores forsikringer

Vi har rejseforsikring til alle typer rejser – uanset om du er på charterferie, backpacking, forretningsrejse eller du studerer i udlandet.

Kan jeg bestille forsikringen til landet?

Vores rejseforsikringer er ikke gyldige ved rejse til områder, som Udenrigsministeriet i sine rejsevejledninger fraråder at besøge eller opholde sig i. Ved rejse til uroplagede områder, bør du kontakte Europæiske ERV og få yderligere information.